Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.013
- Поени од реакции
- 34.411
Две работи да разграничиме.@Vanlok ти да имаше малку запамтено од целата дискусија тука на овој форум нема да ја купеше таа јапонска клима од 1К евра
е сега на тебе останува да размислиш зошто ова ти го кажувам
Прво, од Тошибата сум задоволен. Поназад имам напишано за потрошувачката, Февруари (и 2-3 дена од Јануари) климата потрошила окулу 900денари за 24/7 греење. Гри-то во спална после најниските темп. во претходните месеци, се пушташе само навечер - ни 300ден не потроши. Значи се заедно накај 20тина евра за греење. Јес да Февруари беше невообичаено топол, ама сепак тоа е прилично ниска цена за греење за тој месец.
Второ, тогаш кога јас ја пазарев Тошибата - немаше Гри во Македонија.
Така да ако не сигурно, но најверојатно - ќе пазарев Гри (Хансол) да имаше тогаш. Од тој аспект можеби си во право. Велам најверојатно а не сигурно (ќе одберев Гри), затоа што Енергија тогаш дадоа многу солиден попуст (со колега заедно земавме клими). Цената беше накај 800, не беше 1к.
Тогаш во моето незнаење размислував за ЛГ. Има наназад на темава како прашувам. И на српскиов форум се распрашував:
http://www.elitemadzone.org/t22368-Koja-klima
Ме мрзи сега да пребарувам точно каде ми се постовите. Токму таму ги пофали и ми укажаа на Гри, таму прв пат слушнав за нив. Тогаш сеуште немаше Гри овде.
Интересно, и таму тие што имаа Гри ги фалеа - другите не веруваа...
Таму па Фуџитсу е префериран бренд. Ма и овде би бил, кога и овде би го продавале по цената која е во Србија.