Dali znaete kolkav e minimumotGree Amber Premuim 24k
Ima,samo teba mnogu kopcinja mestenje ,a treba i na obuka da se odi.
Ako si pommlad brzo ke svatis,lesno e,ima i na temava instruktori za obuka.
ZnaemeDali znaete kolkav e minimumot
Автоматски споено мислење:
3.5/4.2 na kolku nadvoresna? E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...Да ве прашам за совет.
Shorai Edge имам 3.5/4.2. Е сега, климава си работи нормално, освен на моменти почнува да вибрира внатрешната единица, ако ја мрднам со рака малку прекинува, по некое време пак почнува мали вибрации, се слуша. Најчесто кога ќе намали брзината внатре, а надвор компресорот изгледа работи повеќе.
Бакарни цевки има над 3 метри намотани во круг, тоа го запазивме. Има простор од сите страни доволно. Е сега нема држачи антивибрациони на штрафовите, можно да е до тоа? Или внатре е проблемот? Што да правам? :S
Ретко каде гумени подлошки го решиле проблемот со вибрациите.@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
надворешната кога зема некаде 500-600W, ама не вибрира секогаш, компресорот кога ќе работи, врска немам кога ;D
„E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...“ - шега настрана, тивка е ептен надворешната и внатрешната, ова вибрациите се кога не е гласна т.е. умерено кога работи. Во глобала, магла имало, ладно надвор, гајле нема, добри се ептен, малку дефроста прави, само ова ме нервира што се појави сега со вибрацијве, мора нешто да има да те нервира
Да го барам монтеров да ја престегни внатрешната? Дај кажи ми што држачи антивибрациони да наместам?![]()
и никој не го решил проблемот…
Gumeni podloski ne go resavaat problemot,samo podolga instalacija,6-7m.@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
надворешната кога зема некаде 500-600W, ама не вибрира секогаш, компресорот кога ќе работи, врска немам кога ;D
„E pa ke ti buci sea malce poveke...bitno japanac imas...“ - шега настрана, тивка е ептен надворешната и внатрешната, ова вибрациите се кога не е гласна т.е. умерено кога работи. Во глобала, магла имало, ладно надвор, гајле нема, добри се ептен, малку дефроста прави, само ова ме нервира што се појави сега со вибрацијве, мора нешто да има да те нервира
Да го барам монтеров да ја престегни внатрешната? Дај кажи ми што држачи антивибрациони да наместам?![]()
Cim dojdovme do gumici ic monter ne ti treba sam moze da si gi namestis...ama nema da go resis problemot da kompresorot bucit...am bucit oti poskapata ne si ja zel@Strelec оваа е https://klimi.mk/product/451
Ne slusame popusti zvukKaj mene spie Sorajto 7,5m instalacija. vnatre e gluva tisina,vo prostorot.
@Strelec дај кажи Gree официјален каталог 2023 за резиденцијални клими од кај да симнам и Лот 10.I ja imam 4.2....i gream 90m2....vaka e kaj mojata 4.2(0.88~7.2) Kw Amber Nordic e mojata 3.5ka ama i 2kw pojaka od tvojata 3,5ka![]()
Kako sto znam ima HDT t.e. do -10C ne vlaga vo klasicen defrost, stom malce ke fati mraz vednas vleguva vo HDT i otopuva sto trae max 2-3 min i istovremeno duva so 35C. Super funkcija.Gree, dajte nekoe infoo + za novive airy;gledam hibriden df-3min, gledam 10h-On,potoa limit na mojknost 50/75/100% ...??