- Член од
- 2 август 2014
- Мислења
- 1.783
- Поени од реакции
- 4.144
Steta sto ne si bil doma da ja ispratis procedurata.Па наводно можно е фабрички да доаѓале со помалце фреон или пак лепотанов мој што ја монтирал климата нешто зезнал. Ќе видиме како понатаму ќе се покаже. Вика жена ми дека ставиле азот и чекале 20тина минути. Ако некаде пушта би требало да покаже.
Ima mnogu nelogicnosti, posle tvojot povik deka klimata e bucna, bi bilo normalno vo nasava Makedonija:
-nikoj da ne se javuva
-ako se javi ce ti obeca deka ce ti ispratat
-gi nema nikade 10-15 dena
-pak se javuvas
-gumickite stigaat posle mesec dena
-gumickite ce si gi montiras sam
Vo nekoja malce poodgovorna sredina ili epten ozbilna firma, posle prviot povik za den dva doadja monter i gi montira amortizerite so izvinuvanje zosto toa ne e napraveno pri prvicnata montaza.
E sega ova e naucna fantastika sto go pisuvas ili nesto debelo necini so klimata ( so tvoeto neizvezbano uvce ne mozes da cues deka mozebi nesto ne vo red, pa zvucite sto doadjaat od vnatresnosta za tebe se mozebi normalni, a za niv NE se....), a dojdeni se za montaza na 4 gumicki.
Prva nelogicnost e falenjeto na 40 gr freon:
-40 gr freon e za podolga instalacija za 2 m ( ako e 5m + 2 m se dotura 40 gr freon)
-40 gr e pomalku od 4 % vo odnos na vkupnata kolicina freon vo sistemot, a dozvoleno e gore/dole do 5% bez nikakvi posledici
-za da se ustanovi deka fali 40 gr freon MORA DA SE SOBERE celiot gas vo REKUPERATOR , da se izmeri na digitalna vaga i da se odzeme od naznacenata kolicina na nalepnicata....zosto sevo ova ako se dojdeni so gumici??????
-tvrdenjeto deka fabricki fali kaj nekoi klimi freon e neozbilna i smesna, povece izgleda deka lepotanot ispustil nesakajci......
Mene licno mi e nelogicno i cudno da se pravi ovaa procedura koja e standardna koga klimata loso gree, a ti celo vreme kazuvas deka epten e dobra. Nisto, moj sovet nagazi ja dobro sega dodeka ima garancija, ako nesto popusti neka popusti sega.
Pozdrav.