Nov update za toa kako postignuvase klimata vo izminatata nedela
od 27mi noemvri koga ja izvrsiv promenata do 3ti dekemvri koga se preseliv vo kukjata drzese 16.5 stepeni a potrosuvackata (kombinirana so bojler i osvetluvanje nadvor) se dvizese okolu 25kw vo prosek na dnevno nivo po denovi (29kw, 20, 21, 32, 23,24)
Vo sabotata se preseliv i so ogled na toa sto cel den pomina vo selenje moze da kazeme deka od vcer ziveam vo kukjata, za da ja podigne temperaturata i trebase malku vreme i ocigledno bese spored potrosuvackata vcera kade vkupno bea potroseni 52kw (ne samo od klimata tuku kompletno so bojler, svetlo, gotvenje, TV i slicno), a denes do ovoj moment se konzumirani 31kw, temperaturata koja ja odrzuva varira pomegju 19.4 i 19.7 stepeni (klimata e podesena na 23stepeni vo vtora brzina, kako sto gledam ima 4 brzini + power i silent, ako gi gledame kako 6 brzini sose posebnive dve togas e postavena na 3ta brzina), temperaturata se meri na odalecenost od 6-7 metri od klimata vo druga prostorija koja e oddelena so vrata, dodeka na gorniot sprat vo sobite temperaturata vo moment na pisuvanje pokazuva 19.8 stepeni. Kako sto mozam da vidam spored toa kolku se topli (citaj ladni) panelkite postaveni vo sekoja soba tie ne rabotat i celiot tovar e na klimata).
Iskreno iznenaden deka MUZ-FE35VEZH moze da odrzuva temperatura vo kukja so dva sprata i vkupna povrsina od 132m2. Pritoa potrosuvackata da bide od okolu 2kw na saat zaedno gotvenje bojler i slicno za mene e zadovoluvacka potrosuvacka.