Имам јас и клима со греач и без и зимава таја без греач замрзна целата неможев да ја одмрзнамКако се справува клима без греачи на надворешната единица на пониски температури од -15C ? Пример, на -18 / -20C, има некакви проблеми ?
Имам јас и клима со греач и без и зимава таја без греач замрзна целата неможев да ја одмрзнамКако се справува клима без греачи на надворешната единица на пониски температури од -15C ? Пример, на -18 / -20C, има некакви проблеми ?
Иста ситуација кај мене со Хансолот.... ама кај мене греачот на тацна работеше и во Септември дење на +25С надворешна па дури го пробав и во мод на ладење и така работешеResenieto e sledno :" ako sakas mozi da ti stavime mrzlivce i da si palis gasis po potreba " na sto prasav prvo nesakam da izigravam senzor za temperatura za los proizvod a eve da resam takvo nesto kako opcija sto biduva so garancijata i odgovorot e "nemaj gajle ke ti vazi" ,e nekakvo resenie za los proizvod no sepak e los programiran proizvod sto sto trosi struja za gluposti bez potreba.
Ete gledas,celata zamrznala.Имам јас и клима со греач и без и зимава таја без греач замрзна целата неможев да ја одмрзнам
И када да наместам на балкунот треба за водата, малку комплицирано е, а и не е лошо решението со греач и мирна главаKe go izbadis kondez crevoto i luleto
![]()
i ke montiras vakva kondez tacna pod klimata na drzacite na nadvoresnata edinica i ke nemas gajle od zamrznuvanje
![]()
No Heaters
Ete gledas,celata zamrznala.
E kaj mene i vo ekstrmno niski temperaturi,i na -25c,Toshibata uspesno si odmrznuvase,i ja odrzuvase temperaturta vo 40m2.Toa ti e toa,ako ima dobar hardver,i uskladen softver nema problemi.
Кај мене мицибушито хј замрзна а у-краунот немашњ гајле
Кај мене мицибушито хј замрзна а у-краунот немашњ гајлеEte gledas,celata zamrznala.
E kaj mene i vo ekstrmno niski temperaturi,i na -25c,Toshibata uspesno si odmrznuvase,i ja odrzuvase temperaturta vo 40m2.Toa ti e toa,ako ima dobar hardver,i uskladen softver nema problemi.
A koga ke smrzni odvodot.Ke go izbadis kondez crevoto i luleto
![]()
i ke montiras vakva kondez tacna pod klimata na drzacite na nadvoresnata edinica i ke nemas gajle od zamrznuvanje
Прегледај го приврзокот 299373
No Heaters
Zatoa ili dodatna tacna pod klimata ili kofaA koga ke smrzni odvodot.
Vo bitola i olucite vertikalite so dijametar 80mm,znaat po cel mesec da bidat zamrznati,kako so bese taa 2016/2017,pa treba i greaci vo odvodot da se sproveduvaat.
Abe edno korito na balkon pod klimata,i preku balkon cela santa mraz,isfrli ja,koga ke se napolni i smrzni.
Ne si videl takva situacija.
Mitsibushi HJ e vezen model,i ne e namenet za primatno greenje,isto kako so i Toshiba Mirai ili nekoj drug vlezen model na bilo koja marka.И када да наместам на балкунот треба за водата, малку комплицирано е, а и не е лошо решението со греач и мирна глава
Автоматски споено мислење:
Автоматски споено мислење:
Кај мене мицибушито хј замрзна а у-краунот немашњ гајле
Не го лажи човекот со софтвери, да беше така немаше да се жалат финците дека на 30мин им прави дефрости, 2-3 теми имаат за тоа и поплаки куп и тоа за најскапиот модел LN. За поефтините може да е само бетер.Мицубиши седнале и го подесиле софтверот во нордик (HZ) верзиите каде што вградуваат defrost heater. Истиот го подесиле да се вклучува само додека трае дефростот и некои 3-5 (не сум сигурен колку беа) минути после дефростот.
Те мафта, не наседнувајE toa e usovrsuvanje na proizvod i dokazuvanje na delo i realno samo za toa vreme treba ama ovie od gree kaj mene po poplakata deka greacot raboti na moite gree gtech 3.5kw i vo situacija koga klimata e vo miruvanje ,isklucena od dalecinsko na temperatura od 0 raboti greacot ,mi kazaa toa e taka raboti toa e i mi bese ponudeno inovativno resenie .
Resenieto e sledno :" ako sakas mozi da ti stavime mrzlivce i da si palis gasis po potreba " na sto prasav prvo nesakam da izigravam senzor za temperatura za los proizvod a eve da resam takvo nesto kako opcija sto biduva so garancijata i odgovorot e "nemaj gajle ke ti vazi" ,e nekakvo resenie za los proizvod no sepak e los programiran proizvod sto sto trosi struja za gluposti bez potreba.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Da no postoi i druga alternativa kako dodatna tacnaNe zivee sekoj vo kuka pa da vadi lule, luge vizeat i vo zgradi, zatoa ne delete pausalni soveti.
Sekoj slucaj za sebe e, ne generalizirajte.
Greac ne e na odmet, dobto e da go imas kako i da e.
Ima , jesi pogledao u SM , tamo imaš kako se manuelno pokreće defrost..Mojava gree g-tech nema opcija da vklucam defrost koga sakam ,
Бегаш лепи
Milo Strelce ne se sekiraj nikade lepi ne baga ednostavno lepi ne go interesiraat argumenri za greaci vo klimatizeriБегаш лепизашто кога аргументите ке заиграат слаба одбрана имаш
Lepi nemozes da kontriras na fakti sto gi napisal Mitsubishi...jasno?!Milo Strelce ne sekiraj nikade lepi ne baga ednostavno lepi ne go interesiraat argumenri za greaci vo klimatizeri
Tuku lepi ne saka INVERTER so greaci
NO HEATERS