Греачот на тацна работи кога оди климата во дефростPitanje
Kad se proracunava COP za klime jeli, se u potrosnju racunu grijac tacne ili se proracunava bez grijaca?
Neke klime imaju grijac a neke nemaju pa me interesuje kako je to po euroventu izracunato.
Eve jas ne koristam kirilica, dali sum nepismen ili neznam da gi pronajdam bukvite po tastaturava? Ako možam da koristam ž,č,š,ć, togaš možam i da koristam ш,ќ,ѓ,ж,ч,џ,њ,љ.ниту еден од нив не е способен да користи кирилица,
Klimata e odlicna najdibriot model na Vivax e Aeri modelotЗдраво,
Дали некој користи клима VIVAX ACP-18CH50AERI R32 и како е задоволен од неа за греење?
Поздрав,
52 kvadrati, pvc izilacija imam i se raboti za dnevha, hodnik i spalna. No od mestopolozbata na klimata vo dnevnata kon spalnata nema prepreki vratite se edna nasproti druga.Klimata e odlicna najdibriot model na Vivax e Aeri modelot
E sega za da znaeme dali ke ti e dovolen toj model kazi kolku kvadrati sakas da grees so klimata dali imas izolacija pvc prozori dali e edna ili poveke prostorii ?
Radi stalno kad je temperatura ispod 0c a ne samo kad je defrost.Греачот на тацна работи кога оди климата во дефрост
Ne e tocno greacite na kompresor i kondez tacna rabotat non-stop koga klimata e vklucena duri i koga e isklucena od dalecinskoto dovolno e samo vo steker da e uklucena klimata za greacite da rabotat a greacite se vklucuvaat avtomacki na temperatura poniska od +1 stepenГреачот на тацна работи кога оди климата во дефрост
Hahaha kaj mene na usis e 22 i na drugiot kraj od sobata e 21 hahahah ne cekaj na drugiot kraj mi e 5 tamu kako frizider ja koristam vo zima hrana cuvam na polici hahahhaЧовече па ти на усис имаш 22 степени. Ова горе-долу значи на подот 20 а на неколку метри од климата може и 17тина степени.
Па вие од искуство сте знаеле за шалчиња, јамболии.....
А кај Златко на усис од 30 степени велевте дека му е 20 степени во собата. По таа логика кај тебе е не повеќе од 10тина степени.
Kaj nekoj rabotat non stop,bez razlika na 10c ili -10,kako ke se pgodi.Ne e tocno greacite na kompresor i kondez tacna rabotat non-stop koga klimata e vklucena duri i koga e isklucena od dalecinskoto dovolno e samo vo steker da e uklucena klimata za greacite da rabotat a greacite se vklucuvaat avtomacki na temperatura poniska od +1 stepen
Mnogu podobro bi bilo dokolku tie greaci se palat i gasat preku dalecinskoto Nezavisno za koj brend na klima se raboti.
Kaj mene na gree gtech raboti gracot iako e isklucena na dalecinsko,sto ne gledam nikakva korist od toa ,a trosi 70w na temperatura od 0 pa nadolu.Kaj nekoj rabotat non stop,bez razlika na 10c ili -10,kako ke se pgodi.
Kaj nekoj rabotat non stop,bez razlika na 10c ili -10,kako ke se pgodi.
Zatoa kazav najubavo da imaat site proizvoditeli opcija za gasenje na greacite preku dalecinskoto.Kaj mene na gree gtech raboti gracot iako e isklucena na dalecinsko,sto ne gledam nikakva korist od toa ,a trosi 70w na temperatura od 0 pa nadolu.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Sekoj iskren napor treba da se podrzi, lesno e da se frla pepel. Tocno e deka merenjata se priblizni no ne se besmisleni, sepak davaat edna slika od koja clenovite moze da vidat i naucat nesto i e doprinos kon temata. Tuka i drugi korisnici postiraa merenja no spomat e samo @zlatko_ti412 no go razbiram toa verojatno deka vie ste od drugiot tabor (sopstvenik na kineska klima) i se naogate pogodeni. Ubav den.Moe mislenje e deka ova so merenjevo na japonskava klima na mojov imenjak poleka preođa vo kolektivno siluvanje i arogancija.....
Probav da mu ukažam deka merenjata se približni i besmisleni no toj prodolžuva da davi.
Na krajot nema da dokaže ništo poveće od toa što site što ne sme sisale vesla veće go znaeme.