So servisnoto ke si vidis kakov kompresor,kolku hz i ostanatite dranguli,a eurovent dali se tocni podatocite.znaci go zemas vo predvid toa sto ti odgovara spored tebe poverodostoen e eurovent nego li servisniot manuel na toshiba bravo za tebe.
So servisnoto ke si vidis kakov kompresor,kolku hz i ostanatite dranguli,a eurovent dali se tocni podatocite.znaci go zemas vo predvid toa sto ti odgovara spored tebe poverodostoen e eurovent nego li servisniot manuel na toshiba bravo za tebe.
Za 120 w min na toshiba nikogas nema da vidisГолема штета за дечкото со шораито...се надевам ќе најде решение за проблемот што поскоро.
Инаку стварно некогаш издувот на Даисекаито не е вруќ онака млак е,но секогаш зададената температура на далинското е иста со таа во собата и е многу прецизна.Додека во друга куќа виваксот има потопол издув но џабе,наместена е на 28 а во просторијата 22.
Имам 5ка стиропор со пвц прозори но сум во куќа.Да сум во стан мислам дека ќе модулира со 122 максимум 124 ватти.
realno so edna klima moze samo ako e otvoren prostorot iako tuka ima clenovi sto pustaat klima vo edna soba pa imaat postaveno semafor so nasocuvac vo salonceto koj sto go nasocuva topliot vozduh efektivno i precizno so 822m3 koga i kako da ide vo drugite sobiEve celokupno otkako e postavena pa se do denes, preku letoto isto taka bese ostavena nonstop da go ladi prostorot, a mesecot kadesto ima krenato 100kw e rabotena na max ventilator i maksimalna temperatura i leptirite nasoceni prema vratite od drugite sobi za da vidime kako ke gree vo drugite sobi, ama seto toa bese zaludno
Ova e softverot od samata klima vo koj e vgraden i merac na potrosuvackata, ova e toa koga podolg period barav klima i se konsultirav so razni luge sto ja razbiraat ovaa tematika, a ne kako po nasite forumi site se eksperti a vsusnost nikoj nisto neznae ili slusnale nesto nedoslusnale i sporeduvaat babi so zabi i sl, i vo Grcija i vo drugite okolni drzavi me sovetuvaa ako sakas da zemis salam i da nemas problemi samo mitsubishi, ova e cisto informativno bidejki nekoj barase iskustva za potrosuvackata nesum ni monter ni prodavac na klimi ni nisto od toa2 3kwh na den e samo od fanot kako fireplace ili ova e od stand by potrosnja a moze da e i od meracot kaj sto e ustekan laptopot
Pa zar kaj tebe suzumkata vo vakvi vreminja ne raboti so COP5,na niska modulacija.Kako go presmeta copot 6 ziti se.
A deka ima izolacija top ne spomena.
Gi stavate lugeto vo zabluda
vo servisnoto si pisuva i kolkav kapacitet moze da dade kompresorot na odredena temperatura pogotovo ispod nula, a mene kako korisnik toa me interesira a dali rabotela so 30 dali so 300hz ku*ov mi lence mi znaci, isto pisuva i koja temperatura postignuva freonot sto e mnogu vazno ako e nameneta klimata za vruk izduv odnosno mokna klima a ocigledno na toshibite jaka strana im e ekonomicnosta.So servisnoto ke si vidis kakov kompresor,kolku hz i ostanatite dranguli,a eurovent dali se tocni podatocite.
Па сеа види... за 100 бона и да си сакал не си можел да згрешиш... Нз што толку те советувале,ама толку пари за една клима,било која од маркиве е врв. Плус и стан,како сакаш врти,топло од сите страни...Ova e softverot od samata klima vo koj e vgraden i merac na potrosuvackata, ova e toa koga podolg period barav klima i se konsultirav so razni luge sto ja razbiraat ovaa tematika, a ne kako po nasite forumi site se eksperti a vsusnost nikoj nisto neznae ili slusnale nesto nedoslusnale i sporeduvaat babi so zabi i sl, i vo Grcija i vo drugite okolni drzavi me sovetuvaa ako sakas da zemis salam i da nemas problemi samo mitsubishi, ova e cisto informativno bidejki nekoj barase iskustva za potrosuvackata nesum ni monter ni prodavac na klimi ni nisto od toa
Па сакав хансол да земам ама другарче го купи последниот и немаа више залиха па Тошиба земав.ама добра е се погоди не се жаламZa 120 w min na toshiba nikogas nema da vidis
Ama hansolot vo izmegu sezona so 120w raboti.
@zlatko_ti412 nekako ne mi go raboti hansolot kako sto treba. Vo 17m2 treba da e super ekonomicen
Raboti na 250w na pod prva brzina.Pa zar kaj tebe suzumkata vo vakvi vreminja ne raboti so COP5,na niska modulacija.
Vidi pogore na kolku raboti min hansolot pa posle da pravime muabet.Па сакав хансол да земам ама другарче го купи последниот и немаа више залиха па Тошиба земав.ама добра е се погоди не се жалам
realno so edna klima moze samo ako e otvoren prostorot iako tuka ima clenovi sto pustaat klima vo edna soba pa imaat postaveno semafor so nasocuvac vo salonceto koj sto go nasocuva topliot vozduh efektivno i precizno so 822m3 koga i kako da ide vo drugite sobi
Za da bide KOP pogolem,izduvot trba da e poladen,I obratno,potopol izfuv poslab COP.Raboti na 250w na pod prva brzina.
Ama da e visok copot i fanot treba da bide na 5ta brzina. Jas ne brkam cop tuku komfort
Автоматски споено мислење:
Vidi pogore na kolku raboti min hansolot pa posle da pravime muabet.
Za 36karti super klima.
Fala, da ti se vrati poubava, inace stanot na dvete strani e nadvor, tretata se skalite i cetvrtata strana e stan nevselen, isto taka da ne ja pocudam bucava nema nikakva ni vnatresnata ni nadvoresnata edinica, vo prodavnica vo Bitola mi nudea gree ekstra bile za parite, mu vikam a tie toshiba,mitsu, i vikaat ubaj se i tie ama ovie poubaj se, posle mene komsijata lepenki so kukite vo Bitola od istata prodavnica kupuva gree golema mnogu nadvoresna edinica neznam so model tocno okolu nesto nad 60000 ja platija plus montazata koga ja pustija brci tropa lele mori majko, idat nagosti kajmene vo stanot (Strumica e stanot) aj pustija ja da slusnime pustena e mu vikam izlezeni nabakon tamu e nadvoresnata stavena kako be pustena mi vikaat ete gledaj vrti perkata ajdeeee vikaatПа сеа види... за 100 бона и да си сакал не си можел да згрешиш... Нз што толку те советувале,ама толку пари за една клима,било која од маркиве е врв. Плус и стан,како сакаш врти,топло од сите страни...
Со здравје служи си ја
Site podatoci na eurovent se na maksimum fan dobieni.Za da bide KOP pogolem,izduvot trba da e poladen,I obratno,potopol izfuv poslab COP.
Toa normalno zavisi od vrtezite niski na ventilatlorot.
Mozis I so nizoki vrtezi na ventilatorot da dobies visok COP,esega se zavis.
mozi da e taka, ama bas ne sum siguren deka mozi da se dobie samo so maksimum fan,mozi da se dobie i so naladen izduv,so vklusubanje na eko tipkata,so cel da dobieme,poladen izduv,a so mSite podatoci na eurovent se na maksimum fan dobieni.
Nie vo realna upotreba ne mozeme da go dobieme toa.
Се ќе беше добро ама:Vidi pogore na kolku raboti min hansolot pa posle da pravime muabet.
Za 36karti super klima.