Ovaa tabela e do 1000 evra.Daisejkaj e von konkurencija.Pdobra e I hardverski I softverski I poskapa.Каде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
Von konkurencija.
Автоматски споено мислење:
Ja obozavam.У НЕДОСТИЖНИ
Ovaa tabela e do 1000 evra.Daisejkaj e von konkurencija.Pdobra e I hardverski I softverski I poskapa.Каде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
Ja obozavam.У НЕДОСТИЖНИ
Ааа ок незнаев дека е до 1000еу табелата.Ovaa tabela e do 1000 evra.Daisejkaj e von konkurencija.Pdobra e I hardverski I softverski I poskapa.
Von konkurencija.
Автоматски споено мислење:
Ja obozavam.
Каде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
Секоја чест за Тошиба Даисекаи! Секој би посакал да ја има!У НЕДОСТИЖНИ
Тој е за во друга табела
E pa uste 300 evrici ke ja obozavate i VieАаа ок незнаев дека е до 1000еу табелата.
Мислам дека не е до толку огромна разлика во перформанси со други инвертери од табелата и затоа се прашувам како би се рангирал.Ама си имаат бренд,традиција,маркетинг па затоа и цената е таа.Ајде ќе видиме зимово нека залади ќе споделувам мерењаУ НЕДОСТИЖНИ
Тој е за во друга табела
Pa eden velese.Za mercedec E klasa,imam tri Opel Atra,da vozam.A ovaj mu veli.Pa ne vozi sekoj mercedes.Секоја чест за Тошиба Даисекаи! Секој би посакал да ја има!
Ама во табелата има клими кои се опасно блиску по перформансите за речиси упола пари
Pa toa e I poentata.Мислам дека не е до толку огромна разлика во перформанси со други инвертери од табелата и затоа се прашувам како би се рангирал.Ама си имаат бренд,традиција,маркетинг па затоа и цената е таа.Ајде ќе видиме зимово нека залади ќе споделувам мерења
Мислам дека не е до толку огромна разлика во перформанси со други инвертери од табелата и затоа се прашувам како би се рангирал.Ама си имаат бренд,традиција,маркетинг па затоа и цената е таа.Ајде ќе видиме зимово нека залади ќе споделувам мерења
[/QUOTE
Слични перформанси а разлика во цена 70%. Јас не разбирам, ама мене не ме ни прашуваат.
Хајер нема. Да имаше прв ќе го ставев и тоа со огромно задоволствоНа сите им пишува ТОЛ па и на Хајер што заборави да го ставиш
Ипак се тоа вредности на производителот!
Ако се прошири табелата и за поскапи 3.5ки.... сепак не на врвот xDКаде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
А како за NORDIC моделите е релевантно. Нив не им паѓа Пдизајнот?П.С.и за умерена зона нерелевантни,оти Пдизајнот паѓа над -7 секако! Ако рецимо 2,9kw ти се кнап на -7,тогаш мање битно дали климата вади 2,3kw со незнам колку КОП на -15!! Кога твојот простор ќе бара 4kw
Е затоа јуровент не тестира на -15!
Па ќе треба да пишувам реферати,а стварно неможамАко се прошири табелата и за поскапи 3.5ки.... сепак не на врвот xD
Е ако се подредат по цена, тогаш на врвот
А како за NORDIC моделите е релевантно. Нив не им паѓа Пдизајнот?
Или таму оро играат бекап греачите па релевантно е да се знае колку вади климата колку ќе се чека од греалката?
Ако се прошири табелата и за поскапи 3.5ки.... сепак не на врвот xD
А како за NORDIC моделите е релевантно. Нив не им паѓа Пдизајнот?
Или таму оро играат бекап греачите па релевантно е да се знае колку вади климата колку ќе се чека од греалката?
Ako se prosiri tabelata odime premier liga.
Tuka vleguva I hardverot,softverot,kcalitetot,na kolku hzHz se postignuva odredeni performansi ,,na koja vlaznost se zemeni podatocite,dolga I siroka,a pred se nema takvi podatoci,kaj sire premium modeli,ili nekoj a gi znaat I ne gi davaat.
I jas bi sakal da se poevtini premium modelite,ama sega situacijava e takva kakva so e so cenite.
Ај ваљда некој компетентен ќе ја прошири листата.Ако се прошири табелата и за поскапи 3.5ки.... сепак не на врвот xD
Ajde,,best bay vo momentot do 1500 eАј ваљда некој компетентен ќе ја прошири листата.
Кој уред е поефтин а со подобри перформанси?