Најекономично греење и ладење

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
Каде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
У НЕДОСТИЖНИ
Тој е за во друга табела
Секоја чест за Тошиба Даисекаи! Секој би посакал да ја има!
Ама во табелата има клими кои се опасно блиску по перформансите за речиси упола пари ;)

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
У НЕДОСТИЖНИ
Тој е за во друга табела
Мислам дека не е до толку огромна разлика во перформанси со други инвертери од табелата и затоа се прашувам како би се рангирал.Ама си имаат бренд,традиција,маркетинг па затоа и цената е таа.Ајде ќе видиме зимово нека залади ќе споделувам мерења

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Секоја чест за Тошиба Даисекаи! Секој би посакал да ја има!
Ама во табелата има клими кои се опасно блиску по перформансите за речиси упола пари ;)
Pa eden velese.Za mercedec E klasa,imam tri Opel Atra,da vozam.A ovaj mu veli.Pa ne vozi sekoj mercedes.
Автоматски споено мислење:

Мислам дека не е до толку огромна разлика во перформанси со други инвертери од табелата и затоа се прашувам како би се рангирал.Ама си имаат бренд,традиција,маркетинг па затоа и цената е таа.Ајде ќе видиме зимово нека залади ќе споделувам мерења
Pa toa e I poentata.

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
[/QUOTE

Слични перформанси а разлика во цена 70%. Јас не разбирам, ама мене не ме ни прашуваат.

Автоматски споено мислење:

Слични перформанси а разлика во цена 70%. Јас не разбирам, ама мене не ме ни прашуваат.

Mitsubishi Electric klim uređaj MSZ-EF35VGW/MUZ-EF35VG - 3,5 kW, Kirigamine zen, za prostor do 35m2, A+++ energetska klasa

www.klimakoncept.hr
www.klimakoncept.hr

Daikin klima uređaj 3,5 kW - FTXJ35MW/RXJ35M

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
На сите им пишува ТОЛ па и на Хајер што заборави да го ставиш :)
Ипак се тоа вредности на производителот!
Хајер нема. Да имаше прв ќе го ставев и тоа со огромно задоволство :)

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Каде би била Даисекаи 8 и 9 на табелава?
Ако се прошири табелата и за поскапи 3.5ки.... сепак не на врвот xD
Е ако се подредат по цена, тогаш на врвот :pos:

П.С.и за умерена зона нерелевантни,оти Пдизајнот паѓа над -7 секако! Ако рецимо 2,9kw ти се кнап на -7,тогаш мање битно дали климата вади 2,3kw со незнам колку КОП на -15!! Кога твојот простор ќе бара 4kw ;)
Е затоа јуровент не тестира на -15!
А како за NORDIC моделите е релевантно. Нив не им паѓа Пдизајнот?
Или таму оро играат бекап греачите па релевантно е да се знае колку вади климата колку ќе се чека од греалката?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818

Или таму оро играат бекап греачите па релевантно е да се знае колку вади климата колку ќе се чека од греалката?
Па ќе треба да пишувам реферати,а стварно неможам :(
Битно да се знае дека за нордиците нема еуровент,и генерално тешко се добиваат независни мерења....
Тој што во старт се одлучил за Нордик навистина треба да има верба во производителот...

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Interesno komparacija na razlikata od korisnik na LN pa posle ja smenil za Amber

Sippaat e clenot kade sto treba da procitate negovo iskustvo...

na -7nadvoresna temp vo 7ma brzina klimata namestena na 30stepeni dala po negova presmetka 6250w so potrosuvacka od 2200do2290

neznam dali LN bila nordic toa neka presmeta nekoj sto ima spec za LN Nordic po plostinata na nadvoreshniot isparitel on vika 0.8m2 deka e na LN a na amberot 50% pogolemo 1.21m2

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281

Ako se prosiri tabelata odime premier liga.
Tuka vleguva I hardverot,softverot,kcalitetot,na kolku hzHz se postignuva odredeni performansi ,,na koja vlaznost se zemeni podatocite,dolga I siroka,a pred se nema takvi podatoci,kaj sire premium modeli,ili nekoj a gi znaat I ne gi davaat.
I jas bi sakal da se poevtini premium modelite,ama sega situacijava e takva kakva so e so cenite.

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Ај ваљда некој компетентен ќе ја прошири листата.
Кој уред е поефтин а со подобри перформанси?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
Вие сте ненормални :shok2: ако зборите за ѕидна клима од 1500€ за нашава умерена клима!!!
Јас ако би играл:
-До 20 000 ништо!
-од 20 до 30 000 Тундра ради еуровентот!
-од 30 до 50 000 ништо!
-од 50 до 53 000 Амбер или Панасоник Z-35tke
-Се над тоа се џабе фрлени пари! Ама кога ќе ми текне дека некој дава 100€ за концерт на Тејлор Сфивт?!? Нема да осудам ни некој што одбрал Даисекаи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom