Најекономично греење и ладење

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
A kin
И ти многу бараш :)
Освен Тошиба ниеден друг јапанец исто не дава толку прецизни податоци!
Единствено што ми се свиѓа кај јапонците е што имаат еден стандард за цел свет. Тој е моделот ист и во Италија и во финска и во Македонија.... Ама па скапи се!
Кинез исто може добар да биде! Јас барем сум многу захфален од нив. Ама за над 500€ богами ќе размислам доколку неможам да најдам добри,прецизни податоци.
Siguren sum,deka premnogu tesko ke se odlucis da go kupis,rebrendiraniot onazis.
Ama ako gi imas gorenavedenite podatpci kako sto gi napissv,ke posni da ,I da bidat verodostojni,I ako ti odgovaraat mozi ke pocnes da razmisluvas za 50000
Poenta mi e deka jas nisto ne baram,samo so nekam da bidam izvisen,da znam so kupuvam.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.711
Поени од реакции
4.094
Ако може мислење за Haier и Vivax инвертер клима. Која е подобра од нив?
Sporedeno so 2te hm' jas bi odel na 3ta opcija-Midea iako midea gi pravi vivax.!sepak e oem, haier ne mozes da sporedis so vivax bidejki vivax nee proizvoditel).!vidija samo razlikata iako midea gi pravi vivax poglednija razlikata

Attachments

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Toga
Те разбирам, ти се водиш со
НЕ СУМ ДО ТОЛКУ БОГАТ ЗА ДА КУПУВАМ НАЈЕВТИНО
Ама кај нас ни до таму не стигаат 70% од нашите.
МОРА ДА СЕ КУПИ КИНЕСКИ БРЕНД,
ТРЕБА ДА СЕ ИЗДВОЈАТ БАРЕМ 5 НАЈСОЛИДНИ МОДЕЛА ЗА 500-600€
Bingo situacija.

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Тоа е збунувачкото друже затоа велам сите не збунуваат.
Зошто по твое мислење Хаиер TUNDRA GREEN AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA ако може да топли и на -25ц.не се пробала на еуровент да измери резултати
барем на -15,па да видиме цоп и киловати.
Еве и оваа е до -10 MSZ-HR50VF/MUZ-HR50VF https://klimi.mk/product/414 .Оваа сигурно ќе работи и на -15 ама се продава до -10

Постави Линк ако можеш
[/QUOTE
Тоа е збунувачкото друже затоа велам сите не збунуваат.
Зошто по твое мислење Хаиер TUNDRA GREEN AS50TDDHRA-CL/1U50MEEFRA ако може да топли и на -25ц.не се пробала на еуровент да измери резултати
барем на -15,па да видиме цоп и киловати.
Еве и оваа е до -10 MSZ-HR50VF/MUZ-HR50VF https://klimi.mk/product/414 .Оваа сигурно ќе работи и на -15 ама се продава до -10

Постави Линк ако можеш
@Коста Сениор

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Посебно благодарам, барем ги разбираш маките на купувачите, и објективно ми одговори.
Автоматски споено мислење:

Е кога некој би бил љубезен овој документ да го објасни, било кога може, најголемо фала.

Прегледај го приврзокот 274850
Odma ke ti objasnam, klimata e so PdesignH=2.4kw iako nesznam za koj model ili marka se raboti.
Mozda se cudis kako pogodiv PdesignH?
Znam zatoa sto na -7 treba da dade sto?
Random klima.jpg
Treba da dade dade 88,46% od izbraniot PdesignH(nego go izbira Proizvoditelot) ... sto Matematicki doveduva do taa brojka 2,4kw PdesignH sto ti si ja sokril vo skrinshotot ;)

E sea kako toa i na test e izvadeno u decimala da dade 2,12kw (88,46% od 2.4kw e tocno 2.12)
Random klima2.jpg
e momentot za razmisluvannje koj vi go objasniv pred nekoj post so ogranicenite Hz na kompresorot na TEST...doma test nemoze da napravite zasto neznaete kako se pusta klimata vo Test mod.
Neznaat ni momcive sto se na FH35VE pa nikom nista i mislat i deka na -15 imala test nivnata....oj zemjo prevrti se koja toa zona ima test na -15 a Energetska do -10.

И јас како нестручен го делам твоето мислење и би додал само дека моделот што има вакви перфоманси на -15 може да даде и повеќе
киловати од 2.85 но со помал цоп.
Toa na Testot na Mitsu fabrickiot dava taka ama ne na Eurovent, inaku bi imala i energetska za tretana-plava zona a ona vidis e do -15 (toa ne vlaga u ladna zona i zadnji test i e na -7)...baska vie ste neli za Maditeranska klima topli zima itn sto ke bvi e na -15..
Kompresorot vi e golem, ama ogranicen od 130 na 107Hz...neli taka bese?
Za pojse Kilovati na -15 treba FH18kata da si ja kupis ili Amber12 ;)

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Neznaat ni momcive sto se na FH35VE pa nikom nista i mislat i deka na -15 imala test nivnata....oj zemjo prevrti se koja toa zona ima test na -15 a Energetska do -10.

Toa na Testot na Mitsu fabrickiot dava taka ama ne na Eurovent, inaku bi imala i energetska za tretana-plava zona a ona vidis e do -15 (toa ne vlaga u ladna zona i zadnji test i e na -7)...baska vie ste neli za Maditeranska klima topli zima itn sto ke bvi e na -15..
Kompresorot vi e golem, ama ogranicen od 130 na 107Hz...neli taka bese?
Za pojse Kilovati na -15 treba FH18kata da si ja kupis ili Amber12 ;)
хахха Нема проблем да знаеш можеби и ќе го купам Амберот ама под еден услов:
Јас на -15 со Фх на 30 минутно видео ќе покажам дека климата
ми работи со фан во најголема брзина и температура на издув од 50 до 55ц.
А ти со Амберот истото да го направиш,(ќе ти попуштам) со издув од 45ц.да работи 30мин.
FH.png
Ако не е тест како да го крстиме:)

Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
А ти со Амберот истото да го направиш,(ќе ти попуштам) со издув од 45ц.да работи 30мин.
Прегледај го приврзокот 274962
Ако се сеќавам добро Еуровент стварно не тестира ТОЛ на -15 туку ги зима вредностите дадени од производителот!
До пд на -7 или -10 одат,и тоа во тест мод што е право да се каже!

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
Прегледај го приврзокот 274962
Test za koja zona bi bilo ova na -15 koga ima Energetska do -10 so PdesignH do -10?
Zasto Eurovent bi pravele test na -15 a ne odredila SCOP za taa zona sto vlaga vo -15 ili -16, neli ima karta na energetskata?
Od PdesignH=nula racunas procent...e toa e nekoja tvoja matematika samo na tebe poznata.
TOa sto si obelezal so zolto deka pisuva Test za toa ima x dokumenti od Event deka za objava na podatok mozes da platis da stoi na sajtot i da ne e testiran od nivna strana pa koj razbral razbral...ama ne e test napraven od Event i prosek od 3saaata....pisi im ako si tolku ubeden ke vidis sto ke ti odgovorat, ama i prasj gi zasto nema energetska za ladna zona.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.321
Поени од реакции
5.382
Може ли препорака на инвентер за соба од 30 m2, дрвени прозорци (дупли), обична изолација, јужна страна, плочки без подно греање. 3,5 не препорачувајте. Исто така живеам близу река на 20 метри дали маглата е поголема покрај река али GREE во зима знае на 10 минути defrost да прави така да GREE не ми препорачувајте, добра клима али не е за моја изолација. Иначе сакам да греам 2 соби и скицата отрпилика е ваква:
Za tvojata situacija so prosecna obicna izolacija ovoj model

Член од
12 февруари 2016
Мислења
313
Поени од реакции
381
Ако се сеќавам добро Еуровент стварно не тестира ТОЛ на -15 туку ги зима вредностите дадени од производителот!
До пд на -7 или -10 одат,и тоа во тест мод што е право да се каже!
Test za koja zona bi bilo ova na -15 koga ima Energetska do -10 so PdesignH do -10?
Zasto Eurovent bi pravele test na -15 a ne odredila SCOP za taa zona sto vlaga vo -15 ili -16, neli ima karta na energetskata?
Od PdesignH=nula racunas procent...e toa e nekoja tvoja matematika samo na tebe poznata.
TOa sto si obelezal so zolto deka pisuva Test za toa ima x dokumenti od Event deka za objava na podatok mozes da platis da stoi na sajtot i da ne e testiran od nivna strana pa koj razbral razbral...ama ne e test napraven od Event i prosek od 3saaata....pisi im ako si tolku ubeden ke vidis sto ke ti odgovorat, ama i prasj gi zasto nema energetska za ladna zona.
:)
Во Ред ако така мислите само малку е чудно што Тошиба,Панасоник,Митсу,Даикин Запишале Тол Тест.
Не знам можеби си имаат пари за фрлање.:)
Daikin.png Mitsu.png Panasonik.png Tosiba.png

Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Бидејки моделите на GREE

имаат доста задоволни корисници, би замолил за информација , дали новиот модел на GREE

е достојна замена, или за нијанса послаба варијанта.
Би било полн погодок ако ни испратите и релевантна техничка документација.
Благодарам

Член од
14 август 2018
Мислења
4.855
Поени од реакции
10.818
:)
Во Ред ако така мислите само малку е чудно што Тошиба,Панасоник,Митсу,Даикин Запишале Тол Тест.
Не знам можеби си имаат пари за фрлање.:)
Прегледај го приврзокот 274973Прегледај го приврзокот 274974Прегледај го приврзокот 274975Прегледај го приврзокот 274976
На сите им пишува ТОЛ па и на Хајер што заборави да го ставиш :)
Ипак се тоа вредности на производителот!

П.С.и за умерена зона нерелевантни,оти Пдизајнот паѓа над -7 секако! Ако рецимо 2,9kw ти се кнап на -7,тогаш мање битно дали климата вади 2,3kw со незнам колку КОП на -15!! Кога твојот простор ќе бара 4kw ;)
Е затоа јуровент не тестира на -15!

Kajgana Shop

На врв Bottom