Ovaa inverter klimaПредлог 3.5 kw до 30 000 ден ??
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 години
klimi.mk
Ovaa inverter klimaПредлог 3.5 kw до 30 000 ден ??
Се согласувам!Filia nikogas ne bila proizvoditel, klasicen OEM.
Можам да ти препорачам Vivax, тие се OEM од Midea и баш се добри новиве модели, не се најдобри ама за таа цена е најдобра Vivax!Предлог 3.5 kw до 30 000 ден ??
Дали зборуваш за овој модел на Beko што е ребрендирана од Galanz:Увезуваа пред 10 години под името Беко. Јас имам таква во еден деловен простор.
Druze ne si vo pravo za vivax-ot so muabetot deka e najdobra za cenata... vikas dobri ama ne i najdobri ..pa togas zosto vivax neka si zeme covekot midea vivax aeri 12 e 28k a mideata mission quattro e 29k samo 1000ka razlika...! Ti povejke ke veruvas na midea ili na vivax ??Се согласувам!
Автоматски споено мислење:
Можам да ти препорачам Vivax, тие се OEM од Midea и баш се добри новиве модели, не се најдобри ама за таа цена е најдобра Vivax!
Автоматски споено мислење:
Дали зборуваш за овој модел на Beko што е ребрендирана од Galanz:
Прегледај го приврзокот 270214
Ako mozi da kazish kolku e cena na takov multisplit? Dobra varijanta e.Eve za info, eden Multisplit na Gree so tri vnatresni edinici (12K + 7K + 7K) , zimski period mesecna potrosuvacka Eur 40. Provereno, dokazano. 24/7
Grubo cena Multi so 3 zidni doagja kako 3 posebni klimi ama so EEV a ne na kapilara. Edno sto e sigirno kaj Multisplit sistemite e sto za sekoja vnatresna edinica ima poseben EEV (expanzionen ventil) i oni so kapilari nemozat da rabotat, zatoa ekonomicnosta e plus pridobivka i moze da rabotat na niski nadvoresni temperaturi. Znaci ako motorot e za 3 vnatresni ima 3 EEV.Ako mozi da kazish kolku e cena na takov multisplit? Dobra varijanta e.
Ве прашав пред некој ден за совет, некој ми ја спомна тундрата, и сега се двоумам помеѓу Gree fairy 3.5 i Haier tundra green 35. Разлика во цена 3500. Која е подобар избор?
Klimite ne se tie sto se ekonomicni tuku prostorot i izolacijata. Vo primerot sto si go navel Tundrata trosela 500-650w ama ke raboti primer 2 saata i ke duva tie 2 saata so primer 37c....od druga strana Fairito koga trosi 900w duva so 45 ili 50c i toa 1saat. Znaci ekonomicnosta ne se meri u minut tuku na cas, nedela mesec.Jas gi imam dvete. Haier Tundra Green e mnogu po ekonomicna. Pri greenje Trundrata osven sto e mnogu tivka (nadvoresnata/vnatresnata) odrzava so 500-650 wati vo odnos na Fairy koja ne pagja pod 900 wata.
Haierot pri isklucuvanje duva mlako, a kaj fairy to ne sum primetil.
Fairy pri ladenje modulira neverovatno 130 w. A Haierot 350-450 w.
Добро, Јас згрешив со муабетов во право си нема тука што да се противам, Јас би верувал повеќе на Midea оти за OEM или ребрендирана клима нема секогаш резервни делови а за оригинал клими има на лагер делови почесто од OEM климите. А сега зошто викам дека сум грешка, оти јас го напишав одговорот според првата фирма што ми падна на ум кога го прочитав буџетот за нова клима на човекот (а ми падна вивакс прв на памет) и јас не размислував баш убаво и не проверив по сајтови за клими туку го пишав одговорот на брзина. Се извинувам моја грешка беше, во право си!Druze ne si vo pravo za vivax-ot so muabetot deka e najdobra za cenata... vikas dobri ama ne i najdobri ..pa togas zosto vivax neka si zeme covekot midea vivax aeri 12 e 28k a mideata mission quattro e 29k samo 1000ka razlika...! Ti povejke ke veruvas na midea ili na vivax ??
Не сум од Скопје, но фала ти за понудената помош и за советот во однос на бурињата (на тоа воопшто не се сетив).Ако сакаш земи профил 2x4 3 метри е 300 денари и нека ти го завари некој (ако си од ск можам да ти помогнам за ова)па со спреј офарбај.500 600 ден ќе те кошта.климата кога ќе ја демонитараш можеш да ја потпреш на две буриња едно врз друго.само не ги прекршувај цревата.
ispod 500 600w potrosnja vadat nad 50stepeni japancite ili i na niv im treba tolku, za drugar prasuvam 900w neka trosi ama da duva vrukjo sakam a ne mlak veter, mene bar porijatno mi e taka, sekoj razlicno saka nekoj da ne trosi ama ke duva mlako.....bolje 700 do 900 ama nad 50 stepeni a obicno i so 900 i 65 bez problem si tera nego li 400 500w so 40 stepeni sepak vo zima treba da e toplo. Ispaga deka go falam gree no koga bi biral kako bi sakal da raboti nezavisno od brendot bi odbral toa pogore....Ви реков иди ладен период, ќе почне полека да излегуваат белите мерачиња и финските форуми без да се спомнува Еуровент, а со тоа и обидите да се оправда лошата модулација што ја нема под 600W како и обидот сето тоа да се прикаже како предност наместо мана, не ми верувавте
Uzivaj ne se sekiraj do tolku! nee problem,bitno svati sto sakav da ti kazam ,toa e toa ...Добро, Јас згрешив со муабетов во право си нема тука што да се противам, Јас би верувал повеќе на Midea оти за OEM или ребрендирана клима нема секогаш резервни делови а за оригинал клими има на лагер делови почесто од OEM климите. А сега зошто викам дека сум грешка, оти јас го напишав одговорот според првата фирма што ми падна на ум кога го прочитав буџетот за нова клима на човекот (а ми падна вивакс прв на памет) и јас не размислував баш убаво и не проверив по сајтови за клими туку го пишав одговорот на брзина. Се извинувам моја грешка беше, во право си!
Јас ти верував...Ви реков иди ладен период, ќе почне полека да излегуваат белите мерачиња и финските форуми без да се спомнува Еуровент, а со тоа и обидите да се оправда лошата модулација што ја нема под 600W како и обидот сето тоа да се прикаже како предност наместо мана, не ми верувавте
Како се мести да дува со помала температура, а подолго време?Druga rabota e sto Gree kako mal broj od japancive (Fujitsu) ima opcija za temperaturna kompenzacija i lesno se mesti da prosecno duva so 40c ili kako sto ti toa go tolkuvas so 500w....sto znaci da ne predava mnogu toplina i duva podolgo so poladen izduv....