COP 3.5 +Edno prasanje... jas ne sum zainteresiran i ne ja sledam sostojbata so subvencioniranje...pa ako nekoj znae....Znaci nema samo lepiot imaat poveketo, a jas imam komsii... i od niv duri dvajca koi vo ist den montiraa inverter klimi, edniot AERI od Vivax, drugiot Fery od Gree klimi 3.5ki slicni po kvalitet i cena cca 28-29.000... gi prasuvam i edniot i drugiot, komso nesto subvencii za inverteri si cul aplicirase!? Sto e toa mi velat i dvajcata... abe vikam slicno nesto kako IPARD za zemjodelcite... a ne nemam zemja! OK, vikam so sreka i dolgo da sluzi, pa da ne gi palam dzabe posto nemam ni info.... Lugevo kako od Mars padnati! Davaat po 30karti (skoro 500) a ne cule za subvencii za inverteri! Pa bi prasal ako nekoj znae... dali uste trae subvencioniranje inverteri vo Skopje!? Ako da, togas dali so svojot COP ovie klimi odgovaraat na kriterijumot koj e postaven (mislam deka imase uslov COP +4 ili 4.2 ako ne se lazam)... stara kjumba ne e nekoj kriterium se naogja u necij podrum .... pitam za prijatelja (inaku imam jas tundra 4 god i si vrsi rabota). Mozda mi se posreki (da bidat odgovorite da/da... pa od blagodarnost da ne mi trese edniot carsav (musama) od trpezariska masa sekoj den od terasa!
Автоматски споено мислење:
GREE AMBER NORDIC 12K, odlicna klima.Ми треба помош. Во план сум да купам инвертер клима, сакам да загреам простор од 40-42 квадрата (дневена и кујна), моментално просторот е неизолиран но во план е за месец дена најкасно да се стави целосна изолација на куќата.
Буџетот ми е околу 50000ден. Дали би можеле да ми препорачате нешто што мислите дека ќе ги задоволи овие барања? Лични искуства се добредојдени
П.С Лаик сум кога станува збор за овие работи, искрено не ни сакам да имам диплома од квантна физика само за да одберам инвертер, едноставно сакам нешто што функционира и нешто на кое што ќе можеш да се потпреш кога ќе бидат тие 10тина нај ладни денови во годината.