- Член од
- 10 декември 2018
- Мислења
- 390
- Поени од реакции
- 664
Zdravo. Nov sum na forumov. Sakam da zemam klima 5kw. Za greenje stan mi e so izolacija i pvc si e stanot. Gledam mitsubushi MSZ HJ50VA. Dali e dobra opcija? Me interesira slednoto. Pisuva greenje do -10 nadvoresna temp. E sega plus ke bide toa sto ke bide klimata na terasa pod sushina nema da bide izlozena na dozd/sneg. Info i drugi marki 5kw sto bi bilo dobro budzet nekade 55-60k najskapo. Fala mnogu
Јас имав иста таква НЈ50, за преоден период е добра, има тивка надворешна ама кога ке залади во минус не бркаше многу работа. Лани зедов Gree u-crown и сум презадоволен, многу е моќна иако немаше некоја јака зима ама спрема НЈ50 далеку подобра. Ако те интересира нешто плус прашај слободно.
A mile sea ke te napadnat kako moze kinez bolje od japonec taman se stishija sea pak ke verglaat
На сликата, едното е Mitsubishi HJ50 а другото е Lomo LC. Разликата им е 10.000 денари (HJ=50.000 , Lomo=40.000)
Едната се рекламира до минус -10 со А+ а другата се рекламира до -15 со А++ (погодете кој лаже)
Едната има 3,8 kW на -10 а другата има 3,8kW на -7.
Едната бара догревање после -7 а другата после -10 (погодете која)
Мислите дека резултатите им се сјајни за другите „врвни“ клими? Иначе Lomo-то не е воопшто лоша.
Разликата во цена не е мала. Ваши пари, ваша одлука, ваша одговорност. Дали ќе дадете доверба на некој кој од старт ве лаже тоа останува на вас.
Извор: klimi.mk
Едната има фол гаранција од 10 години (во реалност една + 9 со доплата или две +8 со доплата, не сум до крај сигурен со овие лудории од Gree) другата има 3 години без доплата.
Едната треба да ја мести „овластен“ а за другата не си обврзан (а може нивни тим, ништо поскапо)
Fairy е 50.000 денари. Истата клима со различна внатрешна.
Да се здрави и живи овие од Eurovent.