Најекономично греење и ладење

D

Deleted member 12196

Гостин
Jas pobarav pomos ama bas i ne ja dobiv :)

Moze li sekoj od Vas koj se smeta za strucen i saka da mi pomogne ne samo na mene tuku na sekoj neuk a potencijalen kupec
realno bez razlika koj brend go zastapuva bez nikakvi predrasudi
da gi naredi top 5 najdobri 5kw invertori sto gi ima vo Mk od najdobro na prvo mesto pa do 5 mesto a da se vo cenoven rang
od 60.000 - 120.000 mkd
So ogled deka ce se subvencionira kupuvanjeto na invertori na mnogumina bi im bilo od korist Vaseto ceneto mislenje
vo odbirot na Inverter so najdobri karakteristiki a sepak i smetkite koj ce se dobivaat da bidat podobri od konkurentskiot
pod pretpostavka deka site bi rabotele vo ist idealen prostor.
Ne sekoj e strucen kako Vas i gi razbira oznakite i ne sekoj znae da gi procita i sto vo realnost znacat tehnickite karakteristiki
koj se deklarirani i da mu gi stavis pred nos ga gi gleda cel den sepak nema da znae sto kupil.
Osven idealniot prostor vo koj site bi rabotele , parametri za da donesete odluka za da gi rangirate gi zemate tehnickite karakteristiki
koj proizvoditelot gi navel , ce iskopate koj kade ima potvrden sertifikat ( eurovent ili nekoj drug ednakvo cenet ) dali toa sto e navedeno
e navistina i pri testiranjata taka i togas ce ja sporedite cenata megju niv. Ako se so mnogu bliski skoro zanemarlivi razliki vo
rezultatite koj se i potvrdeni ja sporeduvate cenata i ako i tuka se bliski so cena gi gledate i ostanatite karakteristiki koj gi ima inverterot
vo plus od konkurentskiot ( dali procistuval vozduh, ubival bakterii i virusi, imal nekakva termokamera za detekcija i neznam uste sto )

Site sakaat da vozat Mercedes i toj megju drugoto ima i navigacija a go vozis samo od doma do rabota i realno navigacijata ne ti treba.
Taka i za klimata imala uste eden kup nasminkani karakteristiki koj istata gi izvrsuva a vo praksata dali navistina toa go pravi i dali ima
potreba da go pravi odnosno dali ima potreba da se odvojat plus 100,200...500evra za funkcii koj se pozelni ama i bez niv se dobiva osnovnoto
poekonomicno zatopluvanje vo zimski uslovi koga ce padnat temperaturite pod nula bez da se baraat dopolnitelni grejni tela.

Sega znam deka ova sto go pobarav vo ime na mnogumina koj postojat kako mene e GOLEMA DOMASNA ZADACA :)
no vo ime na site bi vi bil blagodaren dokolku poveceto od vas i si ja zavrsat zadacata i dadat svoja rang lista
pa i vo idnina pravite update ednas vo 3 meseci :) zatoa sto izleguvaat novi modeli, pagjaat ceni.
Goleminata kako covek na sekoj od Vas ce se vidi koga ce smogne sekoj sila da napravi sto porealna rang lista pa duri i ce go stavi svojot brend
zad konkurentskiot. So toa ne priznal deka konkurencijata e podobra tuku dokazal deka e strucen realno da gi sogleduva i ocenuva rabotite
i uste povece utre koga ce dade mislenje i ce forsira nekoj negov Nov ured ce dobie na vaznost negovoto mislenje kaj mnogumina koj gi citaat
i redovno pratat objavite na ovoj forum.
На погрешно место бараш одговор!

Јас (и таквите како мене) не можам да направам ранг листа затоа што користам еден климатизер, не ги знам карактеристиките на другите. Можам да напишам практично искуство само за него (иако веднаш ќе се појави некој СЕЉАК, НЕБАЊАТ, ПАЦИЕНТ со навреди), неговите добри и лоши страни (голем удел тука има и монтажата, не мора сè да биде до климатизерот).
Овие што имаат некакви познавања нема никогаш да направат реална ранг листа бидејќи постојано на прво место го ставаат она што го застапуваат, сè останато е втора лига. Нивна основна задача е да продатат повеќе, ги заболе за корисниците.
Затоа мораш сам да се потрудиш, да бараш по интернет, а и тука по форумов барај искуства на корисниците, занемари ги оние неколкумина што постојано промовираат еден бренд, ако треба и со навреди кон другите кои се со поинакво мислење. За да ги препознаеш, погледај кои се три-четворица кои постојано меѓусебно си ставаат допаѓања на постовите (ретко од други ги добиваат), а кога некој ќе напише нешто лошо за нивниот бренд некогаш наизменично, друг пат колективно удираат провокации и навреди.

D

Deleted member 95595

Гостин
Луѓе.... чекајте малку!!! Некое време ме немаше форумов, ве остадов сами малку и Грее извадија Еуровент за некои клими???? И испадна ТОЛ - 10?? Абе..... Абе леле. Искрено, не се лоши бројките, сосема солидни, ама ми е пресмешно кај шо го гледам Стрелец како е приморан комплетно нова плоча да мени и како наеднаш се што кажуваше претходно за неговоте клими, со кривите, со цртежите, со варијаблите, се му падна во вода.

Хахах, пак уште @FlegmaFX те прашува "Зошто не кажеш дека и ФХ50 нема ТОЛ - 15", а олкав Еуровент сертификат имат ФХ уште пред да се родиме, шо се велит. О, Господе Боже.

Со среќа, дај Боже сите продавачи на клими да извадат Еуровент.

Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Midea гледам на Eurovent TOL -20 ... Мене не ме изненади Eurovent за Gree како што кажа еден корисник сите кинески клими тука негде се на -7

Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Midea гледам на Eurovent TOL -20 ... Мене не ме изненади Eurovent за Gree како што кажа еден корисник сите кинески клими тука негде се на -7
I Midea i Gree se slicni po specifikacii so toa sto Midea ima mnogu po realni energetski nalepnici za razlika od Gree.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
ТОЛ не е толку важно колку греење на -7/-10 и фактор на ефикасност. И онака кај нас се неколку саати под тие температури, а 5,5 месеци е над тие температури.

Многу ме радува што сега може да се купи буџет клима до 20000 денари со еуровент.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.957
Поени од реакции
8.141
Абе, г теч гледам барала греалки за да постигни во умерена зона. Да не имате по дома да му позајмите. Хуе Хуе Хуе Хуе

Сето она што го јадеа изминативе години за останатите производители им се удри од глава.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Абе, г теч гледам барала греалки за да постигни во умерена зона. Да не имате по дома да му позајмите. Хуе Хуе Хуе Хуе

Сето она што го јадеа изминативе години за останатите производители им се удри од глава.
Каде го увиде тоа? На -7 или? За што зборуваме? Не ми се верува дека на -7 им треба греач

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886

Каде го увиде тоа? На -7 или? За што зборуваме? Не ми се верува дека на -7 им треба греач

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.957
Поени од реакции
8.141
1592486988112.png

Во погорните постови ја има оваа слика целосна. 0.4 kW греалка си бара за да стаса до 3.2 колку што ја рекламираат.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Zosto japonskive firmi na inverter klimi kako sto se Toshiba Mitsubishi Panasonic Fujitsu Daikin nemaat Display za temperatura na vnatresnata edinica ( namesto Display imaat signalni led diodi ) koja im e poentata mnogu poubav izgled ima klimata so Display ? ? ?

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Zosto japonskive firmi na inverter klimi kako sto se Toshiba Mitsubishi Panasonic Fujitsu Daikin nemaat Display za temperatura na vnatresnata edinica koja im e poentata mnogu poubav izgled ima klimata so Display ? ? ?
Oti uste ima koj da kupuva po nabijani ceni a za se dodatno kako dalecinsko so plus funkcii pa wi fi mora da doplaka po 5000za sekoe dodatoce ,sto realno gi cini 300denari
I zgora na toa pa ni prodavaat modeli stari po 3godini a novite gi nudat samo od katalog da gi cekas 1mesec i plus se poskapi od bugarija grcija po 200€ minimum
Konkretno koga jas barav takva bese situacijata so Toshiba shorai 16 bese poskapa za 14000denari prema bugarija i normalno plus 4000za wifi sto vo bugarija bese gratis ponuda ,i zatoa se resiv za kineski brend barem kako i da e najnov model i so site dodatoci i odlicno dalecinsko i wifi vrsi golema rabota
Naprimer pregeska detevo igrajki po doma skucajno go stegnala dalecinskoto od klimata i dalecinski od rabota ja podesiv kako sto saka ,znaci e funcionalno vo sekoj pogled a e vgradeno bez doplati uceni
A za smetka na toa kineskiot brend bese poevtin vo odnos na bugarija grcija srbija.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom