9ka ke ima? Vnatresnata e jakaInformacijata e deka nekade okolu 50'000, ke objavele slednata nedela
9ka ke ima? Vnatresnata e jakaInformacijata e deka nekade okolu 50'000, ke objavele slednata nedela
И колку што успеав да сконтам,само 281mm широка! А тоа е топ! Ретко веќе нова клима испод 30цм ширина да има,а на многу луѓе што сакаат над врата/прозор тоа и баш им треба.9ka ke ima? Vnatresnata e jaka
281 e visoka a 295 e dlaboka a 977 shiroka vo gree vo aerodrom ja iam videno prilicno gabaritna e vo sporedba so ucrown vo dlabocina i dolzina ama i dosta e ubava vo zivo....И колку што успеав да сконтам,само 281mm широка! А тоа е топ! Ретко веќе нова клима испод 30цм ширина да има,а на многу луѓе што сакаат над врата/прозор тоа и баш им треба.
Тоа го мислев,висина од 281! Иако кога ќе земеш предвид колку е длабока или испакната... можеле уште висина да намалат!281 e visoka a 295 e dlaboka a 977 shiroka vo gree vo aerodrom ja iam videno prilicno gabaritna e vo sporedba so ucrown vo dlabocina i dolzina ama i dosta e ubava vo zivo....
ja ima vo holandija 3500EUR imas link pogore...nego poskapa e od ururu sarara 55% hahaha bar vo holandija, toa nesto znaci ili sea odma ke izvadat muabet deka kaj nas sto ke se nosat i ke se 50000den deka se popravani vo fabrikaООО одлично, климава сега за сега само во Русија ја има, па ќе ја имаме честа први да ја тестираме.
Уште и кога ќе прочитам цена од 110000 Рубљи по која што се продава сега, се прашувам која ќе биде цената тука
Ако ова е новото што требаше да дојди и што ги тераа членовите да чекаат 10 месеци секоја им чест. На луѓе кои имаат 30000 денари буџет за клима да им викаш да чека 10 месеци за да им донесеш клима поскапа од 1500 евра треба да си сериозен тролач.Sve e vkus 2, 3 cm vo visina mislam deka ne menjaat mnogu bar za mene, ne mi pravi kejf ama taka gi pravat, tek ururu sarara-ta 372mm dlaboka ko fioka na zid, estetski epten shtrcat....
Автоматски споено мислење:
ja ima vo holandija 3500EUR imas link pogore...nego poskapa e od ururu sarara 55% hahaha bar vo holandija, toa nesto znaci ili sea odma ke izvadat muabet deka kaj nas sto ke se nosat i ke se 50000den deka se popravani vo fabrika
Хаха,ете и ние конечно да бидеме први некадеООО одлично, климава сега за сега само во Русија ја има, па ќе ја имаме честа први да ја тестираме.
Уште и кога ќе прочитам цена од 110000 Рубљи по која што се продава сега, се прашувам која ќе биде цената тука
Верувај некаде тие 2-3цм многу значат.Sve e vkus 2, 3 cm vo visina mislam deka ne menjaat mnogu bar za mene, ne mi pravi kejf ama taka gi pravat, tek ururu sarara-ta 372mm dlaboka ko fioka na zid, estetski epten shtrcat....
ja ima vo holandija 3500EUR imas link pogore...nego poskapa e od ururu sarara 55% hahaha bar vo holandija, toa nesto znaci ili sea odma ke izvadat muabet deka kaj nas sto ke se nosat i ke se 50000den deka se popravani vo fabrika
pa iskreno da ti kazam ke ispadne deka se istrca ti prv da gi trolas posto sigurno nema da e eden model jas kako sto iam procitano poveke modeli ke se....i neznaev deka 50000den se 1500eurАко ова е новото што требаше да дојди и што ги тераа членовите да чекаат 10 месеци секоја им чест. На луѓе кои имаат 30000 денари буџет за клима да им викаш да чека 10 месеци за да им донесеш клима поскапа од 1500 евра треба да си сериозен тролач.
Секоја чест уште еднаш.
kjuti smeski zivi e i sea za sea samo mislam deka mnogu ke pocnat da kenj**t japancive ama shala na strana 50k ako e dobra cena e samo dali ke e pojaka od amber-ot sto cisto sumljam posto vaka sto sea za sea ima na net tuka ke da e a iam procitano deka 2stage compressor ima i ovaa taka da se nadevam deka do -18 -20 ke dava nad 90% snaga na izduv....togas bi soyal inace amber sto e sigurno i provereno....Хаха,ете и ние конечно да бидеме први некаде
Верувај некаде тие 2-3цм многу значат.
А за второво уште сега ме фаќа смеа Па Стрелчо ќе вади скриншотови,винови,етикети,бар кодови.Па ќе се докажуваме како на времето со Хансолот па иста била,та не била... смешки живи има да биде форумов can't wait
Тука не се работи дали е појака!Дизајн,дизајн,дизајн и веројатно секоја софтверска опција што можела да им текне. Иста ствар како митсу ФХ со ЛН! Исто се јаки,ама едната има полиран алуминиум,па разни бои,та нов коцкест дизајн,па,па... и на крај дупло разлика у цена!pa iskreno da ti kazam ke ispadne deka se istrca ti prv da gi trolas posto sigurno nema da e eden model jas kako sto iam procitano poveke modeli ke se....i neznaev deka 50000den se 1500eur
110 000 рубљи се 1383€! Ако тоа е показател на нешто,премалку е 50000ден.
kjuti smeski zivi e i sea za sea samo mislam deka mnogu ke pocnat da kenj**t japancive ama shala na strana 50k ako e dobra cena e samo dali ke e pojaka od amber-ot sto cisto sumljam posto vaka sto sea za sea ima na net tuka ke da e a iam procitano deka 2stage compressor ima i ovaa taka da se nadevam deka do -18 -20 ke dava nad 90% snaga na izduv....togas bi soyal inace amber sto e sigurno i provereno....
Тука не се работи дали е појака!Дизајн,дизајн,дизајн и веројатно секоја софтверска опција што можела да им текне. Иста ствар како митсу ФХ со ЛН! Исто се јаки,ама едната има полиран алуминиум,па разни бои,та нов коцкест дизајн,па,па... и на крај дупло разлика у цена!kjuti smeski zivi e i sea za sea samo mislam deka mnogu ke pocnat da kenj**t japancive ama shala na strana 50k ako e dobra cena e samo dali ke e pojaka od amber-ot sto cisto sumljam posto vaka sto sea za sea ima na net tuka ke da e a iam procitano deka 2stage compressor ima i ovaa taka da se nadevam deka do -18 -20 ke dava nad 90% snaga na izduv....togas bi soyal inace amber sto e sigurno i provereno....
iskreno dizajn prodava ucrown-ot kako amberot tera na -30 a malce e poslab, kaj mene i tie 3kw pdesign mi brkaat rabota amberot e mislam 3.6 ili poveke ama dizajnot isto mi znacese deka ne e dlaboka i od aluminium sto e pogolem del od kukisteto, a sea cekam i jas da vidam sto ke donesat i sto ke bide posto mi treba uste edna a za malce ke ja zemev amberot pred 2 3 nedeli samo ke pocekam da vidam sto ke imaat da ponudat a ovaa izgleda ubavo "soyal" posto koga ja zemav ucrown-ot ja imase vo salon soyal-ot ama vo naskoro modelite kako maketa inace epten e licna pogotovo bojata i ja pogodile epten.Тука не се работи дали е појака!Дизајн,дизајн,дизајн и веројатно секоја софтверска опција што можела да им текне. Иста ствар како митсу ФХ со ЛН! Исто се јаки,ама едната има полиран алуминиум,па разни бои,та нов коцкест дизајн,па,па... и на крај дупло разлика у цена!
Не сме ние(обичните) целна група за тие клими.
Ако си во куќа,распрашај се дали имаат намера да носат од тоа соларните хибрид климиiskreno dizajn prodava ucrown-ot kako amberot tera na -30 a malce e poslab, kaj mene i tie 3kw pdesign mi brkaat rabota amberot e mislam 3.6 ili poveke ama dizajnot isto mi znacese deka ne e dlaboka i od aluminium sto e pogolem del od kukisteto, a sea cekam i jas da vidam sto ke donesat i sto ke bide posto mi treba uste edna a za malce ke ja zemev amberot pred 2 3 nedeli samo ke pocekam da vidam sto ke imaat da ponudat a ovaa izgleda ubavo "soyal" posto koga ja zemav ucrown-ot ja imase vo salon soyal-ot ama vo naskoro modelite kako maketa inace epten e licna pogotovo bojata i ja pogodile epten.
p.s najverovatno mislis za zubadan tie kockastite tie i za boja naplakaat....
Прво нека дадат цена и нека ја пуштат во продажба па ќе правиме споредби.pa iskreno da ti kazam ke ispadne deka se istrca ti prv da gi trolas posto sigurno nema da e eden model jas kako sto iam procitano poveke modeli ke se....i neznaev deka 50000den se 1500eur
kjuti smeski zivi e i sea za sea samo mislam deka mnogu ke pocnat da kenj**t japancive ama shala na strana 50k ako e dobra cena e samo dali ke e pojaka od amber-ot sto cisto sumljam posto vaka sto sea za sea ima na net tuka ke da e a iam procitano deka 2stage compressor ima i ovaa taka da se nadevam deka do -18 -20 ke dava nad 90% snaga na izduv....togas bi soyal inace amber sto e sigurno i provereno....
heheh me nasmea ubavo rekov ke pocnat muabeti da se vadat deka se nesto falicni a tosot se prodava vo mnogu drugi drzavi ne e samo za mk...Прво нека дадат цена и нека ја пуштат во продажба па ќе правиме споредби.
Доколку биде навистина 900 евра, а во другиве држави се продава по 2000 - 3000, се надевам нема да биде верзија како тосот или тст специјално правена за мкд по нарачка на Нептун со богзнае што внатре