D
Deleted member 95595
Гостин
O Gospode, Francija zamina da chitat. Vidi te molam dur si zagrean, vo Portugalija koe e opshtoto mnenie za FH35kata.@FlegmaFX
Пазарната веке е стигната во Франција, поплаки таму на работата на FH35-Ve од 2015та се пријавенни, и само во МК може да се дуваат балони дека климата е ТОП.
Какви 3Д сензори и бакрачи, препораката е од АутоФан да се стави на 3Фан мануелно зашто АутоФанот не работи.
Втората конфигурација е слика 2, 3та црта Фанот на мануал за да ти е топло
Македонски ПреводConsigne réglage température et température clim Mitsubishi MSZ-FH35VE
www.forum-climatisation.com
Прегледај го приврзокот 232705
И Англиски превод
Прегледај го приврзокот 232718
Околу бучавата на FH35 цела тема имаат Французите, овде Пазарната инспекција била на лице место уште 2015та, и сето тоа фалично и бучно го префрлиле кај нас и само кај нас може да биде нечујно од патетици дека купиле јапанец па глуви им се ушите.
Прегледај го приврзокот 232713Bricovidéo Forum Climatisation : Bruit de craquement plastique Mitsubishi MSZ-FH35VE
www.forum-climatisation.com
So seta pochit drugar, ama da imashe klima koja shto e kvalitetna i mokna, namesto Gree, nemashe ushte na -5 da razgovarash za neekonomichnost ili neisplatlivost.Na ljugeto generalno. Za klimata i jas imam gree, ete sega zasega ne cuka, ne tropa, ne mirisa na plastika, si raboti onaka najnormalno. Samo da napomenam deka uste pred da ja zemam nemav nekoj golemi ocekuvanja i planirav da se gream kombinirano so klima i drva vo zavisnost od nadvoresnata temperatura i potrosuvackata na struja. Taa granica mi bese zamislena na okolu minus 10 stepeni ili sprema meracot koga prosecnata modulacija pretvoreno vo pari ke ja zamini cenata na kubik drva ili okolu 3000 denari. Toa teoretski po muabeti, prikazni i falenje tuka. Realnosta ispadna deka pod vekje - 5 potrosuvackata veke ja nadminuva taa granica i toa seriozno. Koga imase magla voopsto i da ne pravime muabet. Srekja vo nesrekja e sto ovaa zima bese edna od najblagite za koi pamtam. Da gi imav ovie soznanija sto gi imam sega bi zel mnogu poevtina klima. Sekako do - 5 ja rabotam. Za nad nulata sekoja kanta ke raboti,duri i on off klima. Drugite muabeti i prikazni tuka vo smisla evtino, bezpari greenje, neznam sto i kako se made golo muabeti i najverojatno si gi procital i ti i vazat podednakvo za kineski, japonski, maleziski, evrejski i neznam kakvi klimi. Zatoa rekov site se isto sranje. I klimite i tie sto gi promoviraat kako zivotot da im zavisi od toa.
A zoshto gledash samo TA? Ne ti vrshi uloga nekoj obichen radijator so termostat koj bi go povrzal na tajmer?ТА е добро решение за ДОПОЛНА на инвертер ако има некои преладни денови под -7 степени. За да и крене ЦОП на климата и во тие моменти.
Јас сакав за спална да ставам ТА печка со тајмер средена цакум пакум од 1KW. Демек ете уште повеќе ќе штедам. Ама не ми излегува логично зошто ТА е 90000, а има послаб ЦОП од инвертер. Предноста и е само што е тивка за во спална, ама 90000 само за спална е претерано многу.
Еве оваа одма би ја ставил и во спална и во детска кај што се спие, да беше 8000 денари. Ќе и помага на климата со акумулацијата, а навечер бесшумно ќе ги грее спалните. Нема да морам да држам отворена врата. Башка што климите греат преку конвекција и ТА ќе ми додаде малку радијација на топлина во просторот.
XLE050 Slimline Storage Heater | Dimplex
www.dimplex.co.uk
Кај нас има некои вакви, ама не се толку практични.
Dimplex FSD 30 • • AGENS Plus • kamini • odzaci
Тенка акумулациона печка FSD – комфорт, заштеда и дизјан Акумулационата печка Dimplex од серијата FSD се карактеристични со ни многу мала длабочина (само 18 cm!). Благодарејќи на тоа совршено одговара за салони, репрезентативни простории, каде што освен топлинскиот комфорт игра улога и...www.kamini.com.mk
Ама цениве се отров.
Затоа и се чудам од каде исплатливост за ТА кога се ненормално скапи да ги купиш, а немаат којзнае каква ефикасност за нашиве поднебја. Каде каде послаби од инвертер. За 90000 ќе си земам два Дајкина ФТХФ50! Железо ќе топат со 1KW потрошња. Двата по 500W да влечат со 5цоп ќе работат на -7 и ќе испорачаат 5KW топлина!