Најекономично греење и ладење

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Термометарот на овие две видеа не баш погоден за овие работи. Многу е тром. Сондата е затворена, па не ја покажува вистинската температура во реално време.
Брзи термометри се само оние обичните ХАСАП
Овие повеќе одгивараат да видиш температура на околните предмети отколку на воздухот.

И постот повеќе беше наменет да се разобличи Strelec отколку да се фали одреден модел на клима.

Член од
7 јануари 2019
Мислења
33
Поени од реакции
6
Posle prekin na struja od strana na evn i od kako istata se vkluci na klimata se pojavi nekoj kod.Kodot bese vidliv kratko vreme (sekunda) i iscezna.
Klimata prodolzi da raboti normalno.
Prasajneto mi e Dali da baram servis ili e normalna pojava pri prekin na struja
Inaku klimata e cooper and hunter arctik 3.5 podesena na 24 stepeni non stop 24/7 i trosi od 500 do 750w na cas vo soba od 35 m2 i odrzuva konstantno temperatura od 23 do 24 stepeni barem zasega
Mislejne od vas
Автоматски споено мислење:

Posle prekin na struja od strana na evn i od kako istata se vkluci na klimata se pojavi nekoj kod.Kodot bese vidliv kratko vreme (sekunda) i iscezna.
Klimata prodolzi da raboti normalno.
Prasajneto mi e Dali da baram servis ili e normalna pojava pri prekin na struja
Inaku klimata e cooper and hunter arctik 3.5 podesena na 24 stepeni non stop 24/7 i trosi od 500 do 750w na cas vo soba od 35 m2 i odrzuva konstantno temperatura od 23 do 24 stepeni barem zasega
Mislejne od vas
Na auto fan brzina

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Зошто би барал сервисер ако климата си работи најнормално?

D

Deleted member 53418

Гостин
Од каде ги купувате дигиталните термометри ? купив 2 од бриколаж обични не работеа ги вратив...

D

Deleted member 12196

Гостин
Јас купив од овде. Не сум баш задоволен бидејќи сензорите се внатре, па не мерат брзи промени на температурата и влагата.

D

Deleted member 53418

Гостин
Јас купив од овде. Не сум баш задоволен бидејќи сензорите се внатре, па не мерат брзи промени на температурата и влагата.
Јас не можам да најдам што работи во мојов случај :D колку брзи промени би требало да има ? и за колку време ја менува температурата овој ? Фала ти

D

Deleted member 12196

Гостин
Погледај го ова.
Левиот е отворен од задната страна (сензорите се на отворено), Десниот е нормален. Спореди ги температурите (и времето е тука - 11 минути).
Термометарот на овие две видеа не баш погоден за овие работи. Многу е тром. Сондата е затворена, па не ја покажува вистинската температура во реално време. Еве ги два исти кои се разликуваа во неполна десетинка од степенот. Сега едниот е отворен и многу поточно ја покажува температурата (не доцни).
Прегледај го приврзокот 224865Прегледај го приврзокот 224866

D

Deleted member 53418

Гостин
Погледај го ова.
Левиот е отворен од задната страна (сензорите се на отворено), Десниот е нормален. Спореди ги температурите (и времето е тука - 11 минути).
Значи кај нас нема со сензорите на отворено ?

D

Deleted member 12196

Гостин
Значи кај нас нема со сензорите на отворено ?
Некаде можеби има. Јас имам на струја со сонда. Кога сонцето ќе ја фати сондта, температуратабрзо расте.
Dobar popust za tie sto se dvoumat dali da se grat na inverter klima podobro ovaa inverter klima za zagrevanje na 15m2 do 30m2 otkolku zagaduvanje na vozduhot so greenje na drva i truenje vo 21 vek
А греачи на конденз и на компресор има ли?

Kajgana Shop

На врв Bottom