Taka i Toshiba Suzumi16 ja reklamiraa za 5.5kw ama koga bese stariot Eurovent sajt, sea na Apdejtiraniot dajt za Suzumi16 ne pisuva deka e 5,5ka na +7 neli....proveri ako neveruvas
Istoto e i so ovaa Aeri, 3,8kw ke dade na +7 nadvoresna so zadadena 30c na daljinskoto i Fan max, nesto sto ne ti treba na +7.
Zatoa ni Suzumito ne e za vo kategorija 16ka ili 18ka...ako na -7 vadi edvaj 3.3kw.
Strelco, tia tp bea deklarirani do -25 so cop4. Ne znam dali bea inverter ili ne a i kaj toplotnite izgleda ne e vazno dali e inverter ili ne poradi razlicniot rezim na rabota od klimite.
Eve ova so e, ne pisuva dali e inverter ili ne ama ima odlicni specifikacii i top cena.
Strelco, tia tp bea deklarirani do -25 so cop4. Ne znam dali bea inverter ili ne a i kaj toplotnite izgleda ne e vazno dali e inverter ili ne poradi razlicniot rezim na rabota od klimite.
Eve ova so e, ne pisuva dali e inverter ili ne ama ima odlicni specifikacii i top cena.
COP ako e 4 toa samo za edna nadvoresna temperatura vazi ili +7c ...nebitna informacija.
Plocest Izmenuvac na AlfaLaval od 16kw koj se vgraduva vo Versati3 od Svedski proizvoditel so mislis kolku kosta? Willo pumpa inverterska kollku kosta? Ima i plus vtor Danfos izmenuvac vo Versatito....kolku pari tolku muzika sekogas vazi....Weather Depend regulacija na vodata na izlez sekako nema taa Slovenskata..sve e toa izvadeno od Slovenskata i uracunato zatoa e eftina
A ti ne si siguren ni dali e Inverter baska drugovo. Aj pisi go modelot bar i link od zadovolnite Slovenci pa da praime muabet.
Toa da, copot kaj site e pri temp 4-7c i voda id 35-40c. Na poniski nadvoresni temp i povisoka temp na vodata paga. E problem kaj tp e so mnogu im paga ekonomicnosta ako se zagreva vodata povece od 45c, pa taka vo slucaj na parno so radiatori treba plus radiatori da se dodavaat.
A tia izmenuvaci ovo onone sum bas upaten, eve ti si so podatocite.
Автоматски споено мислење:
Kako i da e soleni se uste na domasniot i na eu pazarot. 2x 5.5ka klima kosta da receme 1500e i ne bi trebalo tp da se poskapi od taa suma, posebno monoblokovite.
Фала на препорака друже. Дали ти имаш ваква или познаваш некој што користи и како е задоволен ? Може ќе звучи глупо но незнам што е тоа еуровент
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Znaci vivaks pravi malverzacii
Ovoj PDF e od nivnata oficijalna stranica. VIVAKS.HR. mozes I sam Da si proveris sto e tocno neznam. Cudno mi e e samo 100w Da ima bekap
Znaci vivaks pravi malverzacii
Ovoj PDF e od nivnata oficijalna stranica. VIVAKS.HR. mozes I sam Da si proveris sto e tocno neznam. Cudno mi e e samo 100w Da ima bekap
Најверно е да си затоплен .. за пдф документиве искрено ич не му верувам .. во надворешната тои беше документ ваму на странава друго изгледа некој Хрват или Кинез ги измешал бројките јбг трета смена може бил )))))
Parno si e parno zaebi ti fenovite nad glava. Ke si zemes edna tp sega ili koga ke poeftinat malku i povtorno ke si go aktiviras parnoto. Topli vecinja, topla voda, toplo sekade itn..Raat.
Kaj мене најефикасното греење ќе е секогаш примарно. Доста беше сметки баснословни. ТП нема ефикасност како хиперинвертер - ни приближно. Ама фино е да се има како дополнително греење на инвертерите, пришто тие ќе работат со уште повисок COP и ТП ќе работи со релативно пристоен ЦОП зошто не е главниот играч. Win-Win.
Kaj мене најефикасното греење ќе е секогаш примарно. Доста беше сметки баснословни. ТП нема ефикасност како хиперинвертер - ни приближно. Ама фино е да се има како дополнително греење на инвертерите, пришто тие ќе работат со уште повисок COP и ТП ќе работи со релативно пристоен ЦОП зошто не е главниот играч. Win-Win.
Ne moze nitu pod razno da se meri komforot na parno so fenovi nad glavata. Topli vecinja i site ostanati prostorii. So edna klima se zagreva efektivno edna prostorija, ako imas golem stan ili kuka x klimi ke treba da stavas ili edna tp, sto e popametno. So TP moze eftino plus i sanitarnata voda da ja zagrevas, sto e isto taka prilicna zasteda. Vo kombinacija so golem bafer 1500-2000l moze da se naprai tp da raboti/polni toplina pretezno vecer na eftina struja isto kako termo pecka i so ova efektivno da se prepolovi smetkata. Copot ne bi trebalo mnogu da se razlikuva od klimite, a ako tp e vo kombinacija so podno greenje provereno trosi pomalku i od najmodernite klimi.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.