Со дупла изолација и PVC прозори ако треба најаката Дисекаи16 од 90.000ден да се стави, тогаш "поефтината" им Даисека13 од 73.000ден е за колку, за до 30м2 ?[/QUOTE I za gornio sprat imam Daisekai 8 RAS-16.vo kuka sum i nesakam da eksperimentiram so poeftini klimi bidejki mi se glavni grejni tela.mn sum zadovolen od Daisekaito.dekemvri i Januari plakam po 5000den EVNATTACH=full]212881[/ATTACH]
Za sekoj komforot odnosno temperaturata ambientalna e razlicna(toa sto mu godi) ..... za mene ako e 25 vo leto i 21/22 vo zima , za moite 2 mali deca nee ...! i isto taka izminatava nedela imase sekojdnevni vrnezi so jaki el,praznejna i klimata bese odstekana od 220v.Зошто би чекале потопли денови? Нели целта на инвертерите е во вакви преодни денови да задржува константност, да не исклучува и да има комфор.
На високи температури во лето и на ниски во зима и најевтиниот инвертер ќе работи без да исклучува.
Точно така, Хиперинвертер е кога има енергетска класа со 3 плуса A+++, затоа не е спомнатa Daisekai наТака е со сите хиперинвертери, како FH35VE или Уруру Сарара.
[DOUBLEPOST=1563663306][/DOUBLEPOST]Точно така, Хиперинвертер е кога има енергетска класа со 3 плуса A+++, затоа не е спомнатa Daisekai на
@Josip-Stip во списокот
Jas samo go spodeluvam moeto pozitivno iskustvo.prezadovolen sum od 2te Daisekai sto gi koristam a i smetkite od EVN go potvrduvaat istoto[DOUBLEPOST=1563663698][/DOUBLEPOST]@Josip-Stip
Не треба да му докажуваш на никој за тоа каква клима си избрал.
Објективно ја имаш една од најдобрите клими на нашиот пазар.
Уживај си во ладењето и на зима греењето
Fala na razbiranjeto drugar.pozz[DOUBLEPOST=1563664783][/DOUBLEPOST]@Josip-Stip
Не треба да му докажуваш на никој за тоа каква клима си избрал.
Објективно ја имаш една од најдобрите клими на нашиот пазар.
Уживај си во ладењето и на зима греењето
Сеуште не разбирам зошто чекаш потопли денови. Да видиш колку ќе крени потрошувачката? Она што е битно е дека спушта до 150W, без тие 150W да бидат на исклучен компресор само за да врти вентилатор и грејач како Амбер -30. Притоа Амберот кога ќе исклучи вентилаторот во лето ќе ти дува топло, па ќе имаш потрошувачка од 150W за да се грееш во лето.Za sekoj komforot odnosno temperaturata ambientalna e razlicna(toa sto mu godi) ..... za mene ako e 25 vo leto i 21/22 vo zima , za moite 2 mali deca nee ...! i isto taka izminatava nedela imase sekojdnevni vrnezi so jaki el,praznejna i klimata bese odstekana od 220v.
Се шитка по некое парче тек тукDojdov samo da zirnam i nisto ne se promenilo ovde. I ponatamu Gree e top brand?
I jas seuste ne razbiram (toa sto ti ne go razbiras),ok e svativme deka ne sakas Gree i ok e nema tuka sto.!A inaku spusta na 150 i raboti kompresorot....ne se sekiraj.....[DOUBLEPOST=1563705361][/DOUBLEPOST]Сеуште не разбирам зошто чекаш потопли денови. Да видиш колку ќе крени потрошувачката? Она што е битно е дека спушта до 150W, без тие 150W да бидат на исклучен компресор само за да врти вентилатор и грејач како Амбер -30. Притоа Амберот кога ќе исклучи вентилаторот во лето ќе ти дува топло, па ќе имаш потрошувачка од 150W за да се грееш во лето.
Тошибата е топ клима, нема потреба од чекање ни на потопли, ни на поладни времиња, се успева да побие.
Nema stto da se objasnuva....see veke kazano/pisano,koj svati svatii ,koj vide vide ...Џабе им објаснуваш на ботовиве од Мидеја Karier Шошиба
Нивната заклучена "константност" на потрошувачка не е една покажана слика - фрејм, тоа е една секунда време, тука нит константност има нит модулација. Се спомна дури и поимот модулација за таа една секунда покажана во ЈPG, Alo модулација е нешто се менува ОД-ДО во подолг период на време и видео треба за да се покаже модулација, а не слика во JPG-што е момент од 1 секунда.
Само незнаеле како се прикачува видео....а знаеле климата да ја изберат
Spusta i na ponisko drugar sum ja viduval kako modulira i na 89w i na 99w.top pozzzI jas seuste ne razbiram (toa sto ti ne go razbiras),ok e svativme deka ne sakas Gree i ok e nema tuka sto.!A inaku spusta na 150 i raboti kompresorot....ne se sekiraj.....[DOUBLEPOST=1563705361][/DOUBLEPOST]
Nema stto da se objasnuva....see veke kazano/pisano,koj svati svatii ,koj vide vide ...