Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
А не е добра за ладење?
Добра е како не е за ладење... како што би била добра и секоја крш ОнОф клима за ладење на 20м2, ама за греење најголемиот број од нас купуваме инвертери, а баткава праша и за греење... за она за што и зборуваме на темава.

Момци сакам клима да набавам, немам со кој да се советувам па ве замолувам за совет. На горниот спрат имам дневна и кујна заедно и плус две соби се тоа е грубо 60тина квадрати. Но сакам да набавам клима што ке ми постигне за дневната и една соба... мерев пустев тоа доаѓа 45 квадрати. (дневната и една соба). Што мислите за следната клима? Дали ке ми заврши работа помала некоја или....

https://klimi.mk/product.php?id=376

@klimi.mk

благодарам

Момци сакам клима да набавам, немам со кој да се советувам па ве замолувам за совет. На горниот спрат имам дневна и кујна заедно и плус две соби се тоа е грубо 60тина квадрати. Но сакам да набавам клима што ке ми постигне за дневната и една соба... мерев пустев тоа доаѓа 45 квадрати. (дневната и една соба). Што мислите за следната клима? Дали ке ми заврши работа помала некоја или....

https://klimi.mk/product.php?id=376

@klimi.mk

благодарам
Mnogu podobar izbor ti e ovaa klima so Mitsubisi compressor e mnogu clenovi ja imaat na forumov i se zadovolni

LINK

Последно уредено:
ке ве молам за совет... читам тука има доста упатени корисници на клими ;) па вака... потребна ми е клима за загревање во оние периоди кога надвор не е многу ладно. т. е касна есен рана пролет. просторот што ке треба да го загревам е 42 квадрати. . салон трпезарија кујна. куќата е нова градба, однадвор стиропор од 5 см, залепен веднаш на гола цигла.. има 5 пвц прозори. . буџет планиран 35 до 38к...секако ке ми треба и за ладење летен период пошто дневнава ми е завртена накај запад нешто малку накај југ. однапред благодарам.

ке ве молам за совет... читам тука има доста упатени корисници на клими ;) па вака... потребна ми е клима за загревање во оние периоди кога надвор не е многу ладно. т. е касна есен рана пролет. просторот што ке треба да го загревам е 42 квадрати. . салон трпезарија кујна. куќата е нова градба, однадвор стиропор од 5 см, залепен веднаш на гола цигла.. има 5 пвц прозори. . буџет планиран 35 до 38к...секако ке ми треба и за ладење летен период пошто дневнава ми е завртена накај запад нешто малку накај југ. однапред благодарам.
Со предлозите на Дени се сложувам, би додал со Haier Tundra 5.5 ка со термоизолација те стиропор фасада и PVC прозори нема да има потреба од друго грејно тело за греење на 42 квадрати. Барем 5-6-тина од форумов греат само со овој модел клима од 35-45 квадрати.

VideoCapture_20190719-171710.jpg Toshiba Daisekai 9 RAS-16.modulira na 160w..45kvadrata dneven prestoj se e otvoreno izolacija vnatresna nadvoresna.pvc stolarija.daljinskoto e na 24° vo dnevniot prestoj e 25°..nemozam da prikacam video.mi dava deka failot e golem.

Последно уредено:
Малку Помош (ми треба побрзо одговор),
Правам фасада и треба да демонтирам и монтирам клима уред се работи за Грее Коузи 3,5
Дали да барам стручњак или да буцкам сам, и ако барам која би била цена за услугава (монтажа и демонтажа)
ПС
Стара е 3 години дали треба нешто фреон да се дополнува или слично итака ја чепкаме (досега како е ставена така стои, ништо не сум фатил)
Благодарам

За демонтажа можеш и сам,види туторијали на Јутјуб. За монтажа повторно викни монтажер да ја вакумира подобро е.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Малку Помош (ми треба побрзо одговор),
Правам фасада и треба да демонтирам и монтирам клима уред се работи за Грее Коузи 3,5
Дали да барам стручњак или да буцкам сам, и ако барам која би била цена за услугава (монтажа и демонтажа)
ПС
Стара е 3 години дали треба нешто фреон да се дополнува или слично итака ја чепкаме (досега како е ставена така стои, ништо не сум фатил)
Благодарам
Ако ја оставаш на исто место, само можеш да ја тргнеш од носачите, да ја прицврстиш за скеле и после да ја вратиш на старо место.

160w.ama nadvoresna e sega poniska ...ajde na +35/6/7 da vidime kolku ke kreni#

Зошто би чекале потопли денови? Нели целта на инвертерите е во вакви преодни денови да задржува константност, да не исклучува и да има комфор.

На високи температури во лето и на ниски во зима и најевтиниот инвертер ќе работи без да исклучува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom