- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.960
- Поени од реакции
- 11.228
Морам да ти го лајкнам постов.... еве дури и кисче ќе ти дадам.Никаква намера немав да дискутирам за Сузумито да не беше Жмигавецот.
Добро е да има попуст кој и да го дава.
Но кога некој ке манипулира и измислува капацитети па свесно од Мува прави Слон за што има сертификат дека не е така секогаш ке реагирам.
Па укажав колку и е снагата со ГОЛЕМИ букви токму за Жмиго и останатите нивни дилерчиња што од неа прават дури 18ка, па ја препорачуваат за 60м2 на климите со што некој дебело ке зафркнат ако препорачаната им квадртатура таму 60м2 ја разберат дека е препорачани за греење (тоа таму не го ни пишува, стои само пропорачана и некажува за што е препорачана дали греење или ладење).
А сега ке морам да му се обратам и на шампионот во манипулација @PticaSelica , на кој неможам да му го сватам делувањето тука зашто во неговото пишување иде од крајност во крајност, де е за Он/ОФФ клими, де е за Инветрери, де за ТермоПечки, де за Пелети итн. сите постови му ги прочитав и пак е најасно што мутивода е.
@Ptico Itrico....ти после постот на Алексо дозна за Модулација ама згреши што се јави, а еве ке ти кажам зашто и колку глупо делуваш...треба ли да те потсетам дека пишуваше дека сте смрзнале со 2 клими Сузуми и тоа 18ки, таму која Модулација ти виде ?
Ја читам све и наназад кога ке се појави некој ваков како тебе нов научник и вакви бисери како твоите не ми промакнуваат, а ти како парнаџија имаш друга тема за Греење на Пелети и таму да им делиш памет а не овде.
Пред скоро напиша дека на -15 нормалните на клими не се грееле....ајде да видиме па ти колку си нормален...од заебанција и ти го лајкнав тој пост заедно со Батеријата пошто знам кои све глупости имаш напишано а Батеријата нема појма
Бонус дообјаснува
На ова Влавот логично му одговара дека тие 3000евра попаметно било на изолација да ги дадат(а и Птицава се разбира нели во ТопллинскиЗагуби) но секако недоби одговор од манипулантов зошто побогу фрлиле нови 3000евра на дополнително греење.
Нормално нема одговор од парнаџијава или што и да е ама е манипулант невиден, пред неколку месеци пљука по сузумито а сеа збори имало добра модулација, а прикаската со 3000евра и тоа роден најблизок да го зезнеш само пациент може да смисли, бог да чува од вакви.
Ваков убав викенд,а ти да ми посветиш мене време,да ми изанализираш се што сум напишал... РЕСПЕКТ
Интересното е што ништо од тоа не е грешка,се е вистина!
-Сестрами сеуште има две сузумки,ама сега греат на +5...15
-се греат на пелети со 150-200€ месечно
-а јас сум си на дрва,и имам две он-офф клими за исто така прелазни периоди.
-а да можеби не сум спомнал и соларен бојлер... ама небитно за темава.
Што тебе @Strelec те буни,мене не ми е јасно?
П.С.и не ме вади од контекст,никогаш не сум ги плукал сузумките,убаво си е објаснето во оригиналниот пост.