Deneska go napraviv standardnoti mesechno merenje na potroshena struja na kontrolniot saat koj go imam na mojot sprat. Od 02.11 do 03.12 smetkata za struja mi e 5038 denari sose DDV. Od ovoj period od 32 dena, poslednive 26 dena (od 8mi Noemvri) ukluceni mi se site tri klimi (2*WN35 i 1*FH35) i otvoreni vratite od site, osven od edna soba od spratot na koj shto ziveam (120m2 realna povrshina) shto znaci 26 dena gream povrshina od nekade 105/107m2, a vo periodot od 08.11-12.11 imav gosti i site vrati bea otvoreni shto znaci sum gi greel tie denovi site 120m2.
Da napomenam deka mozebi vo cel mesec 5 pati se gotvelo na spratov, znaci celava potroshuvachka na struja potpagja na se, osven na gotvenjeto shto za mene e odlichno. Prezadovolen sum posebno koga ke se zeme predvid deka dve klimi imam vo dnevna i celata toplina mora niz edna vrata da izleguva, znaci nemam nekoja dobra pozicija na klimite za da mozam da kjaram od nivniot izduv, nego treba prirodno da si chekam toplinata da si se prenesuva. Zgora na toa, vo hodnikot mi e vleznata vrata na spratot koja ne e mnogu dobra i imam mini promaja od pod nea, koja na poniski temperaturi i toa kako se osekja koga ke se doblizis do nea, shto znaci toa mi e eden znacitelen toplinski gubitok.
Toa e toa sega za sega, naredni merenja na 02/03.01. Sestra mi si zaminuva vo Petok, gi zatvaram vratite shto znachi mesto 107, ke gream od Petok nataka 81m2.
Salute!