Најекономично греење и ладење

Член од
27 мај 2018
Мислења
1.016
Поени од реакции
1.684
ШАМПИОН СИ МОМАК!.... БРАОС!
Samo ova na kraj forza juve ne mu trebase heheheh Napred VARDAR[DOUBLEPOST=1542930821][/DOUBLEPOST]Eve malku sliki od vcera, tek denes uspeav da gi postiram, do sega klimata e bezprekorana sum nemal nikakov problem,nemala df,ne e izgasena veke cela nedela naredno ke bide bel merac pa da vidmie sto e i kako e pozz od mene i do DUSMANITE OD MURTO heheh

Attachments

Последно уредено:
D

Deleted member 95595

Гостин
Inache deneska ova so tatko mi go napravivme na ednata WN.... Kupiv izolacija za vodovodni cevki i gi obvitkov smcrevata od klimata so nea. Pametno ili ja posrav rabotata? Sakam site tri da gi napravam so ushte eden sloj izolacija na cevkite.[DOUBLEPOST=1542933136][/DOUBLEPOST]Zaborajv slikite da gi okacham, upm.

IMG_20181123_012809.jpg IMG_20181123_012817.jpg

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
Zdravo na site

Ajde da go spodelam i jas moeto iskustvo so greenje na klima. Ova mi e prva zima da se toplam na klima. Blagodarenie na @Strelec si kupiv DAIKIN FTXF50A SENSIRA za 58 230.00 denari. Covekot navistina posveti mnogu vreme da odgovori na moite prasanja i mu BLAGODARAM za toa. Klimata zasega raboti besprekorno 24/7, ne se gasi koga ke postigne temperatura, tuku se namaluva potrosuvackata, najverojatno samo nadvoresnata se gasi, (nemoj da me ismejuvate ako tropnav zelena), a vnatresnata si raboti na 280w. Koga temperaturata padne za stepen dva povtorno povlekuva okolu 500-600w i taka postojano na zadadena temperatura od 24. Na ovie temperaturi gream 73m2 so toa sto vo dnevna 37m2 temperaturata e 24 stepeni, hodnik 10m2 i dve sobi, ednata 12m2 drugata 14m2 temperaturata e 20-21 stepeni. Za vreme na sneznite vrnezi za vikendov koj pomina dvapati napravi defrost vo eden den vo vremetraenje pomalku od dve minuti i si prodolzuva so rabota.
Specification
Pdesignc kw=5.00

20181123_042622.jpg
Eve i sliki od montirana
20181010_160656.jpg

20181014_141704.jpg 20181014_163847.jpg 20181014_163856.jpg

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Me nagradi Kajgana so trofej deka denes mi e godishnina od koga sum se zaclenal tuka. Znaci mojata saga za biranje klimi zapochnala na 22.11.2017. Ovaa prilika sakam da ja iskoristam da im se zablagodaram na site shto pridonesovte so vashite komentari da jas na kraj se odlucham da se gream na klimi. Ovoj trofej i go posvetuvam na zena mi koja maksimalno me podrza vo izborot za nacin na greenje, na baba mi koja finansiski mi pomogna da kupam poskapi klimi i na kraj sakam da im se zablagodaram na majka mi i tatko mi koi odsekogas veruvale vo mene! Ovoj trofej ke ima posebno mesto vo mojata kabina, a koga ke kazam kabina ne mislam bukvalno, poshto ova e virtuelen trofej, da ne se lazime. Ama da beshe vistinski, realen trofej, odma shtom ke mi beshe vrachen ke go zakacev na nadvoreshnata edinica od mojata prekrasna ubavica Mitsubishi FH35. Sekoe sabajle koga ke odev na rabota ke si go gledav trofejot kako shto si ja gledam nadvoreshnata od FH35kata. Fala vi na site. Fala ti @Strelec fala ti @mdeni , fala ti @Sv B , fala ti @Dr Zmigo sho si ja otvoril temava! Fala i na @Klima ured , @Kandilce @murto @Alekso 1981 i fala na mnogu drugi koi ne se spomnati ama pridonele za mojot uspeh vo osvojuvanje na ovoj trofej!! Da zivejte i da si grejte so najvisoki SCOPoj!!!

Ako go osvojam povtorno trofejot za dvegodishnina, ke organiziram proslava kaj mene doma kade site ke si sednime, na pivo i meze, vo dnevna, ke ni duvkaat Mitsubishite na vtor izduv ili AutoFan, so 20tina i kusur decibeli i ke si muabetime i ke si chitame euroventoj i ke si sporedvime (osven ovie so Gree i Vivax klimi, vie od doma ke si donesite to sho imate specifikacii zsh nemate Eurovent!!!!! ).

Forza Juve
Поради тоа што сум испуштен од емисијата честитки и поздрави, те наградувам со обврската да частиш пиво плус :D, кога ќе идам Охрид се разбира;). Уште еднаш со здравје да се користиш со климите:)

D

Deleted member 95595

Гостин
Me nagradi Kajgana so trofej deka denes mi e godishnina od koga sum se zaclenal tuka. Znaci mojata saga za biranje klimi zapochnala na 22.11.2017. Ovaa prilika sakam da ja iskoristam da im se zablagodaram na site shto pridonesovte so vashite komentari da jas na kraj se odlucham da se gream na klimi. Ovoj trofej i go posvetuvam na zena mi koja maksimalno me podrza vo izborot za nacin na greenje, na baba mi koja finansiski mi pomogna da kupam poskapi klimi i na kraj sakam da im se zablagodaram na majka mi i tatko mi koi odsekogas veruvale vo mene! Ovoj trofej ke ima posebno mesto vo mojata kabina, a koga ke kazam kabina ne mislam bukvalno, poshto ova e virtuelen trofej, da ne se lazime. Ama da beshe vistinski, realen trofej, odma shtom ke mi beshe vrachen ke go zakacev na nadvoreshnata edinica od mojata prekrasna ubavica Mitsubishi FH35. Sekoe sabajle koga ke odev na rabota ke si go gledav trofejot kako shto si ja gledam nadvoreshnata od FH35kata. Fala vi na site. Fala ti @Strelec fala ti @mdeni , fala ti @Sv B , fala ti @Dr Zmigo sho si ja otvoril temava! Fala i na @Klima ured , @Kandilce @murto @Alekso 1981 i fala na mnogu drugi koi ne se spomnati ama pridonele za mojot uspeh vo osvojuvanje na ovoj trofej!! Da zivejte i da si grejte so najvisoki SCOPoj!!!

Ako go osvojam povtorno trofejot za dvegodishnina, ke organiziram proslava kaj mene doma kade site ke si sednime, na pivo i meze, vo dnevna, ke ni duvkaat Mitsubishite na vtor izduv ili AutoFan, so 20tina i kusur decibeli i ke si muabetime i ke si chitame euroventoj i ke si sporedvime (osven ovie so Gree i Vivax klimi, vie od doma ke si donesite to sho imate specifikacii zsh nemate Eurovent!!!!! ).

Forza Juve
Specijalen pozdrav do @Che59 i @lleeoo !

Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
Inache deneska ova so tatko mi go napravivme na ednata WN.... Kupiv izolacija za vodovodni cevki i gi obvitkov smcrevata od klimata so nea. Pametno ili ja posrav rabotata? Sakam site tri da gi napravam so ushte eden sloj izolacija na cevkite.[DOUBLEPOST=1542933136][/DOUBLEPOST]Zaborajv slikite da gi okacham, upm.

Прегледај го приврзокот 199953 Прегледај го приврзокот 199954
Во однос на изолацијата на цевките можам да приметам дека некои монтери ги изолираат целосно, додека некои оставаат на крај неизолиран дел.
Кај мене е оставено неизолиран бакар 10тина см на влезот во надворешната.
Искрено незнам како е правилно.

Инаку поздрав до форумов благодарение на ваша помош и јас купив клима

D

Deleted member 95595

Гостин
Во однос на изолацијата на цевките можам да приметам дека некои монтери ги изолираат целосно, додека некои оставаат на крај неизолиран дел.
Кај мене е оставено неизолиран бакар 10тина см на влезот во надворешната.
Искрено незнам како е правилно.

Инаку поздрав до форумов благодарение на ваша помош и јас купив клима
Od 3 klimi, samo na edna imaa ostaveno 7-8 cm neizoliran kraen del od cevkite, na drugite dve do kraj ima izolacija. Na ovaa shto ne ja doizoliraa vo vitkanjeto na cevkite im se povlexhe nanazad izolacijata mallu pa zato ostanaa nedoizolirani.

Член од
13 март 2017
Мислења
110
Поени од реакции
182
Неизолираниот дел го оставаат чисто за полесна детекција дали фали фреон (гас) во системот, бидејќи летно време ако фали фреон цевките на тој дел мрзнат. Ова ми го кажа стручњакот што ја местеше кај мене.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

D

Deleted member 95595

Гостин
Samo ova na kraj forza juve ne mu trebase heheheh Napred VARDAR[DOUBLEPOST=1542930821][/DOUBLEPOST]Eve malku sliki od vcera, tek denes uspeav da gi postiram, do sega klimata e bezprekorana sum nemal nikakov problem,nemala df,ne e izgasena veke cela nedela naredno ke bide bel merac pa da vidmie sto e i kako e pozz od mene i do DUSMANITE OD MURTO heheh
A sho klima e ova drugar? Izvini, neam videno vo prethodni postoj....

Kajgana Shop

На врв Bottom