Најекономично греење и ладење

Член од
7 октомври 2018
Мислења
19
Поени од реакции
3
ke moze li nekoj da mi preporaca za 45 metri kvadratura industriska struja eden od Gree lomo lclh 18,gree viola 18 ili hitachi rak 50 pec...vi blagodaram

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Барај Хансол 5.5KW ако веќе гледаш грее, мислам дека тоа ти е оптимумот за да работи полабаво и со повисок COP.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Барај Хансол 5.5KW ако веќе гледаш грее, мислам дека тоа ти е оптимумот за да работи полабаво и со повисок COP.
Кој му е COP на Хансол 5.5 и каде може да се провери? Не на Хансол 3.5

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Само да не е некој основен модел што не му е примарно греење туку ладење.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Член од
7 октомври 2018
Мислења
19
Поени од реакции
3
Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Ломото 18ка може да е капилара а не со ЕЕВ еве поназад муабетот.

Може да е океј ама треба да потврди некој што би знаел повеќе.

Затоа реков Хансол ти е најсигурно без разлика на просторот и намената.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Во никој случај Fujitsu доколку мислиш на оваа
http://www.hidroset.mk/mk/10-fujitsu/13-fujitsu-18
Една од најслабите што ја имам видено, со А+ и А енергетска класа ќе ти троши ко луда.
FUJITSU ASYG 18 LFCA e чудовиште од клима и е подобра од mitsubishi MUZ-FH50VE/MSZ-FH50VE! Постар модел е но тоа е одлична клима!
По големата потрошувачка мислиш дека не е добра!? Ајде да видиме колку е голема!?
Види, Haer Tundra 18ка од 5,5kW има PdesignH 4.2kW, дава максимални 6,7kW, a троши 1,61...
додека Fujitsu 18 LFCA дава максимални 9,1kW, со COP 3.68 а просечна потрошувачка потрошувачка 1,81kW со PdesignH скоро 6 киловати (на -10 ќе испорача 5,9кW...!?) со надворешна единица 41кгр, со 1,200 гр фреон!
Која е сега голема потрошувачка!?
Оваа е навистина чудовиште од клима со вакви карактеристики (неможам да ги проверам на Eurovent не ми отвора)... и никаков Hansol, Lomo LCLH 18ки неможат да се споредат со Fujitsu LFCA! Башка јапонски бренд, без разлика каде е склопен. Да не се повторуваме Fujitsu Daikin Mitsubishi, Toshiba... во поново време Panasonic, на чекор пред Hitachi... се врвот во климатизацијата и затоплувањето! Fujitsu е голем бренд, но несакам да зборувам за импортерот и цените кои ги нуди!
@mdeni мислење!?

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
FUJITSU ASYG 18 LFCA e чудовиште од клима и е подобра од mitsubishi MUZ-FH50VE/MSZ-FH50VE! Постар модел е но тоа е одлична клима!
По големата потрошувачка мислиш дека не е добра!? Ајде да видиме колку е голема!?
Види, Haer Tundra 18ка од 5,5kW има PdesignH 4.2kW, дава максимални 6,7kW, a троши 1,61...
додека Fujitsu 18 LFCA дава максимални 9,1kW, со COP 3.68 а просечна потрошувачка потрошувачка 1,81kW со PdesignH скоро 6 киловати (на -10 ќе испорача 5,9кW...!?)
Која е сега голема потрошувачка!?
Оваа е навистина чудовиште од клима со вакви карактеристики (неможам да ги проверам на Eurovent не ми отвора)... и никаков Hansol, Lomo LCLH 18ки неможат да се споредат со Fujitsu LFCA! Башка јапонски бренд, без разлика каде е склопен. Да не се повторуваме Fujitsu Daikin Mitsubishi, Toshiba... во поново време Panasonic, чекор пред Hitachi се врвот во климатизацијата и затоплувањето! Fujitsu е голем бренд, но несакам да зборувам за импортерот и цените кои ги нуди!
@mdeni мислење!?
За жал оваа не е ЛФЦА, ја немаат веќе и испорачуваат друга.

Kajgana Shop

На врв Bottom