ke moze li nekoj da mi preporaca za 45 metri kvadratura industriska struja eden od Gree lomo lclh 18,gree viola 18 ili hitachi rak 50 pec...vi blagodaram
prizemje e..nad se gree...prozorci Pvc na juzna strana!Пвц прозори?
Над станот се грее? Под станот се грее?
Излог?
Буџет?prizemje e..nad se gree...prozorci Pvc na juzna strana!
Do 60000 denБуџет?
Кој му е COP на Хансол 5.5 и каде може да се провери? Не на Хансол 3.5Барај Хансол 5.5KW ако веќе гледаш грее, мислам дека тоа ти е оптимумот за да работи полабаво и со повисок COP.
Во никој случај Fujitsu доколку мислиш на овааNe e obavezno gree..gledav fujitsu i hitachi 5.5...sto mislite za tie modeli?
Da za taa mislev ...znaci saml hansol mi preostanuva,lomoto dali doagja vo predvid?ili po tvoe nekoe??Во никој случај Fujitsu доколку мислиш на оваа
http://www.hidroset.mk/mk/10-fujitsu/13-fujitsu-18
Една од најслабите што ја имам видено, со А+ и А енергетска класа ќе ти троши ко луда.
FUJITSU ASYG 18 LFCA e чудовиште од клима и е подобра од mitsubishi MUZ-FH50VE/MSZ-FH50VE! Постар модел е но тоа е одлична клима!Во никој случај Fujitsu доколку мислиш на оваа
http://www.hidroset.mk/mk/10-fujitsu/13-fujitsu-18
Една од најслабите што ја имам видено, со А+ и А енергетска класа ќе ти троши ко луда.
За жал оваа не е ЛФЦА, ја немаат веќе и испорачуваат друга.FUJITSU ASYG 18 LFCA e чудовиште од клима и е подобра од mitsubishi MUZ-FH50VE/MSZ-FH50VE! Постар модел е но тоа е одлична клима!
По големата потрошувачка мислиш дека не е добра!? Ајде да видиме колку е голема!?
Види, Haer Tundra 18ка од 5,5kW има PdesignH 4.2kW, дава максимални 6,7kW, a троши 1,61...
додека Fujitsu 18 LFCA дава максимални 9,1kW, со COP 3.68 а просечна потрошувачка потрошувачка 1,81kW со PdesignH скоро 6 киловати (на -10 ќе испорача 5,9кW...!?)
Која е сега голема потрошувачка!?
Оваа е навистина чудовиште од клима со вакви карактеристики (неможам да ги проверам на Eurovent не ми отвора)... и никаков Hansol, Lomo LCLH 18ки неможат да се споредат со Fujitsu LFCA! Башка јапонски бренд, без разлика каде е склопен. Да не се повторуваме Fujitsu Daikin Mitsubishi, Toshiba... во поново време Panasonic, чекор пред Hitachi се врвот во климатизацијата и затоплувањето! Fujitsu е голем бренд, но несакам да зборувам за импортерот и цените кои ги нуди!
@mdeni мислење!?