- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 4.018
- Поени од реакции
- 8.344
Of sto ke se pravi so tebe, NE E INVERTOR tuku e INVENTOR.
Konfuziite se od takvi kako tebe sto mislat deka znaat se.
INVENTOR e OEM, ne e GREE. Mozebi se proizveduva vo GREE, ali ne e GREE.
Zatoa specifikaciite od GREE ne gi sporeduvaj so INVENTOR.
Пошто се правиш со сила слеп еве уште еднаш
http://homezonemalta.com/manuals/parameterstemplate-for-lomo-18k-regular.pdf

сега пишува овде LOMO REGULAR 18k?? Уште колку документи сакаш да ти постирам со истите спецификации наспроти твоите 0?
еве ти и едно од gree.uk.com и се надевам тука ќе заврши дискусијата за спецификациите на ломо 18к
https://gree.uk.com/pdf/Lomo Series - All systems (Spec).pdf
@HEKOJ
Капиларка од 33,5кг имаш, значи еднореден изменувач има во 18ката твоја и само на компресор ке вади киловати...не се мери со Ломо на двореден од 45кг.
Твојата прво нема со што измена на топлина да прави и да има ЦОП, него и ке спие у Дефрост под -7c.
Зашто Тундрите 12ки имаат ТОЛ -10 и не ги тестирале на -15 ?
тоа не ти напишале на Еуровент![]()
Ако внимателно ме читаше до сега никогаш на никого не му препорачав Тундра 12. Впрочем дури и не ја препорачувам затоа што по спецификации е доста слаба. Јас цело време зборувам за Тундра 18 затоа што по спецификации и по цена е најдоброто нешто што го најдов
Ги разгледував изминативе страни и воопшто не сум изненаден што главна тема е Gree и дали климата имала еднореден или двореден изменувач. Во одсуство на независно тестирање останува да се проценува способноста на греење на климата преку индикатори како тежина на надворешна единица, изменувач и слично. Најголемата маана во случајов е непостоењето на Eurovent сертификат за Gree или пак независни тестирања.
Еден од ретките независни тестови кои ги сретнав беше https://www.test.de/Klimageraete-Nur-jedes-zweite-ist-gut-4722766-0/ но и тој се однесува на 2014.
Генерално моето сегашно мислење за Hansol е дека цената од 46000 без монтажа е во рамките на она што го нуди, или можеби малку преценет.
Малку ми е нејасно како Hansol со 1,3кг и 43кг надворешна единица има номинален топлотен капацитет од 4KW, 0,6KW минимален и 5KW максимален.
Fujitsu 12LMCA со 850г и 26кг надворешна единица успева да извади номинален капацитет од 4KW, минимален од 0,9KW и максимален од 5,3KW so 3.1KW на -7 за 3.000 денари помалку.
Panasonic 12RKE 990г и 34кг надворешна единица успева да извади номинален капацитет од 4KW, минимален од 0,8KW и максимален од 5,1KW so 3.3KW на -7 за 7.000 денари помалку.
Eve ti primer od Mitsubishi....pomal kompresor od onoj sto ide vo FH35VE ja rusi teorijata deka treba pogolem kompresor.....ovoj pomaliov od 11cc3 vadi maximalno do 8,046W a onoj pogolemiot od 14cc3 samo 5,364W....gleas kaj e kvakata i koj kompresor na kolku Hz e ogranicen ? (Si pisuva najdole 107Hz kaj pogolemiot, 130Hz kaj "pomaliot")
Sto si mislevte vie deka Mitsubishi ke vi prodade 18ka za 60 iljadarki a ke ja platite kako 3,5ka.....haha, pa nema AutoFan kako treba d aima, pa nema WiFi pa nema greac pa nema...
Еве со најглупо пребарување кај што се потврдува дека тежината на надворешната воопшто нема врска. Дури и ти сам се побиваш и тврдиш дека помал компресор може да биде подобар. Овде чак и Митсубиши не се вредни за тебе. Но во исто време не ти се верува како Тундра може да биде подобра од нив.