Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.830
така е момак
земаа од рехау пуштија нешо у промет неиспробано, нетестирано
пуштај цевките и затварај со кошулица па ко му ебе матер
муабет за пред коперација
ама свативме со инвертери е најјако да се ладиш и грееш поготово ако се од Гри нема промашај, шо не е јасно на темава

Sent from my iPhone using Tapatalk
Podno greenje i ladenje e finansijski totalno neisplatliva investicija. Cifra od preku EUR 100 za m2 e nenormalno skapa. Nemoze da izleze nikako ponisko ako e izvedeno kako sto treba. Za nasi uslovi golem luksuz.
Zaradi toa sistemite vozduh-vozduh se mnogu ekonomski poisplatlivi.
Toa e celata vistina, ne se raboti za nisto drugo.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Е па такa иде тоа братче, на Американците со Ланда, за Евопејци и Балканци бутај GMCC со капиларки и фали ги дека имале сертификат инаку останаа непродадени ;)
За EU и Балкаци МидеаФосханКариер за Американци Грее-Кариер :)
Ne sum veke aktiven kako porano posto mi se gadi od odredeni licnosti koi nikako, ama bas nikako ne zapiraat so propaganda i tresenje prazna slama.

Eve Hansol za americki pazar

GWH12TB-D3DNA1A
http://www.thermospace.com/ductless_split/thermocore-t225s-h212.php
Cena 1500 dolara
Kompresor Mitsubishi so garancija od 7 god.
Greenje do - 13F sto odgovara na -25 celzius, no po sevisno e LAGA -4F e sto ogdovara na -15C

ha1.png

ha2.png

ha3.png

Klasa kompresori gi napravivte Sanyo, Landa, oti gi koristel Gree, ma nemoj molim te!!!!
Sanyo kompresorot koj USTE go koristi gree (najverovatno se reparirani uredi) go imaat koristeno YORK, SHARP, CHIGO pred edno 7-8 godini, mozda i 10. Koristite gree klimi koi se 10 godini stari evolutivno, great ama trosat, trosat kako stara LADA, TRABANT, VOLGA, toa li go falite.
Eve kaj e denes SANYO
ha4.png

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
Podno greenje i ladenje e finansijski totalno neisplatliva investicija. Cifra od preku EUR 100 za m2 e nenormalno skapa. Nemoze da izleze nikako ponisko ako e izvedeno kako sto treba. Za nasi uslovi golem luksuz.
Zaradi toa sistemite vozduh-vozduh se mnogu ekonomski poisplatlivi.
Toa e celata vistina, ne se raboti za nisto drugo.
тоа е океј, во право си за од економска гледна точка
ама неможе некој да вика дека нечини, ке кодензирало па воздухот со клима најубаво се мешал

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
25 август 2018
Мислења
54
Поени од реакции
29
Ми треба совет. Градам куќа која ке биде со два спрата 120м2. Планирам да ја греам дневната 40 квадрата со инветер 7кw и да изведам подно греење во тоалетите, ходникот и спални со помош на некоја средна печка за пелети. Дали според вас ова би било доволно да се загрее толкав објект со доста добра изолација од 10cm стиропор и другите работи ?

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
7kw клима е многу, ти треба добра 5.5kw клима, и уште четири помали квалитетни инвертери од 2.5-3.5kw за греење. Ништо повеќе.

Горење ствари во печки во 2019та година е многу нееколошки и скап начин на греење.

Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Ми треба совет. Градам куќа која ке биде со два спрата 120м2. Планирам да ја греам дневната 40 квадрата со инветер 7кw и да изведам подно греење во тоалетите, ходникот и спални со помош на некоја средна печка за пелети. Дали според вас ова би било доволно да се загрее толкав објект со доста добра изолација од 10cm стиропор и другите работи ?
Moja preporaka vo dnevnata ovaa klima https://klimi.mk/product.php?id=252
A vo drugite prostorii 2 ili 3 inverter klimi od 2.5kw
https://klimi.mk/product.php?id=292
So toa sto glavna za ladenje greenje ke bide taa klima vo dnevnata.

Член од
31 декември 2009
Мислења
577
Поени од реакции
156
I koja klima e najdobra spored vas.
moze edna rank lista da se napravi.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Najdobro za parite
Daikin Optimiziran za greenje do -30
FTXTM-M

Cena od samo 1900evra kaj nas za modelot 40.

Kajgana Shop

На врв Bottom