Пример шиткачот пак лаже, овај пат дека хаиерот 12 немал еуровент, еве го истиот. 12ката тундра е со Б, намерно предизвикува конфузија, ако проџе проџе, сака да створи конфузија дека има фалсификат на хаиери на пазарот:
Прво зборот Лажго е тежок збор па макар е и за ситница.
Лажење на оваа тема некој може многу да го кошта, па од етичка страна нит сум ја практикувал нит ке ја практикувам.
Пошто ја сум тој што прв спомнав дека ХАИЕР со B нема Еуровент АМА моделот од 18000бту ХАИЕР18 А НЕ ХАИЕР12, тогаш да разјасниме кој лаже тука ??
ПА САМО ТИ СИ ЛАЖГОТО!!! Ми пикаш зборови за 12ка која не сум ја спонмал, ако има таков мој пост за 12ката дај да го видиме!!!
на ова слика може да се види и друго, а тоа е дека се што продава Енергија е со Еуровент. Еве ја понудата на Енергија:
Да така пишува на Енергија....ама покажаната фискална сметката беше од СЕТЕК а не од Енергија...од кај бе ти знаеш што ке добиеш од Енергија, имаш сметка и од Енергија или наведуваш ?
Убаво Ти кажаа, главен увозник е Сетек (и Сетек си донел со E), друг си донел со B од Хрватска...јефтина боранија...појасно објаснување од ова може да му треба само на некој без основно(ако си ти тој).
А кога веќе ја спомна(или те плаќаат за лажгите) на Енергија има и вакви реклами.
http://energija.com.mk/?page_id=385
"Висока енергетска класа на ладење / греење, Toshiba DC Hybrid инвертерска технологија со
twin-rotary компресор"
Па одма на линкот за клик искача PDF
http://energija.com.mk/wp-content/uploads/2017/12/Suzumi_R32.pdf
Со Тебела која вика вака....Twin има само 18.000 и 24000бту моделот
каде Twinot гледаме дека го има само во поскапите единици од 18 и 24.000бту...треба ли да кажам WTF ? Патем, во исто време, на климе.мк пишува дека и 16ката Сузуми има TwinRotary
што е лага невидена од 59.990ден!!!
(исто како и со тежините на единците Бруто/Нето на климе.мк)!!!
и сеа некој ке рече па грешка била голем стап (ама намерна или ненамерна, и климава баш и не е по МК стандарди живо џабе туку 1000евра!!!)
А ти Јајце на Око си баш од тие....што прават
намерно "Ненамерни грешки"....па после извини шалио сам сe, затоа вечито и ке бидеш Трол на темава и лик со сомнителни искази, и никогаш поткрепени со Аргументи, НИКОГАШ!
150те евра мислам дека веке ти се исплатени на сметка појше пати....за тролање контра нешто што никад нема да го докажеш нит со слика нит со мерење нит со бутур
.
Чисто да те потсетам, и заголицам.....Термометрите нели стигнаа од АЛи....шо мерат, за што ги чуваш, под кревет да не мериш?