Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo najdobra kima im bese Amber pa G Tech pa Hansol za sega da go favoriziraat pulal a do vcera zborea deka e bitna tezinata na nadvoresnata ediniva i sega op Gree pular 25 kg a do vcera site bea nad 30 kg nadvoresna edinica taka da iskteno clenovive neka kazat koj laze
Capture+_2021-06-28-20-36-11.png
Јас само се согласив со Стрелец, никогаш не реков дека верувам на Gree или на било кој друг бренд. Единствено нешто што сум рекол за Gree беше на forum.it.mk на мојот профил O2Wave.
1624907087975.png

Јас само се согласив со Стрелец, никогаш не реков дека верувам на Gree или на било кој друг бренд. Единствено нешто што сум рекол за Gree беше на forum.it.mk на мојот профил O2Wave.
Прегледај го приврзокот 299934
Te svakam potpolno no mnogu e pobitno koj manipulira so podatoci od klimi a ne e bitno toa so mojot ekler jas jadev ekler ne go slikav go izedov nemav vreme priznavam No staviv slika sto sum jadel denes znaci ne manipuliram toa sum jadel

I za linkot od Tehnomarket ne mi bese za besplatna montaza kako sto vika strelec deka manipulira tuku deka i Vivax ima dobar popust na REII modelot kako sto sekade e ista cena REII modelot vprocem cenata na vivax ja odreduva pakom a na gree gree mak

Изминатава недела беше наместена Mitsubishi Heavy SRK / SRC 63 ZR-W кај мој роднина, во простор сличен на мојот со таа разлика што е поголем за неколку квардати (близу 50м2), има изолација на подот, се грее просторот под него.

Првичниот мој впечатокот е дека е исклучително тивка внатрешната единица и покрај големиот проток на воздухот. Исто така очекував и стуењето на воздухот да биде посилно со оглед на протокот од скоро 1300м3/час.

Нареднава зима најверојатно ќе може да се споделат поконкретни информации.

Прегледај го приврзокот 299934
Sosem Korektno kazano...ja i vo potpis sega ke go stavam Gree sto e moj izbor i stojam zad toa u bilo koe vreme zasto znam kolku se OK i po kvalitet i po performansi.
Lepiot e ovde za potsmev vo nekoja treta liga sto sekogas ke reklamira nesto sto e najeftino od site drugi ama ko ke zagusti nigde ke go nema....neka si napise i on za koja firma odrabotuva strucnjakot pa se gledame na zima.
Ovde i PPcanite mislam deka treba da si stavat vo Pitpis za koe dukjance vo PP odrabotuvaat i da se znae sto predlagaat

Последно уредено:
Budi Bog sa nama, pa skoro nijedan model Gree nema istu oznaku u zavisnosti u kojoj zemlji se prodaje ? Sada sam uporedjivao. Moze li neko da mi objasni o cemu je rec ? Jel to svaki diler narucuje sta da mu sklope ?

Budi Bog sa nama, pa skoro nijedan model Gree nema istu oznaku u zavisnosti u kojoj zemlji se prodaje ? Sada sam uporedjivao. Moze li neko da mi objasni o cemu je rec ? Jel to svaki diler narucuje sta da mu sklope ?
Aj i ti otkri Ameriku da i Fujitsu ima skroz druge oznake ovisno za koje trziste namenjeno....Recimo ovi Fujitsu modeli se neprodaju od Vranje do Rumunije...modeli kao RLS3Y ili RLS3HY ;)
Greju do -26 spoljasne po 40kg i jos drze kineske Sanyo 808-884-80 kompresore davno opisani ovde

Последно уредено:
Gree Muse Eco e ista so Tosot Muse Eco
Не е точно, Gree Muse Eco колку што знам е модел кај србите и тој е ист како кај нас што е Gree Fairy, еве Gree бандата слободно нека потврди или нека корегира.

@VladB To sam i ja primetio. Da li su Isti ili su razliciti modeli ? Ko bi ga znao :)
@Strelec ne pricam o sasvim drugim modelima kojih, recimo, na balkansom trzistu nema, a ima u Japanu ili USA. Ne spinuj :)
Ovde se radi sto postoje vrv isti modeli (ili ne), kod Gree, a nose razlicite nazive.
Eto hteo bih da znam, sta je sa cim isto ili razlicito, i zasto takvu zabunu unose ?

Последно уредено:
Не е точно, Gree Muse Eco колку што знам е модел кај србите и тој е ист како кај нас што е Gree Fairy, еве Gree бандата слободно нека потврди или нека корегира.

Pa banditu ovaa od 64.993dinari srpski se 552eura....Fairy e 30.000den ...i sto?
Idi u Srbija kupi ja....Samo Spinuvate

Значи нема на темава искрен муабет, џабе прашувам :toe:

Ja mislim da su takvu papazjaniju sa nazivima namerno uradili, upravo zbog ovakve situacije, tj da sada mi ne mozemo komsijski da razmenimo iskustva na forumu, da uporedimo i vrline i mane neke Gree klime. Vrlo inteligentno.

Ja mislim da su takvu papazjaniju sa nazivima namerno uradili, upravo zbog ovakve situacije, tj da sada mi ne mozemo komsijski da razmenimo iskustva na forumu, da uporedimo i vrline i mane neke Gree klime. Vrlo inteligentno.
Izvini ama ako imas obraz da trolas za oznaki odgovori na postov za oznakite na Fujitsu...kasa popara oznaki....ne razumem, jer to ima u Leskovac da se kupe ovi jaki Kanadski modeli za jeftino 300eu plus pljeskavica....uzimam odma dve za 2x300:)
Problem je sto ti modeli kostaju 1600$ za 9ku i to bez pljeskavice....ti si nasol da ne za*ebavas site mutavi ?
IMG_20210629_012705.jpg
Автоматски споено мислење:

Ma ko tebe ishta pita sta ti mislis?

Последно уредено:
Pa banditu ovaa od 64.993dinari srpski se 552eura....Fairy e 30.000den ...i sto?
Idi u Srbija kupi ja....Samo Spinuvate
Не беше тоа поентата, беше дека Gree Muse во Србија е баш истиот модел што и Gree Fairy кај нас во Македонија, дека Gree Muse не е ист модел како и Tosot Muse Eco.

Mogu ja , to se zove segmentacija trzišta .. Nije ti to tvoj zaostali fujitsu pa da zadnjih 10 godina se prodaje jedan te isti model ...
R32generacija klima je već godinama prisutna ti još pričaš o llca ,lmca ,tralala..

Zato ti i nije jasno ništa oko gree modela...
Автоматски споено мислење:

Tako je Rade , to je zavjera od gree da zahebe radu mihajlovića..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom