mislam do vlaznosta e (barem taka citav edna statija za defrostite na Daikin, tamu velat sto pogolema vlaznost tolku pocesti defrosti)Imam gree lclh 3.5kw denes i vcera na sekoj saat pravi defrosti ni greaci ni nisto ne pomaga, gream okolu 30m2 stan bez dobra izolacija, ama do sega ne praela vaka defrosti i si bese ok dali e do vlaznosta na vozduhot? Denes ostaviv vrata da se luftira izlegov izgasiv klima i se vrakam doma 15 stepeni pustanje klimava nemoze da zagree ,I dajte mislenje dali Tst 5.5 kw ili nekoja druga do kaj 500 evra koja ke bide podobra od ovaa, da zemam za vo stanov,namesto ovaa 3.5kw, ovaa ke ja stavam vo 18m2. Inace imam i gree fairy vo stara kukja ama vo 16m2 bez nikakva izolacija i stari prozori ivo sobata pravi banja 26 stepeni.
nie imame Daikin i na sekoi 55 min pravi defrost po 6 min i veke pocna na zivci da mi odi, preku nokj poretki se defrostite. Mislam i toa sto ja stavam na fan 1 (pustena na 24 stepeni i odrzuva 22.5) preku nokj pomaga da ne se tolku cesti defrostite.