Pa da imas pravo logicki e da ima pomalce ili da ja snema, prvo zimo mi e ovde do sega nemam koristeno nikakvo grejno telo, pa zatoa me zacudi. Tacno e na ladnite mesta ima po kjosevite samo po malce, i toa po tavanskite kjosevi.Од каде влажен воздух од климата? Мене целата мувла ми ја снема откога сум на клима.
Имаш ладни точки кои со било кое греење ќе бидат точки за појава на мувла. А со инвертери најмала е шансата за појава на мувла заради струењето на воздухот. Ептен треба да има ладно место (бетон, плоча бетонска, столб бетонски, баџа бетонска) за да се појави мувла.
Само уживај си. Си знае она што да прави, ова е наросување на изменувачот како што треба, тенко и рамномерно. Одлично си работи.Прегледај го приврзокот 224812два дена не бевме во станот сега дојдовме пред два сати,ја вклучивме климата на 24 степени и сега надворешната есиница изгледа вака,а внатрешната работи нормално дали ова би бил првиот дефрост да го очекувам.
Слично како Gree климаTushemishte da ni e zivo i zdravo pastrmka za 500den em crvena em Oridska
За 3800 повлечени колку Kw дава ?Слично како Gree клима
Ем бела, ем убава ем 5,5-ка
Дека троши 3800W нема везе. Битно да опонираме на се што мрда
Уствари што е манта ако компресорите на Daikin се произведуваат во Gree? Или уште подобро, што е симболиката?
Демек плаќаме бренд. Останатото се добива за многу помалку пари кај Gree, така?
Kolku kvadrati greeshe so FH35kata?За 3800 повлечени колку Kw дава ?
Da ne se 9kw ?
Koga imav Mitsubishi FH35VE na vnatresna od samo 12C i nadvoresna -10 FH35VE nejkese nad 1Kw da povlece i da go zagree prostorot....pa sum pustal radijatori na kotle na struja od 12kw i tek posle 24casa temperaturata vnatre od 12C dojde do 20C (decata i zenami po gosti gi setav zasto doma bese preladno)....edvaj stopli posle 24saata neprekinato greenje, ama ne zatopli klimata sama...so pomos na kotelot i radijatorite....struja potrosena preku 30Kw za edna vecer a delux model imav doma od 60.000den...ama negreese i nesakase da povlece kako po specifikaciija 1900W....do 1Kw ke dignese i OP defrost suv pa pauza. Rabotese na 50% od specifikacija megju 800 i 1000w vo uslovi koga trebase i da se pokaze deka e muz, ama ispadna puz.
Moj zaklucok e ova....kompresorot premnogu digase temperatura i morase da oladi, pa zatoa i cesti prekini imase so LadniDefrosti...previse bese ova i za Mitsubishi od 12C da dojde do 20C....pregreva kompresorot, nema ladenje kako sto ima kaj Amberot....zatoa i e smenet
Ova e klasično razmisluvanje na nekoj koj e daleku od proizvodstvo i se bavi so trgovija, medicina, transport, osiguranje.....Shto filozofija e kompresor da naprajsh.
38м2 ако бараш директен одговор кај што е климата, ама ни таму во тие 38м2 не затопли, цела грејна површина на станот е околу 80м2 ама пуштени и Самсунг 2,5ка и радијатори во сите соби со котел од 12kw беа потребни 24часа да од 12 се стигне до 20Ц.Kolku kvadrati greeshe so FH35kata?
oga imav Mitsubishi FH35VE na vnatresna od samo 12C i nadvoresna -10 FH35VE nejkese nad 1Kw da povlece
Значи ти можеш да ја деформираш вистината како ти одговара уште 100 години ама и кога ти се чини дека вистината има 1000 лица тоа само ти се чини.Поентата е што климата Delux серија од 60.000ден немаше просек од пример 1.5kw зашто воопшто не модулираше до 1900 туку модулацијата беше од 700 до 1200 па пауза со краток дефрост...и со оваа модулациија неможеше да загрее ладни зидови од 12C за 24casa, и треба бекап греење од 12kw.
Термометарот на овие две видеа не баш погоден за овие работи. Многу е тром. Сондата е затворена, па не ја покажува вистинската температура во реално време. Еве ги два исти кои се разликуваа во неполна десетинка од степенот. Сега едниот е отворен и многу поточно ја покажува температурата (не доцни).Значи ти можеш да ја деформираш вистината како ти одговара уште 100 години ама и кога ти се чини дека вистината има 1000 лица тоа само ти се чини.
Пример број 1!
Внатрешна 23, надворешна -14 (со 74% влага!) со 700 вати потрошувачка во 45 квадрати.
![]()
Пример број 2!
Внатрешна 22.5 (ајде да заокружиме на 23, може?) надворешна -14,5 (може на -15?) со потрошувачка од 920W (се согласуваш да заокружиме на 1000? Ако не се согласуваш тогаш океј)
Истата квадратура кај истиот човек, различен датум. Да не речеш нешто...
![]()
Mitsubishi MSZ FH35VE - Heating the living room 45m2 to -14.5C
Heating with Mitsubishi FH35VE 45m2 living roomOutdoor temp -14.5CInside 23.5CPower consumption about 920wHumidity 75%www.youtube.com
А ти добро знаеш дека и јас знам и дека пола форум знае дека во соба со 12 степени ниедна клима нема да се опорави со саати и дека сите спецификации на секоја клима па дури и на шугавото Gree се наведени на 20 степени внатрешна.
Ајде сега согласи се со мене пред да ги објавам графиконите, добро?![]()
************************Првите впечатоци:
Поставена на одредена температура исклучува кога температурата (гледано на внатрешната) ќе надмине 1,5-2°. За да вклучи повторно исто температурата треба да падне 1,5-2°. Мислам дека овој интервал од 3-4° е преголем.
Поставена на 19°, на метар под неа температурата е 22,8°, додека на нејзина висина на спротивниот крај (околу 3,5 метри) температурата е 23,8°. Термометрите не се проверени, ама кога се еден до друг покажуваат иста температура. Мислам дека има некој проблем со сондата за температура.
Парадокс: Вклучена на втора брзина на вентилаторот влече 800-900 вати. Вклучена на турбо влече 600-700 вати. Зарем не био требало да биде спротивно?
Прашање:
Кога ја менувам брзината на вентилаторот се менува ли и работата на компресорот?
Првите впечатоци:
Поставена на одредена температура исклучува кога температурата (гледано на внатрешната) ќе надмине 1,5-2°. За да вклучи повторно исто температурата треба да падне 1,5-2°. Мислам дека овој интервал од 3-4° е преголем.
Поставена на 19°, на метар под неа температурата е 22,8°, додека на нејзина висина на спротивниот крај (околу 3,5 метри) температурата е 23,8°. Термометрите не се проверени, ама кога се еден до друг покажуваат иста температура. Мислам дека има некој проблем со сондата за температура.
Парадокс: Вклучена на втора брзина на вентилаторот влече 800-900 вати. Вклучена на турбо влече 600-700 вати. Зарем не био требало да биде спротивно?
Прашање:
Кога ја менувам брзината на вентилаторот се менува ли и работата на компресорот?