Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo:Toshibata na -7c ke mi isporaca max.toplina od 4,26
Mesas babi i zabi i doagjame do poentata na privitivizmot na temava koga sekoj nekoj zaklucuva a neznae kako dosol do zaklucokot,
Eurovent izmerila 3,36 i ti go negiras toj podatok i tvrdis dava 4,26 ama neznaes kako e dobien toj podatok a ti pisuva deka e po japanski standardi JIS ne e po Eurovent toa...ja neznam sto e JIS i dali e toa kako po EU standardite prosek od 3saata merenje...moze na 15min go merele toa 4,26 bez defrosti i slicno, moze ti znaes poveke kako meri toj JIS metod
Toa ti ko na @An. ka da mu objasnuvas deka kako se meri pravilno bucava na 1m pred klimata i 0,8m ispod klimata a ne da se pikas u nea :)
"The Sound pressure level of the units shows the value measured of a position 1 metre in front of the main body and 0,8 m below the unit. The sound pressure is measured in accordance with Eurovent 6/C/006-97 specification. Q-Lo: The lowest fan speed. Lo: The second lowest fan speed (the lowest fan speed for RE18/24)."

Ama likov preferira da siri privitivizam po forumi i toa go ispolnuva i misli deka e faca :D

Последно уредено:
@filipinec не рипај ко прле пред магаре, си го допишав постот со аргументи, со слики со све....сеа избриши си го постот и реплицирај пак ако имаш со што....објасни му на Батеријава издишана за Номинала преку еден пример со Сузуми16 која мислам и ти ја имаш па ти свири газот сеа ;)

Hahahahaha trpi udari izdisan eden, ti svirat tebe problemite sekojdnevno od nezadovolni lugje. Zatoa laes po drugi, demek site se isti. Ubavo ti pisaa za sekoja T podatok snaga potrosuvacka COP ubavo napisano jasno i vistinito. E sega tvoeto galicko toa go nema nitu ke go ima.nekogas zasto gi kupuvate za 50dolari na kilo.

Mesas babi i zabi i doagjame do poentata na privitivizmot na temava koga sekoj nekoj zaklucuva a neznae kako dosol do zaklucokot,
Eurovent izmerila 3,36 i ti go negiras toj podatok i tvrdis dava 4,26 ama neznaes kako e dobien toj podatok a ti pisuva deka e po japanski standardi JIS ne e po Eurovent toa...ja neznam sto e JIS i dali e toa kako po EU standardite prosek od 3saata merenje...moze na 15min go merele toa 4,26 bez defrosti i slicno, moze ti znaes poveke kako meri toj JIS metod
Toa ti ko na @An. ka da mu objasnuvas deka kako se meri pravilno bucava na 1m pred klimata i 0,8m ispod klimata a ne da se pikas u nea i da cucis :)
Kako saka neka meri eurovent,Toshiba Suzumi 16 mene vo 40m2 izolirani vo Bitola uspesno me gree veke 10 godini.
Znam samo qko go pustam turboto(hipowr)dava dopolnitelna tempetatura na izduv neograniceno,na temperatura pod 0c,i ja kreva potrosuvackata za edno 300w i taka ja drzi neograniceno so dopolnitelna toplina na izduv.

Hahahahaha trpi udari izdisan eden, ti svirat tebe problemite sekojdnevno od nezadovolni lugje. Zatoa laes po drugi, demek site se isti. Ubavo ti pisaa za sekoja T podatok snaga potrosuvacka COP ubavo napisano jasno i vistinito. E sega tvoeto galicko toa go nema nitu ke go ima.nekogas zasto gi kupuvate za 50dolari na kilo.
Hahahha, za zalenje si..... "МАНУЛАЌ"

Jas imam 40m2 vo Bitola,pa eve mene me grej Suzumi 16 i vo zimski uslovi na temperaturi pod 0c.
E sega koga e na pozitivni temperaturi si modulira i ne i treba 5,5kw na protorot.A za 40m2 izolirani si brka rabota,i na -t.
E sega taja si kosta,kvalitt e vo prasanje,eve kaj men 10 godini pali-vozi,za nova ne bi ja menal,seriozno mislam.
I uste tri pati po tolku ke trae, Japonec trae i trae i trae i si raboti i raboti i raboti. Kineskovo e macka vo vreka, ali izgleda vo Bitola i Prilep dobro stojat taka vika dilercevo

Energeticar proveri si na sajtot sto prodavas pa posle zbori, od 5 brenda 4ti ti se Galicki a i petava 50% vi ja kupi Midea pa motorcinjata Made in PRC RECHI-JIUJIZANG poluGalicka verzija za samo 60k nameleni od 80k денарчичи прикаски за наивчичи :P
1610865515958.jpg

a gjomiti Japanska bila :D
Te dupcat bugarcinjava 50 strani iznapisale jasno deka ne ti haresva :D

Последно уредено:
Koj brend ne e galicki?
Ururu Sarara :D
Ururu ако ти се скапи имаш алтернатива за шпански....Fuego скоро па исти се :pos: , и можеш после ко бугарине да им залепиш јапанска етикета ко што имаше еден купил некои скапаници и им лепеше даикин етикети за да му завидуваат комшиите :D

Последно уредено:
Energeticar proveri si na sajtot sto prodavas pa posle zbori, od 5 brenda 4ti ti se Galicki a i petava 50% vi ja kupi Midea pa motorcinjata Made in PRC RECHI-JIUJIZANG poluGalicka verzija za samo 60k nameleni od 80k денарчичи прикаски за наивчичи :P
1610865515958.jpg

Ti ako taka gledas Huawei e komplet kineski pa nikoj ne se pozalil na defekt. Mene licno ovoj mi e 4-5ti telefon Huawei bez greshka bea site. E sega sho Google sho im go skinaa toa e veke politika.

Ако модулација значи дека треба да дува 24/7 со 25°C на -7 надворешна тогаш има цела Битола и пола Прилеп да ги врати климите и ке си земе Амбер
Или ако го исчита форумов (бар последниве зимски месеци) ќе си земе Мицубиши LN :)

pa motorcinjata Made in PRC RECHI-JIUJIZANG poluGalicka verzija za samo 60k
Ај на Тошибите (мид-рејнџ модели) за 60к ете моторчињата може кинески му ги ставиле за да зачпараат на трошоци...
Ами на Амберот ваш за 50к нема дел што не е кинески хихихи
Автоматски споено мислење:

Pokaza samo deka e poekonomicna nad 0 stepeni nadvoresna nisto drugo a nema potreba od toa koga specifikaciite od fabrika i cenata si go kazuvaat istoto 80 sprema50....
И дека е најекономична на нашиот пазар па на -7С и -10С надворешна температура грее со COP > 3.2 (докажано со видеа од по 40минути и 1час соодветно)
И дека иако е 3.5ка е многу моќна па може цела вечер (за разлика од некои други кинески модели) да буфта на максимум и да испорачува 6~7kw на -7С надворешна температура...
И дека може да грее со минимална потрошна од 100w на +18С надворешна температура во Октомври или пак со максимална потрошна од 2kw на -10С надворешна температура во Јануари.

Последно уредено:
Cetvrto: sum videl kako gree suzumi 16ka i kolku e bescujna i blage veze nemaat moite martadeli za nea.
Sram me fati :toe:
Сузуми не сум видел како грее, ама гледам и СЛУШАМ како грее У Краун. Трактор кој после секоја бразда гаси за са одмори. Трактор на кој една дизна му е дефект (кој слушнал како работи таков мотор знае што пишувам).

1610865515958.jpg

Hahahahah tebe te dupci koj stigne ama najmnogu ovie so kosive oci stom si im tolku veren. Nego admin na forumov ima li, za nekoj majka za nekoj makea. Za golemi bukvi go baniraa covekot za navek a ti pcues i kolnes i uste si prisuten. Ti rekov tie tvoi blgarski drugarcinja doma zemi si gi ne me interesiraat ama voopsto, a ti sto ocekuvas da ima eden klimatizer so cena od 60k??? Japonski i Germanski delovi, ne bidi smeska. Ama veruvaj deka toj del minal 1000kontroli i testovi pred da bide staven. Inaku vidi si gi tvoite motorcinja kako svirat posle 1 godina pa zbori.

Hahahahah tebe te dupci koj stigne ama najmnogu ovie so kosive oci stom si im tolku veren. Nego admin na forumov ima li, za nekoj majka za nekoj makea. Za golemi bukvi go baniraa covekot za navek a ti pcues i kolnes i uste si prisuten. Ti rekov tie tvoi blgarski drugarcinja doma zemi si gi ne me interesiraat ama voopsto, a ti sto ocekuvas da ima eden klimatizer so cena od 60k??? Japonski i Germanski delovi, ne bidi smeska. Ama veruvaj deka toj del minal 1000kontroli i testovi pred da bide staven. Inaku vidi si gi tvoite motorcinja kako svirat posle 1 godina pa zbori.
"Манулаќ", so demagogii nebiva, nalepnici nikoj ne bara, pa uste da plaka za "japanki". Lazete se sami.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom