Не чувствувам потреба на некој форум да ме мислат за забавен,досаден или whatever...
Но баш "материјалот" што го постирав има
итекако огромно значење за нашето здравје!
Тоа што некои "екологисти" спиеле на часовите по Природа и Општество или Географија па сега тропаат глупости.... упс,еве пак

ама жалам што тоа е вистинскиот термин,поинакво објаснување нема. Мора некој,а мене баш очи ми боде,да ги едуцира наново дека:ако кај нив не чури незначи дека еколошки се греат! Тие клими и топлотни пумпи не работат на:добра воља,виша сила или некаква магија! Работат на струја! А графиконот погоре(ете баш од ИЕА) убаво кажува од што иде таа струја и што се испушта во атмосферата за истата. Убаво кажува и што се не загадува во државава! Убаво кажува и кај се цврстите горива во тоа.
И ова се факти!
Изјава во стилот:Ќумбињата не угушија,а ние екологисти ете загрижени за здравјето па на клима се грееме...
е субјективно и сосем нерелевантно лично мислење!
Науката е таа која објективно и егзактно пресметува,кој загадува,како загадува,колку загадува! Нема личен став и интуиција! Најдобриот цитат на Richard Faynman е "shut up and calculate!" ...или го бираш ова?!
....или женски домаќински муабети?!
Трето нема!