Најдобрo изиграни улоги - EVER!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Роберт Де Ниро во Awakenings

Филмов ми е посебен, Де Ниро одглуми вансериски во него. Баш правев муабет со ИоСоњо кога му го препорачав филмов, ми вика: Де Ниро и калуѓерка да го ставиш, пак ќе одглуми над ниво. Мислам дека ваквите улоги ( глуми човек заболен од некоја болест, не ми текнува како се викаше ) се најтешки, па најверојатно и затоа го одбрале Де Ниро, со неговата улога и глума апсолутно ме трогна човекот, огромен бран на емоции те удира со онаква глума, мастерпис е човекот.

Том Хенкс во Forrest Gump

Незнам што да напишам, човекот си е класика, незаменлив (дека ми е омилен :)), зборови неможат да ја опишат неговата глума, едноставно мора да се погледне. Еве подолу една од најпопуларните сцени:

Кевин Спејси во The Usual Suspects

Според мене еден од најдобрите филмови на Кевин, а глумата најдобра дефинитивно. Како што кажав погоре, тешко е да се глумат онакви улоги, болест, човек со некои недостатоци и слично, глумата на Спејси го прави филмот посебен и нормално, уживаш додека го гледаш на екранот.

Ентони Хопкинс во http://www.imdb.com/title/tt0102926/awardsThe Silence of the Lambs

Врвот на Ентони, филмов можам и двапати по ред да го гледам само заради него, за истава улога зеде и Оскар за најдобар актер таа година. Одлична глума, како само може ...

Понатака само ќе набројам: Џек Николсон во One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975), Ал Пачино во Scent of a Woman (1992), Мел Гибсон во Braveheart (1995)

Листата би требало да се дополни, во овој момент најпрво на овие генијалци се сетив :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Javier Bardem vo Life Flesh na Almodovar!

Alex_DarklorD

Der Kaiser
Член од
1 октомври 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Patrick Neil Harris- Barney Stinson, How i met your mother

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Anthony Hopkins - Silence of the Lambs

11/10 !

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Nicolas Cage - Bad lieutenant
филмот не е којзнаешто, али глумата ми се свиѓа на николас како џандар навлечен на кокаин, посебно темпераментот и смеењето онака му е многу добро изведено.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Не ми е до толку досадно да почнам листи да составувам, али онака од прва би одел на Merly Streep и Al Pacino во Angels in America. Барем двајца легендарни актери спомнав :kesa:

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Al pacino - Advokatot na gjavolot !!!!

Kraj !

Alex_DarklorD

Der Kaiser