Најдобрите филмски говори

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Мислам дека никој го нема ова ставено...

She's trying :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дечки гледам 90 % сте ги помешале брзините. Не е исто филмска реплика и филмски говор. Како што сте тргнале ќе ја споиме со култна сцена од филм...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Дечки гледам 90 % сте ги помешале брзините. Не е исто филмска реплика и филмски говор. Како што сте тргнале ќе ја споиме со култна сцена од филм...
Да. Во ред, разбирам дека има говори кои не се извадени на youtube целосно туку се во склоп на некоја сцена, па тука може да се потенцира дека да речеме од 2.00 до 3.00 е говорот. Ама дијалози, муабети... тоа ќе бришеме.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Знам дека и на мене се однесуваше за последниов клип, али морав :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Ок, размислив малку и донесов одлука: ова е најдобриот говор во филм на сите времиња! Ова не е говор, ова е ебено пророштво! Чичко Питер Финч во далечната 1976 за телевизијата каква што ја знаеме денес:

This is mass madness, you maniacs!!! :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Еве и од мене едно ова е за тие што мислат дека на светот има Американци, Руси или Кинези само колку ќе се разочараат, а плус и оние кои веруваат во демократија
Инаку The Network е еден од ретките филмови што има вака добри говори

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Оти го нема во видео форма ќе го пастирам како текст. Еден од најдобрите покрај оние на Гладијатор, Braveheart, Ал Пачино. Од Небеското Кралство

Balian of Ibelin: [To the people of Jerusalem] It has fallen to us to defend Jerusalem, and we have made our preparations as well as they can be made. None of us took this city from Muslims. No Muslim of the great army now coming against us was born when this city was lost. We fight over an offence we did not give, against those who were not alive to be offended. What is Jerusalem? Your holy palaces lie over the Jewish temple that the Romans pulled down. The Muslim places of worship lie over yours. Which is more holy?
[pause]
Balian of Ibelin: The wall? The Mosque? The Sepulchre? Who has claim? No-one has claim.
[raises his voice]
Balian of Ibelin: All have claim!
Bishop, Patriarch of Jerusalem: Blasphemy!
Almaric: [to the Patriarch] Be quiet.
Balian of Ibelin: We defend this city, not to protect these stones, but the people living within these walls.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Оти го нема во видео форма ќе го пастирам како текст. Еден од најдобрите покрај оние на Гладијатор, Braveheart, Ал Пачино. Од Небеското Кралство

Balian of Ibelin: [To the people of Jerusalem] It has fallen to us to defend Jerusalem, and we have made our preparations as well as they can be made. None of us took this city from Muslims. No Muslim of the great army now coming against us was born when this city was lost. We fight over an offence we did not give, against those who were not alive to be offended. What is Jerusalem? Your holy palaces lie over the Jewish temple that the Romans pulled down. The Muslim places of worship lie over yours. Which is more holy?
[pause]
Balian of Ibelin: The wall? The Mosque? The Sepulchre? Who has claim? No-one has claim.
[raises his voice]
Balian of Ibelin: All have claim!
Bishop, Patriarch of Jerusalem: Blasphemy!
Almaric: [to the Patriarch] Be quiet.
Balian of Ibelin: We defend this city, not to protect these stones, but the people living within these walls.
Го барав како видео само да знаеш :) Никаде го немa...

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Говорот на Патон. Најдобар филски говор....Like ever

Не го видов говорот на г-дин Смит, заслужува место на темава.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Не е во никој случај најдоброто од Нортон , али како говор (монолог) , заслужува да биде споменат во темава!

Бонус

Филмот со најпозитивни и најмотивациони говори .....Ever!

Kajgana Shop

На врв Bottom