Најдобрите филмски говори

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Милион пати ми е гледана сценава со говоров на Џокерот. Перфекција.

Don't talk like one of them. You're not! Even if you'd like to be. To them, you're just a freak, like me! They need you right now, but when they don't, they'll cast you out, like a leper! You see, their morals, their code, it's a bad joke. Dropped at the first sign of trouble. They're only as good as the world allows them to be. I'll show you. When the chips are down, these... these civilized people, they'll eat each other. See, I'm not a monster. I'm just ahead of the curve.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Како што прочитав погоре Уште еден од Кралот (y)

И се разбира кратоко и јасно од Жерар Батлер... Спартанци ќе газиме ли??!!!! ХУА ХУА ХУА

Z

zmej gorjanin

Гостин
http://yutub.tv/videos/1754/inglorious-basterds-openning-scene-hans-landa-jew-hunter

Почетната сцена од Inglorious Basterds и маестралната глума и говор на Кристофер Валц во улога на полковникот Ханс Ланда.
На Јутјуб не можев да ја најдам оваа сцена односно најдов само еден краток исечок, иако квалитетот не е богзнае што вреди да се погледне.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Помалку славниот говор на Ал Пачино во Адвокатот на Ѓаволот, кој мене по се изгледа повеќе ми се допаѓа: The Eddie Barzoon speach:​

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Со оглед на тоа дека најдобриот говор за мене ( Ал Пачино во Адвокатов) е ставен едно катаљарда пати на темава јас одам со ова:

Z

zmej gorjanin

Гостин

не знам како ова остана заборавено
--- надополнето: Oct 1, 2011 3:37 AM ---

Kajgana Shop

На врв Bottom