Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
АМАН БЕ МИЛОЈКО, ПА КОПИРАЈ ЈА ЦЕЛА ВЕБ СТРАНА НА MSI ШО СЕ МАЧИШ ДЕЛ ПО ДЕЛ (и да не заборавам ова - она..)
На крај краева стави линк од страната па ќе си читаме ние и ќе оцениме што е најважно... и може уз пат ќе се најде нешто што не го копираш т.е. нешто лошо:kesa:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сега немора да бидеш циничен, кај ве информирам уште серете. Краен потрошач мора да знае дека доколку ја купи GA-P55A на Гигабајт ќе изгуби на графика. Тој проблем кај МСИ е решен поинаку со што воопште нема да се губи на графика.

Или пак информацијата за вас клокерите:tv: дека скоро сите производители на матични користат пластични држачи на кулери кој ,доколку сте озбилни клокери, мора да ги смените по зголемување на перформансите се оштетуваат за разлика од МСИ кој користи метал. Пластиката ја користат затоа што сакаат да заштедат а не ради практичност.

АМАН БЕ МИЛОЈКО, ПА КОПИРАЈ ЈА ЦЕЛА ВЕБ СТРАНА НА MSI ШО СЕ МАЧИШ ДЕЛ ПО ДЕЛ (и да не заборавам ова - она..)
На крај краева стави линк од страната па ќе си читаме ние и ќе оцениме што е најважно... и може уз пат ќе се најде нешто што не го копираш т.е. нешто лошо:kesa:
Ај најди ги тие информации на сајтот на МСИ .

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Сега немора да бидеш циничен, кај ве информирам уште серете.
Никој не побара од тебе да не информираш.
А информациите ти се најчесто неточни.

Краен потрошач мора да знае дека доколку ја купи GA-P55A на Гигабајт ќе изгуби на графика. Тој проблем кај МСИ е решен поинаку со што воопште нема да се губи на графика.
Не се губат никакви преформанси. Ајде, може 5-10%, кои ионака нема 99.99% од корисниците да ги приметат.

Или со други зборови, џабе везеш.:tv:

Или пак информацијата за вас клокерите, дека скоро сите производители на матични користат пластични држачи на кулери
Кулерот за CPU го добиваш само ако купиш box процесор, значи ПРОЦЕСОР. Го има во самата кутија, и да со палстични држачи е.
За тоа не се криви производителите на матични, туку intel кој се договорил со извесна фабрика во кина која ги произведува stock кулерите.

Ако збориме за кулери на самата матична, 99,9999999999% нема потреба да се менуваат, ниту пак има разлика какви држачи имаат, пластични или матални.
Впрочем, тој што ќе менува кулер на матична, значи дека има пари за водено ладење или LN2+pot и нема да купи гомненица P55 од MSI, за да ја лади истата.

кој ,доколку сте озбилни клокери, мора да ги смените по зголемување на перформансите се оштетуваат за разлика од МСИ кој користи метал. Пластиката ја користат затоа што сакаат да заштедат а не ради практичност.
Види погоре.

Ајде, наредно ... !!! :tv:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ти ко тешка клокерчиња мењаш само кулер на процесор ? :tv:

Еве за што ти зборам, очигледно не се разбираме

Gigabayte

Asus

Plastic push pins :uvo:

Овака треба да изгледа

едит: погледај ја само разликата во кондезаторите. Очигледно е дека асус и гига решиле да штедат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Gigabayte

Asus

Овака треба да изгледа

едит: погледај ја само разликата во кондезаторите. Очигледно е дека асус и гига решиле да штедат.

Видиш тоа кондензаторите? Е, тие се со црвена боја, а тие на MSI се со плава. Плавата боја е поефтина и задржува помал напон, ама очигледно MSI решиле да штедат. :vozbud:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148

Овака треба да изгледа
А ти што мењаш?!? хилзни+дихтунг+летечи лагери ... :pos:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Полуосовина, заден трап, друх лагер. Све мора да смениш ако сакаш останатиот дел од моторот да се прилагоди полесно на новонастанатите промени. :bip:

Видиш тоа кондензаторите? Е, тие се со црвена боја, а тие на MSI се со плава. Плавата боја е поефтина и задржува помал напон, ама очигледно MSI решиле да штедат. :vozbud:
Наша боја е плава.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Полуосовина, заден трап, друх лагер. Све мора да смениш ако сакаш останатиот дел од моторот да се прилагоди полесно на новонастанатите промени. :bip:

Наша боја е плава.
MSI ја патентираше? :)

Инаку, бев ироничен, зашто чим стигнало до тоа за да “докажеш“ дека MSI се подобри со тоа што “буквално“ си се фатил за штрафче... :pop:

Кој нормален (а и ненормален) човек кога оди да купи скапа матична, би рекол БИТНО МИ Е ШТРАФЧИЊАТА ДА СЕ МЕТАЛНИ??? :lele:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сега ако почнеме да импровизираме може да речеме и зашто воопште да се користат штрафчиња. Тие ситници го дефинираат производителот со што јасно се гледа дека МСИ воопште не штеди на материјал за поефтинување на производство се со цел да биде ценовно поконкурентен од другите. Воспоставените стандарди мора да се одржуваат и само да се подобруваат. Оној момент кога ќе се почне со штедење на толку круцијални работи тури му пепел на таков бренд.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Сега ако почнеме да импровизираме може да речеме и зашто воопште да се користат штрафчиња. Тие ситници го дефинираат производителот со што јасно се гледа дека МСИ воопште не штеди на материјал за поефтинување на производство се со цел да биде ценовно поконкурентен од другите. Воспоставените стандарди мора да се одржуваат и само да се подобруваат. Оној момент кога ќе се почне со штедење на толку круцијални работи тури му пепел на таков бренд.
Читај подоле.

Ако збориме за кулери на самата матична, 99,9999999999% нема потреба да се менуваат, ниту пак има разлика какви држачи имаат, пластични или матални.
Впрочем, тој што ќе менува кулер на матична, значи дека има пари за водено ладење или LN2+pot и нема да купи гомненица P55 од MSI, за да ја лади истата.
Ајде наредно прашање, за задниот трап ..... :tv:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Најдобар производител на матични плочи е... Милојко!

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
според мене јас мислам дека GIGABYTE се најдобри...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па кај нас најдобри што може да се најдат се гигабајт и асус.

Малку гигабајт низ годиниве им опадна квалитетот, ама пак се држат.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
А јас како неискусен за матични плочи и други компоненти, за матичнава
мене ми се чини наизглед убав е АСУС и ГИГАБИТ, а МЅИ мене ми изгледа
нашминкано според примерот на АСУС и ГИГАБИТ и то е то:tv:
патем јас му верувам само на KORUN,SEPHIROTH и PSYSIDE и никој друг:salut:

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Сега која е најдобра плоча излгеда МСИ ги шие сите а ??? хахахах

Јас по фактиве на Милојко решив да ја менувам плочата зашто држачите ми се пластични на ASUS P6T Deluxe.

оф леле ќе се убијам.......

Kajgana Shop

На врв Bottom