кој пробал знае!Furna stara cairska i burekdzilnicata kaj tineks isto vo Cair.
Ај баш утре ќе го пробам, мада не ми се верува дека е толку добар.Во новата фурна во Ново Лисиче праат топ бурек и башка стално им е тазе. Не ми текнуе како се вика, а се наоѓа позади книжара Малиот принц и кафана Цуцла
Македонке,пробај во Ново Лисиче,кај Рамстор маркетот значи кога ке се симнеш по скалите доле ,од лева страна имаш бурекџилница,ем е добар ем само 35 денара (месо,сирење)пица бурек 40.Во новата фурна во Ново Лисиче праат топ бурек и башка стално им е тазе. Не ми текнуе како се вика, а се наоѓа позади книжара Малиот принц и кафана Цуцла
Баш ќе пробам деновивеМакедонке,пробај во Ново Лисиче,кај Рамстор маркетот значи кога ке се симнеш по скалите доле ,од лева страна имаш бурекџилница,ем е добар ем само 35 денара (месо,сирење)пица бурек 40.
Подобар однос цена- квалитет нема да најдеш у Општина Аеродром ,па мислам и цело Ск :p )
Е за тој зборамНајточен одговор на цела тема
иначе бурек само у Лептокарија,до сендвичара Мами
бтв. Торбеш е
ехее , немам пробано подобар бурек од тој таму , не дека сум некаков експерт за буреци но ете , подобар е и од вегера и од специјал...иначе бурекџилницата има неколку имиња - "Кај Торбешите" , "На Ќошот" , "Кај браќата" итн ..Во т.ц. Лептокарија, бурекџилницата се вика "Биљана" ама сите ја знаат како "На ќошот" . Најубав пица бурек и со месо прават дефинитивно !!
--- надополнето: Aug 25, 2011 2:01 PM ---
Е за тој зборам