Најголем дел од интелигентните и талентирани тинејџери одбираат да слушаат хеви метал

Статус
Затворена за нови мислења.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
CT напиша:
Dobro.. kako mozhe ova vo IST post da ti e? Nema nikogash da gi razberam nekoi lugje.. Kako mozhe da bidat nekoi pointelegentni so toa kakva muzika slushaat?... c, c,c
Тоа е зошто треба да имаш малце во да не ја наречам тиквата за да разбереш. Изреката не ја кажав јас, туку е стара латинска изрека...
Реков би требало да се придржуваме кон тоа !!! А подолу го кажав своето мислење...
Некој луѓе или имаат недостик на интелигенција, или не требало да ги пуштат во второ оделение...
 

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
sekoj treba da si slusa ona so saka...razlicni vidovi muziak se razlicno ceneti vo razlicni kulturi...jas ne cenam turbo folk,zosto covek treba ne samo da ja slusa muzika tuku i da ja razbere i da se pronajde vo nea...edno prasnaje samo?KAKO COVEK MOZE DA SE PREPOZNAE VO TURBO FOLK? drugo da se slusa SE E OK...zavisi do karakter...za metal-pesnite imaat super tesktovi e sea koj da gi razbere smao od slusanje...pop ima dobri parcinja,soul i sepak mislam NAJDOBRO e da se slusa ALTERNATIVE...a za toa dli muzikata ima vrska so razumot ima...ima razlicna muzika...nekoj mudrec sigurno ne bi slusal pesnicki na britni spirs na pr.ISto taka mnogu deca denes ne slusaat nesto sto e postaro na primer.E tuka se se gleda.Pa luge ako mene mi se dopaga ako saka i od 1934 neka e ke go slusam.

P.S. preporaki: ENIGMA i DEEP FOREST(odlicni alternativi,nekomercijalni i muzika koja treba da se razbere i istovremeno relaksira...od pop MAdonna-Like a prayer i od rock se od THE CARNBERRIES...nesto od SUGAR RAY i mnogu stari pesnicki da ne vratat vo vremeto koe e se pomalku ceneto i izlozeno na prezir.
 

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
Picasso` напиша:
Kako turbofolk taka i metal, taka i skoro site drugi vidovi na muzika. Vistinskata muzika e taa klasicnata. Jedino samo Jazz-ot moze da se "bori" ramo do ramo so nea. Jedino samo Jazzot moze da dostigne nivo na klasicna muzika, i toa do nekade.
da jas bi dodal i alternativite od tipot na ENIGMA i DEEP FOREST koi se nesto diferent od se sto slusame
 

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Mislam stvarno se osekam intelegentno:pehar::eek:lee:
pa sega vidite kolkava intelegencija ima nekoj sto slusa: OTISO SI SARMU PROBAO NISI.... ili edna so roze tanga ili suknja ili sto i da bese...
mislam ... ufff.... definitivno bolje e da slusas metal i rock od ova...
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
52
Vaka sea! po default muzika se slusha za da se raspolozish iliopushtish ili odletash nekade so mislite! od koga e reper za intelegencija ili talentiranost! I sea pointelegenten e toj shto slusha rock&roll? UF! Aj da pretvorime vo realnost -Knokning on a heavens door e poralno od roze tanga? hehe! Ako npravam ushte edna sporedba kje ispadne deka ovie so rockot se daleku od itelentni luge zashto intelegencija vo princip e snaoganje vo dadena ralna situacija a 90% od drugava muzika e fantazija
ZNACHI.... :)
 
N

NightFuneral

Гостин
E E E sto se deshava so temava?Aj sea ke delime,znaci tie so ne slusaat hevi metal ili bilo kakov metal se pametni,a tie sto slusaat se glupite?Ja majkata...togas znaci ja sum najglupavata licnost na planetata zemja.Nemoj posle da ispadne obratno.
 

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
METALECOT напиша:
do negde e tocno, za mene. ne sakam da se falam, ama mislam dek spagjam vo ta grupa, inteligentni i talentirani tinejdzeri.
За разлика од тебе, јас спаѓам во групата на крајно неинтелигентни и неталентирани тинејџери, и затоа си слушам емо и дневно трошам по 3 саати на активноста "Плачење у темно и забутано ќоше"...:tapp:
 
Член од
29 април 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Интересна работа е тоа што различни луѓе имаат различни причини да слушаат одреден жанр на музика. Од овде е и многу тешко да се направи ваква генерализација во која вкусовите одредуваат степен на интелегенција, креативност... Не е секогаш задолжително човек да се идентификува себеси преку она што го конзумира...
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Демек ко таа народната : од премногу глупости слушање - се станува глуп? Не ќе да е вистина :raz:
 

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Така си е де:)
Знам дека ова дубоко ги понира останатите, меџутим јебига:)
Бла
П.С. Уште еден "факт" да не реча стереотип. На времето беше: Интелегентните се со дупли цвикери и слушет класика, сега ова...следно ќе видиме
Бај д веј мене ова ми ласкат до негде, се бааам со метал:) Али курци
 

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Најголема глупост што сум ја слушнал,металот и не ми делува нешо многу софистициран,музиката нишо не директира,сеа сум седел со металци и сум седел со турбо фолкери,и двете групи патат од глупи и паметни,така да немојте вакви генерализации.Па преку ноќ се станува металец и турбофолкер.Според мене електронската музика и класиката се тие што би биле одбрани за музика на надарените.По логично звучи.Некој си ја одбира музиката ама некои музиката ги одбира,е тие се надарените,ако веќе збориме на тој начин.
Ако си надарен или си чуден или издвоен некако,а тоа е целата порака во метал музиката,дека си подруг,дека ти згрешиле,дека никаде не припаѓаш.....ретко кога има друга порака.
Немој сеа некој металец да ме нападнал дека му вреѓам стил,зошо темата е за друго.
 
B

black angel

Гостин
asalno gledano sekoj si e za sebe.ne mozes da mrazis nekoj zs e maetalec ili nekoj zs e turbo folker sekoj si ja gradi svojata licnost po svoj izbor.muzikata e izbor na licnosta
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Јасно ми е ова и без истражувања. Постојано се дружам со такви луѓе, и со нив тој муабет што ќе го направиш, никој друг нема да ги направи. Отворени за секакво размислување, полни со оригинални ставови и идеи, и пред се’ многу знаење.
Енивеј, мило ми е што конечно и по научен пат се докажа дека металците не се само наркоманчиња кои се влечат по паркови и трескаат глави.
Гижо бравос за темава. :helou:
 
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.106
Поени од реакции
5.847
Gadfly Baba напиша:
Според мене електронската музика и класиката се тие што би биле одбрани за музика на надарените.
Za klasika do negde sfakjam, ama elektronska...?!


Nikoj ne vika deka metalcite se pametni, a drugite glupi. Temava e otvorena za edno istrazuvanje koe se sprovelo ne znam kade, i rezultatite pokazale deka dobar del od inteligentnite i nadareni tinejdzeri slusaat heavy metal. Toa ne e nisto cudno, so ogled na toa deka znam dosta metalci koi studiraat na elektro (koj e mozebi najteskiot fakultet).
 

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
Мислам дека повеќето што не се согласија на темава помислија дека студијата вика дека Металот ги напраил интелегентни :pos:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom