Највисока казна за брзо возење

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
off: јас да имам ферари не застанвам на џандар
не озбилно што е многу многу е

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Тестаросава е дифинитивно најубавата кола на сите времиња!!!

Вреди казната за вакво возило. :wink:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ne vozel mnogu neznam zs go kaznile tolku

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Toлку го казниле бидејќи се плаќа казна пропорционално со состојбата на твојата бакновна сметка... Овај имал 22 милиони, и го казниле со 1% од сметката (пример давам, немора да е така).

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Се прашувам зашто кај нас не уведат ваков систем на казнување :pos2:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
јас еднаш едвај извлеков глава ко ме сопреа во градот со 140 км/х. ама јебига тогаш возев bmw m5 :vozbud:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Нема логика ова, си има одредено казни, за 20 повеќе од дозволеното е една, за 50 км/h друга за повеќе се одзема возачка ( не значи дека е точно ова со брзината:wink:) и има одредено и која сума се плаќа.
Но сепак штом има ферари може да си ја подмири казната :salut:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нема логика ова, си има одредено казни, за 20 повеќе од дозволеното е една, за 50 км/h друга за повеќе се одзема возачка ( не значи дека е точно ова со брзината:wink:) и има одредено и која сума се плаќа.
Но сепак штом има ферари може да си ја подмири казната :salut:
Aко се сеќаваш... И во Финска имаат сличен закон за казнување. Пред 3-4 години го казнија Кими Раиконен со 70.000 долари поради брзо возење на авто-пат... така да има добра логика. Ако е 60 евра казната за брзо возење, му се исплати да вози 200 на 40 контролни станици... и да плати 2500 евра. Вака, си плаќа пропорционално со годишната заработувачка и ајт. Ем државата се богати од богатите, ем не им земаат многу на сиромасите.

Кај нас нема да просперира ваков закон... што ако ме фатат кај што возам брзо, а сум невработен? И ич не сум работел од моето раѓање... колкав приход имам и колкава казна ќе ми пишат :pos2:?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.158
Поени од реакции
11.919
Не зависи од банковното салдо, ами од годишните примања (плата). Шо поголема плата, поголема казна.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
убаво му направија,пак нека вози...

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Еден Швајцарски милионер е казнет со 200.000 евра поради брзо возење со своето Ферари Тестароса низ едно село...
... во кантонот Сент Гален во Швајцарија.
Кантонскиот суд изрече казна која ја надмина досегашната рекордна казна од 75.000 евра, колку што во 2008-ма година требал да плати еден возач на Порше во Цирих поради серија на сообраќајни прекршоци.
"Обвинетиот ги занемарил основните сообраќајни прописи со своето спортско возило, возејќи двапати побрзо само поради желба за андреналин", се наведува во судската одлука.
Пред да почнете да го сожалувате, имајте на ум дека обвинетиот маж поседува богатство од 15 милиони евра.

Епа да возеше со стоеден и 220 да возеше 50 евра казна ќе му беше, пак нека се фали со ферари :smee::smee::smee::smee:

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Што се секирате си има пари човекот, си го направил меракот, ама затоа се си има своја цена :smir:

антонија

модел
Член од
22 август 2010
Мислења
144
Поени од реакции
6
што ти значи напредна земја .Го знаат клучот на успехот.
Знаете како викаат богатиот со работа сиромавиот со пари,само така може да има ред.
Браво за казната,знаат дека ако го казнат со 1000 евра тогаш ништо нема да осете и пак ке возе брзо ама вака го казнале според банкарска сметка .

Kajgana Shop

На врв Bottom