- Член од
- 5 мај 2008
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 127
За ауди а4 цената по шваке каталогот е изгор ,ауди а4 1997 год ја проценуват од 3 400 до 4 100 евра
и плус што си ја купил колата и ќе ти излезе ѓавол и половина
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
А да кажиш се на се од 800€ колата колку ти испадна до регистрација со патни трошкови со севчера конечно платив царина за колата што ја купив пред 1 недела. ме заебаваше прво шпедитерот во штип еуро агент (не одете кај него ке изгубете една недела за царинење) па на крај кога се пожалив кај шефот на царина во штип дека мојата кола чека 1 недела за царинење а некои за 1 ден завршуваат работа ми вика "И шо да ти правам јас кога немаш врски". На крај му се заканив со а1 телевизија и ми дадоа цена за плакање царина, колата ја купив 800 евра а ми ја приценија 1250 евра и сите давачки ме чинеа 30000 денари :nesumне знам како ги пресметаа).
па пиша сите давачки го чинеле 30 000 денА да кажиш се на се од 800€ колата колку ти испадна до регистрација со патни трошкови со се
па пиша сите давачки го чинеле 30 000 ден
значи, се` на се` 1300 евра?вчера конечно платив царина за колата што ја купив пред 1 недела. ме заебаваше прво шпедитерот во штип еуро агент (не одете кај него ке изгубете една недела за царинење) па на крај кога се пожалив кај шефот на царина во штип дека мојата кола чека 1 недела за царинење а некои за 1 ден завршуваат работа ми вика "И шо да ти правам јас кога немаш врски". На крај му се заканив со а1 телевизија и ми дадоа цена за плакање царина, колата ја купив 800 евра а ми ја приценија 1250 евра и сите давачки ме чинеа 30000 денари :nesumне знам како ги пресметаа).
тешка работа,изгледа не е вметната регистрацијата и сервис во ценатазначи, се` на се` 1300 евра?
и јас така си мислаах,тешка работа,изгледа не е вметната регистрацијата и сервис во цената![]()
Па не е баш се во тие 30000 има и други што не се пишанипа пиша сите давачки го чинеле 30 000 ден
не бе 1250 евра +500=1750значи, се` на се` 1300 евра?
абе колата ја платил 800 евра, + 500 како што напишал = 1300не бе 1250 евра +500=1750
Се на СЕ 2000 евра(сервис не спомна ОБАВЕЗНО да извршиш-ребраст,клинест,плочки,гуртни,масло,филтри...)-со здравје да си ја возиш:wink:800 колата + 500 царина ддв и други таму трошоци + регистрација (не знам колку ке ми земат) + 200 пат до словенија и назад
mene nesto ne mi e jasno kade e greškata kajmene ili kajvas... RENAULT TWINGO 1997 godina mi stoi na carina vo štip utre odam da ja zemam i plateno dosega imam za carina 80 evra
550 evra me čini kolata i 80 evra carina i nekoj 150 evra pat toa e se kajmene, mozno li e utre koga ke odam da si ja zemam kolata od carina da mi pobaraat ušte pari:nesvest: jas mislam deka plativ carina, kako šo razbrav mi pobaraa 80 evra koga ja odnesov i toa e se dojdi vo ponedelnik da si ja zemeš, taka mi rekoa neznam![]()