Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
За ауди а4 цената по шваке каталогот е изгор ,ауди а4 1997 год ја проценуват од 3 400 до 4 100 евра :tapp: и плус што си ја купил колата и ќе ти излезе ѓавол и половина

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
вчера конечно платив царина за колата што ја купив пред 1 недела. ме заебаваше прво шпедитерот во штип еуро агент (не одете кај него ке изгубете една недела за царинење) па на крај кога се пожалив кај шефот на царина во штип дека мојата кола чека 1 недела за царинење а некои за 1 ден завршуваат работа ми вика "И шо да ти правам јас кога немаш врски". На крај му се заканив со а1 телевизија и ми дадоа цена за плакање царина, колата ја купив 800 евра а ми ја приценија 1250 евра и сите давачки ме чинеа 30000 денари :nesum:(не знам како ги пресметаа).

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
вчера конечно платив царина за колата што ја купив пред 1 недела. ме заебаваше прво шпедитерот во штип еуро агент (не одете кај него ке изгубете една недела за царинење) па на крај кога се пожалив кај шефот на царина во штип дека мојата кола чека 1 недела за царинење а некои за 1 ден завршуваат работа ми вика "И шо да ти правам јас кога немаш врски". На крај му се заканив со а1 телевизија и ми дадоа цена за плакање царина, колата ја купив 800 евра а ми ја приценија 1250 евра и сите давачки ме чинеа 30000 денари :nesum:(не знам како ги пресметаа).
А да кажиш се на се од 800€ колата колку ти испадна до регистрација со патни трошкови со се

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
А да кажиш се на се од 800€ колата колку ти испадна до регистрација со патни трошкови со се
па пиша сите давачки го чинеле 30 000 ден

T

Tetro

Гостин
па пиша сите давачки го чинеле 30 000 ден
значи, се` на се` 1300 евра?

T

Tetro

Гостин
не бе 1250 евра +500=1750
абе колата ја платил 800 евра, + 500 како што напишал = 1300 :toe:

мое мислење и пресметување на сите давачки за кола од 800 евра, дека се` вкупно излегуваат давачките околу 700-800 евра :smir:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
800 колата + 500 царина ддв и други таму трошоци + регистрација (не знам колку ке ми земат) + 200 пат до словенија и назад

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
800 колата + 500 царина ддв и други таму трошоци + регистрација (не знам колку ке ми земат) + 200 пат до словенија и назад
Се на СЕ 2000 евра(сервис не спомна ОБАВЕЗНО да извршиш-ребраст,клинест,плочки,гуртни,масло,филтри...)-со здравје да си ја возиш:wink:

Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2
mene nesto ne mi e jasno kade e greškata kajmene ili kajvas... RENAULT TWINGO 1997 godina mi stoi na carina vo štip utre odam da ja zemam i plateno dosega imam za carina 80 evra
550 evra me čini kolata i 80 evra carina i nekoj 150 evra pat toa e se kajmene, mozno li e utre koga ke odam da si ja zemam kolata od carina da mi pobaraat ušte pari:nesvest: jas mislam deka plativ carina, kako šo razbrav mi pobaraa 80 evra koga ja odnesov i toa e se dojdi vo ponedelnik da si ja zemeš, taka mi rekoa neznam :toe::toe::toe:

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
mene nesto ne mi e jasno kade e greškata kajmene ili kajvas... RENAULT TWINGO 1997 godina mi stoi na carina vo štip utre odam da ja zemam i plateno dosega imam za carina 80 evra
550 evra me čini kolata i 80 evra carina i nekoj 150 evra pat toa e se kajmene, mozno li e utre koga ke odam da si ja zemam kolata od carina da mi pobaraat ušte pari:nesvest: jas mislam deka plativ carina, kako šo razbrav mi pobaraa 80 evra koga ja odnesov i toa e se dojdi vo ponedelnik da si ja zemeš, taka mi rekoa neznam :toe::toe::toe:

А ДДВ плати?:nenene:

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Luge poglednete gi cenive na Peugeot vo Romanija (NOVI) pa mozebi ke se predomislite so kupuvanje na star avtomobil, eve vi go linkot:
http://www.peugeot.com.ro/

Kajgana Shop

На врв Bottom