Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
Мислиш ќе го читаме ова? Ах... јас велам треба други да почнат муслимани да творат на темава.j...
Со свои зборови момче објаснувај, на македонски...
Мислиш ќе го читаме ова? Ах... јас велам треба други да почнат муслимани да творат на темава.j...
Сега ми е појасно... ̹
Јас сум по случајност и не мислам да читам ништо од погоре копираното од нет а и многумина други од форумов...
Погоре сликата е добиена од инфрацрвена светлина.A RED ROSE IN THE SKY: THE ROSETTE NEBULA
When the Heaven shall be cleft asunder, and become rose red, like stained leather. (Surat ar-Rahman, 37)![]()
Биг Банг теоријата не вика дека универзумот е настанат од облак од чад. туку од сингуларитет, каде не постоело ни време ни простор. За да постои облак од чад, треба да постои простор. Уште една лага разобличена.He placed firmly embedded mountains on it, towering over it, and blessed it and measured out its nourishment in it, laid out for those who seek it-all in four days. Then He turned to heaven when it was smoke and said to it and to the earth, "Come willingly or unwillingly." They both said, "We come willingly." (Qur'an, 41:10-11)
Уште старите Грци, а порано и Сумерите знаеле дека Месечината не емитира светлина, туку дека ја рефлектира од Сонцето. Тоа лесно може да го заклучи секоја будала при набљудивањето на младата Месечина. Дете од 5 години може да го сфати тоа.НА структурни разлики помеѓу Сонцето, Месечината и ѕвездите
Како што знаеме, единствениот извор на светлина во Сончевиот систем е Сонцето. Со напредокот на технологијата, астрономите открија дека на Месечината не е извор на светлина, но дека тоа само ја рефлектира светлината допрат до неа од Сонцето.
Само да те поправам:
А јас убаво го прашав вчера колку години имаСонцето. Тоа лесно може да го заклучи секоја будала при набљудивањето на младата Месечина. Дете од 5 години може да го сфати тоа.
Сега ќе видиш кога ќе ти пукни 5-6 клипа од „ју глуп“ па ти после разбери се.
А еве ти тебе на едно место, сите "чуда" во куранот каде што се побиени:Human mozebi jas ne sum ti jasen eve ti tuka sve imas na edno mesto http://www.miraclesofthequran.com/scientific_index.html
Јас сум ги прочитал сите и нема врска едно со науката...Human mozebi jas ne sum ti jasen eve ti tuka sve imas na edno mesto http://www.miraclesofthequran.com/scientific_index.html
Ти или некој забеган ќе ми го објаснувате куранот...