Научни чуда во Ку`ран

В

влијателен

Гостин
kuran kerim ne e naucna kniga, tuku dava naucni vistini.,

zatoa ti velam kuranot e sveta kniga ne naucna kniga tuku dava naucni vistinii ni dava celosna slika za poranesnite narodii toa e kniga objasneata vo celost a razjnasneti se i nejzinite znacenia i odredbi, opfaka znaenje
za poranesnite narodi,
infomacija za nivnata sostojba koja ke ja zateknat vo idnina ja odvojuva vistinata od zabludata, nema nisto nepotrebno, govori za onie koi go napustile Allah se upropastile , onoj koj bara d rug bog osven Allah e vo golema zabluda,opvaka znanje za sozdavanjeto, astronomijata , zivotinskiot i rastitelniot svet za coveckata reprodukcija,
...
Сето ова е во ред, ама тие податоци во Куранот воопшто не докажуваат дека не е напишан од обични луѓе.
И пак се враќаме на првото, дека за да ги сметаш овие податоци за научни чуда треба прво слепо да веруваш во Куранот.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Сето ова е во ред, ама тие податоци во Куранот воопшто не докажуваат дека не е напишан од обични луѓе.
И пак се враќаме на првото, дека за да ги сметаш овие податоци за научни чуда треба прво слепо да веруваш во Куранот.
ama ne dokazuvalee kazi mi samo eden fakt od svetata kniga koj e toj sto pred 1400 god znael deka zemjata i univerzumot pocnuvale od big bang? aj odgovori mi logicno!
no nema da imas odgvor dodeka si ziv.
ako ste protiv svetata kniga togas kjutete si bolje. ne da vi se smeam tuka, 1 gram pamet u glava nemate, za greota ste.
narod sto ne razbira sto nema kapacitet da se sooci so vistinata.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 20:31 ---
i zosto slepo mene ne mi se potrebni nikakvi fakti za da veruvam vo svetata kniga.
ovie fakti se poveke za nevernicite da im stane jasno deka e sveta kniga.
jas i taka si veruvam bez nikakvi fakti toa neznaci deka na slepo veruvam.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ateist ti izlgeda mn gi sledis stranive za religija. jas te sovetuvam kako drugar. tebe mestoto ne ti e nigde a pomalcee vo religijata. ;)
Совети за добро здравје да си даваш на друго место. Јас најдругарски ти кажувам да си обрнеш внимание на јазикот, зашо ем некултура покажуваш ем дека не си достоен за тоа што ве учи вашата религија. Ваквите како тебе со поган јазик ни твоите собраќа не те сакаат во исламот.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Ateist ti izlgeda mn gi sledis stranive za religija. jas te sovetuvam kako drugar. tebe mestoto ne ti e nigde a pomalcee vo religijata. ;)
А јас тебе најдругарски те советувам да си купиш Буквар, добро да го проучиш, па после да ги изгледаш сите епизоди на Бушава азбука. Описмени се - тоа ќе биде вистинско научно чудо за тебе.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Совети за добро здравје да си даваш на друго место. Јас најдругарски ти кажувам да си обрнеш внимание на јазикот, зашо ем некултура покажуваш ем дека не си достоен за тоа што ве учи вашата религија. Ваквите како тебе со поган јазик ни твоите собраќа не те сакаат во исламот.
ti mora segde da go stavas nosot kako svinja. normalno koga ima vakvi lugje kako tebe sto uletaat vo religiski temi bez potreba ke im go kazam toa sto go zasluzuvaat ;)
odi biraj temi imas golem izbor jas ti rekov najmalku ti e mestoto vo religiskite temi ;)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 21:00 ---
А јас тебе најдругарски те советувам да си купиш Буквар, добро да го проучиш, па после да ги изгледаш сите епизоди на Бушава азбука. Описмени се - тоа ќе биде вистинско научно чудо за тебе.
macorka ti izgleda si samo uste edno otkritie na pogore spomnatite slucai :pos:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ti mora segde da go stavas nosot kako svinja. normalno koga ima vakvi lugje kako tebe sto uletaat vo religiski temi bez potreba ke im go kazam toa sto go zasluzuvaat ;)
odi biraj temi imas golem izbor jas ti rekov najmalku ti e mestoto vo religiskite temi ;)
Тебе ти е одамна пикнат носот кај што не треба, ама јас за разлика од тебе немам погана уста па да ти кажам што ти заслужуваш.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
jas pisuvam mn ubavo no ovoj zapna mi se protivi bez nikakva potreba.
Пишуј си ти убаво, само не користи провокаторски изрази како „носот како свиња“. Да си знаеш во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom