Научни чуда во Ку`ран

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Се гледа кој е пратен од шејтанот ! Тој што проповедал многубоштво, а не тој што повикувал во верба во ЕДЕН БОГ, ЕДЕН!
Што и да кажете за Исламот мислам дека воопшто не е важно. Од кога е важно што кажуваат Балканците ?:)
Доволен е фактот што научниците масовно преминуваат во Ислам, жалам ако тој факт боли !

Јас сум потполно уверен во тоа што верувам 100% !!

Ама се колнам во ОНОЈ во чии раце е мојот е живот, ако на другиот свет ме пречекаат 3 Богови, наместо ЕДЕН, кој е Совршен, Различен од сите, кој не родил и нема родено и на кого никој и ништо не му е слично, јас доброволно се фрлам во казан.

Не признавам три Богови и не одам во никаков Џеннет без нашиот најмил Мухаммед с.а.в.с ! Никаде :nerv:

Дури да ми дадат шанса да одам во Рајот јас ПРВ ќе влезам во најжестокиот казан, да ме печат со најсвитено железо.

Да горам и пепел да се сторам, повторно да се исправам и милијарда пати пепел да се сторам !

Ако таму не е Мојот Најобожаван Аллах и мојот најсакан пејгамбер Мухаммед с.а.в.с се проколнувам да горам и пепел да се сторам !!
АМИН

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
на здравје печење у казан:pos2:

Никој не тврди дека Мухамед е пратен од Шејтанот.
Никој не тврди дека има три богови, туку еден.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Се гледа кој е пратен од шејтанот ! Тој што проповедал многубоштво, а не тој што повикувал во верба во ЕДЕН БОГ, ЕДЕН!
Што и да кажете за Исламот мислам дека воопшто не е важно. Од кога е важно што кажуваат Балканците ?:)
Доволен е фактот што научниците масовно преминуваат во Ислам, жалам ако тој факт боли !

Ама се колнам во ОНОЈ во чии раце е мојот е живот, ако на другиот свет ме пречекаат 3 Богови, наместо ЕДЕН, кој е Совршен, Различен од сите, кој не родил и нема родено и на кого никој и ништо не му е слично, јас доброволно се фрлам во казан.

Не признавам три Богови и не одам во никаков Џеннет без нашиот најмил Мухаммед с.а.в.с ! Никаде :nerv:

Дури да ми дадат шанса да одам во Рајот јас ПРВ ќе влезам во најжестокиот казан, да ме печат со најсвитено железо.

Да горам и пепел да се сторам, повторно да се исправам и милијарда пати пепел да се сторам !

Ако таму не е Мојот Најобожаван Аллах и мојот најсакан пејгамбер Мухаммед с.а.в.с се проколнувам да горам и пепел да се сторам !!
АМИН
Не бе верувате во бог и во исус само не верувате дека воскреснал!
Ама пак има место во царството Божјо и за вас, не сме ние толку строги ко вас и не велиме дека не ве примаме:helou:
Ајде расположи се малку, се гледа дека е голема твојата вера!:smir:

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Сведоци сме и на многумина кои велат дека Куранот е убаво препишан, а Мухамед е шарлатан и дека нема врска со нешто свето.
ajde de prepisann ,,
aj da analiziraamee dalie navistina e prepisan mnogu mina velat deka e prepisan od biblijata

bi sakal da znamm iaako znam sto veli biblijata za faraonott sto go brkal na mojsej, (teloto na ovoj faraon) mumijata t.e faraonot e vo sala na kralskite mumii vo egipetskiot muzej vo kairo, vo koi mu se izvrsuvaa mnogu medisnciski ispituvanja koi vo 1975 god egipetskite vlsti donele odluka z transportiranje na mumijata na ramzes 2 vo francija, toj bil mumijata koj se spotistavuval na musa(mojesej) po medicockite ispituvanje zaklucile deka ovoj faraon najverojatno umrel od potopvanje.t.e davenje vo moreto,umren e vo voda.Prema istoriskite zapisi ovoj faraon bil potopen vo crvenoto more koga go progonal Mojsie,seta ova prikaska stoe spomnata vo k*ranot spomnata e i vo bilijata,
faraonovoto telo ramzes 2 'koe e pronajdeno vo crveno more vo 1898 god kade vo k*ran pisuva pa denes nie ke go spasime samo teloto tvoe za da bides znamenie za za onie po tebe; mnozistvoto megu lugeto, se ramnodusni navistina kon ajetite nasi (10,92

prasanje mie dali seto ova go pisuva vo biblijata deka toaa telo ke bide znameie za drugite po nego,

sto veli biblijata okolu faronovoto telo
k*ran veli deka toa t.e negovoto telo ke bide spaseno.t.e znamine za drugite narodi,
me interesira dali toa biblijata go veli?

iako znam neka nekoj mi odgovoorii

sto vsusnsot veli biblijata za faronovoto telo dali ke bide spaseno ili

kuran jasno ni veli deka toaa telo ke bide spaseno,

Па, денес Ние ќе го спасиме само телото твое за да бидеш знамение за оние по тебе

ako muhamed prepisuva od biblijata sigurnooo bi p[ostoello vakvo nesto i vo biblijata..
jas kako sto znam vo biblijata ne postoi zapis kade go veli toa tuku tvrdi deka faraonot koj go brkal na mojsej e potopen i negovoto telo e izgubeno nema traga od nego
dodeka k*ran tvrdi deka negovoto telo ke bide spaseno

pa kako togaas muhamed prepisuval od biblijata kogaa ovaa vovopsto go nemaa koi denes se sovpagaa i toa telo mozat lugeto da go vidatt
zatoa veli ke bide znameniee za drugite narodii

vi dadov samo primer koe dokazuvaa deka muhamed .a.s voopsto ne prpisuva , pa kako ke prepisuva koga ne znae da cita i da pisuva ,
ako veke prepisuval od biblijata kako sto mnogu mislat taka togas bi trebalo i ovaa stoe vo k*ran za i okolu negovoto spasenie na teloto treba da pisuva i vo biblijata, no tamu ne se kazuva nisto okolu toa.
od kade znael muhamed deka toaa telo ke bide spaseno ,

k*ranot e bozja objava kolku i da ne vi cini toa ; i kolku toa da go negirate toj e govor vo koj opvaka znaenje od poranesnite narodi,opvaka znanje za sozdavanjeto, astronomijata , zivotinskiot i rastitelniot svet za coveckata reprodukcija,,, ako e eden covek aftor na k*ran kerim kako togas vo 6 vek mozel da napise ona sto denes se pokazuva kako soobrazno so modernite naucni soznanija.. no mnozistvoto megu lugeto, se ramnodusni navistina kon ajetite nasi .
muslimanite se dolzni da ja kazuvaat vistinata i kolku i da im e gorcliva na lugeto',

nas muslimanite ne ne zasega toa deka vie go negireate i ne veruvate vo k*ran ,
k*ranot kako allahov govor objaven mue na muhamed a.s da go dostavi do celoto covestvo , i prestavuva upatstvo za lugeto
sevisniot allah vo k*ran spomnuva deka na site luge a posebno na naucnicite ke im gi otkrie naucnite vistini so jasni dokazi koi se naogaat vo knigata co cel toa da im bide dokaz za vitinitosta na pratenistvoto na muhamed. taa sura e ovaaa ;;

sura fussilet53;

nie ke im go pokazeime znamenijata nasi vo nebesata a i vo niv samite za da im stane jasno deka toj navistina e vistina, neli e dosta toa sto gospodarot tvoj sekako e svedok za se.
o slednenici na knigata evreii i hristijani zosto gi poreknuvate ajetite na allah objaveni na negovite verovesnici a koi se vo vasite knigi, vo niv stoi deka muhamed, e ocekuvaniot verovesnik i deka ona sto sto ke vi dojde e vistina vie ste svedoci na toa , no vie go negirate toaa. k*ran nas ni tvrdi deka vo vasite knigi postoi deka muhamed a ocekuvaniot verovesnik,, zosto toa go negirate i ja iskrivuvate nivnata sodrzina ; kade veli kaziim od muhamed ako veruvate vo ona sto vi go objavi allah togas zosto i porano gi ubivavte verovesnicite na allah ,
barajte vo biblijata mora da postoi dokaz za pratenistvoto na muhamed, no bog ve prasuva sosto ja iskrivuvate nivnata sodrzina ako veruvate vo bogaa zosto gi ubivavte negovite verovesnici?

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164

АМИН
Brate, i jas sum so tebe. Ima samo Eden i Edinstven, Bog, Semoken, Gospodar na sve sto gledame i ne gledame. Toj e Prv bez pocetok i Posleden bez kraj. Ne e roden nitu rodil nekogo. All-llahu Akbar.

Brat, toa sto go vetil All-llah ke go ispolni. Ni ja dade vistinskata vera, Islamot, vera na site proroci od Adam, Adem a.s pa se do Isa a.s i na kraj najsakaniot Muhammed a.s. Site bea pokoreni na Boga.

Elhamdulilah sto sme na toj pat i zaradi iskrenosta na tvojata vera vo All-llah xh.sh posakuvam toj da te nagradi so Xhennetul Firdaus.

Selam:smir:

Член од
28 април 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Разбрав од твојот пост дека сум лажела кога велам дека во Куранот се вели убиј го непријателот. Стварно сум изненадена од еден голем муслиман да покаже такво непознавање на Божјото четиво. Еве прочитај во делот EL-Bekere-Krava 191 do 194
„I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle
su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se
protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas
napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.
. A ako se prođu – pa, Allah zaista prašta i samilostan je.
. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova
vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda
neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.
Drugarice Lemurijanka. Koga ke kazes nesto za Islam od nekoj Ajet treba celiot ajet da ja postiras a ne samo zborot ubijte nevernicite.
Studiraj i misli se tuka sto ni objasnuva Allah dj.Sh.
Znaci ako bideme napadnati...Tie ni ubivat a nie zar treba da gledame kako ni se ubivat decava, braka i sestri.
Znaci .......Ako bideme napadnati.

Sega citaj gi ajetite kolku e grev da se ubie eden covek vo Islam. I pak pisuvaj ponovo toa sto si bila napisala.

Moze ne trebase za vas da dam takav vulgaren odgovor. No mislam me razberes deka dosta ni e e od zameni i loso tolkuvanje na Islam.

Ostani mi dobro :smir:

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Eraser ме интересира дали во Куранот пишува за некое (ново)претскажување кое сеуште не се случило. Дали се што било напишано во Куранот се остварило и дали нешто друго ново не чека?Само те молам немој да ми кажеш да си го прочитам Куранот па сама да заклучам, тоа е нешто што го планирам да го направам но не во овој момент, работам на нешто друго, а оваа информација ми е важна.

Сестро 2 пророштва од Мухаммед с.а.в.с можам да ти спомнам накратко.
Неговиот стрико беше неговиот најголем непријател, бидејќи Мухаммед с.а.в.с кога почна да проповеда Ислам го сруши семејниот бизнис, каде на Аџилак се одеше да се клањаат луѓето на киповите. Кога Мухаммед с.а.в.с се спротистави на киповите го урна семејниот бизнис и луѓето полека се оттргнуваа од киповите од кои богатите правеа пари. Тој стрикото на Мухаммед с.а.в.с беше заколнат непријател негов, многу пати сакаше да го убие, а Мухаммед с.а.в.с не престануваше да шири Ислам. Кога стрико му гледаше како се повеќе луѓе го следат Мухаммед с.а.в.с му го понуди сето богатсво и Арабија му ја стави под нозе, ама Мухаммед с.а.в.с одби и продолжи да проповеда Ислам.

Е сега поради големата омраза на стрикото кон Мухаммед с.а.в.с Аллах го проколна и му рече на Мухаммед с.а.в.с да запише во Куранот дека тој никогаш нема да прими Ислам и дека ќе гори во огнот.

Ова беше совршена прилика сите да докажат дека Мухаммед с.а.в.с лаже, ако ова пророштво не се исполнеше.

Ако стрико му влезеше во Ислам тогаш Исламот немаше повеќе да постои, бидејќи ќе беше изговорена најголемата лага, за која Мухаммед с.а.в.с тврдеше дека е ветување од Аллах.

Поминаа 10 години откако Мухаммед с.а.в.с го запиша ова, а стрикому никако не успеа да собере сила да изговори Шехадет. Со тоа тој немаше да биде Муслиман туку тогаш Исламот ќе паднеше.

Друго пророштво. Кога Мухаммед с.а.в.с ја заврши својата мисија, Аллах му рече време е да те земам кај мене, ама ако сакаш ќе ти дозволам уште да живееш. Ама Мухаммед с.а.в.с не прифати бидејќи знаеше каква награда го чека во Џеннетот и реши да се пресели на Ахирет(Другиот Свет).

Тој беше во одлична форма ама наеднаш згасна. А пред да умре помина кај Ќабето и таму им кажа дека се спрема за на другиот свет, и ги поучи засекогаш да останат доследни на Куранот и Суннетот. Потоа навистина се пресели на Ахирет.

Знаеш ли колку го очекуваа сите од Мухаммед с.а.в.с да направи грешка, за така веднаш да се оттргнат од него. Ама тој не направи ниту една грешка, затоа му веруваа. И кога се исполни ова пророштво повторно се докажа неговата веродостојност.

Тој ако еднаш излажеше или едно пророштво негово не се оствареше, веднаш ќе беше отфрлен.

Ама се се оствари.

После смртта негова, неговата најстара ќерка Фатима од премногу жал за својот татко го молеше денови и ноќи Аллах да се пресели и таа на Ахирет, па Аллах и таа желба и ја остави.

Мухаммед с.а.в.с не остави машки деца, тој иако беше пејгамбер Аллах му ги зема двете машки деца додека тој беше жив. Му ги остави само женските.

Не знам зошто Аллах му ги зема машките, ваљда да се загуби лозата.

Поздрав

coek ...ti go upotrebi zborot zavarena,a se znae sto se zavaruva..kako sakas da te svatam bidi konkreten

Во темата прашања за Исламот имаат објаснето подетално за ова, погледни таму. На последните страни

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
ajde de prepisann ,,
aj da analiziraamee dalie navistina e prepisan mnogu mina velat deka e prepisan od biblijata

bi sakal da znamm iaako znam sto veli biblijata za faraonott sto go brkal na mojsej, (teloto na ovoj faraon) mumijata t.e faraonot e vo sala na kralskite mumii vo egipetskiot muzej vo kairo, vo koi mu se izvrsuvaa mnogu medisnciski ispituvanja koi vo 1975 god egipetskite vlsti donele odluka z transportiranje na mumijata na ramzes 2 vo francija, toj bil mumijata koj se spotistavuval na musa(mojesej) po medicockite ispituvanje zaklucile deka ovoj faraon najverojatno umrel od potopvanje.t.e davenje vo moreto,umren e vo voda.Prema istoriskite zapisi ovoj faraon bil potopen vo crvenoto more koga go progonal Mojsie,seta ova prikaska stoe spomnata vo k*ranot spomnata e i vo bilijata,
faraonovoto telo ramzes 2 'koe e pronajdeno vo crveno more vo 1898 god kade vo k*ran pisuva pa denes nie ke go spasime samo teloto tvoe za da bides znamenie za za onie po tebe; mnozistvoto megu lugeto, se ramnodusni navistina kon ajetite nasi (10,92

prasanje mie dali seto ova go pisuva vo biblijata deka toaa telo ke bide znameie za drugite po nego,

sto veli biblijata okolu faronovoto telo
k*ran veli deka toa t.e negovoto telo ke bide spaseno.t.e znamine za drugite narodi,
me interesira dali toa biblijata go veli?

iako znam neka nekoj mi odgovoorii

sto vsusnsot veli biblijata za faronovoto telo dali ke bide spaseno ili

kuran jasno ni veli deka toaa telo ke bide spaseno,

Па, денес Ние ќе го спасиме само телото твое за да бидеш знамение за оние по тебе

ako muhamed prepisuva od biblijata sigurnooo bi p[ostoello vakvo nesto i vo biblijata..
jas kako sto znam vo biblijata ne postoi zapis kade go veli toa tuku tvrdi deka faraonot koj go brkal na mojsej e potopen i negovoto telo e izgubeno nema traga od nego
dodeka k*ran tvrdi deka negovoto telo ke bide spaseno

pa kako togaas muhamed prepisuval od biblijata kogaa ovaa vovopsto go nemaa koi denes se sovpagaa i toa telo mozat lugeto da go vidatt
zatoa veli ke bide znameniee za drugite narodii

vi dadov samo primer koe dokazuvaa deka muhamed .a.s voopsto ne prpisuva , pa kako ke prepisuva koga ne znae da cita i da pisuva ,
ako veke prepisuval od biblijata kako sto mnogu mislat taka togas bi trebalo i ovaa stoe vo k*ran za i okolu negovoto spasenie na teloto treba da pisuva i vo biblijata, no tamu ne se kazuva nisto okolu toa.
od kade znael muhamed deka toaa telo ke bide spaseno ,

k*ranot e bozja objava kolku i da ne vi cini toa ; i kolku toa da go negirate toj e govor vo koj opvaka znaenje od poranesnite narodi,opvaka znanje za sozdavanjeto, astronomijata , zivotinskiot i rastitelniot svet za coveckata reprodukcija,,, ako e eden covek aftor na k*ran kerim kako togas vo 6 vek mozel da napise ona sto denes se pokazuva kako soobrazno so modernite naucni soznanija.. no mnozistvoto megu lugeto, se ramnodusni navistina kon ajetite nasi .
muslimanite se dolzni da ja kazuvaat vistinata i kolku i da im e gorcliva na lugeto',

nas muslimanite ne ne zasega toa deka vie go negireate i ne veruvate vo k*ran ,
k*ranot kako allahov govor objaven mue na muhamed a.s da go dostavi do celoto covestvo , i prestavuva upatstvo za lugeto
sevisniot allah vo k*ran spomnuva deka na site luge a posebno na naucnicite ke im gi otkrie naucnite vistini so jasni dokazi koi se naogaat vo knigata co cel toa da im bide dokaz za vitinitosta na pratenistvoto na muhamed. taa sura e ovaaa ;;

sura fussilet53;

nie ke im go pokazeime znamenijata nasi vo nebesata a i vo niv samite za da im stane jasno deka toj navistina e vistina, neli e dosta toa sto gospodarot tvoj sekako e svedok za se.
o slednenici na knigata evreii i hristijani zosto gi poreknuvate ajetite na allah objaveni na negovite verovesnici a koi se vo vasite knigi, vo niv stoi deka muhamed, e ocekuvaniot verovesnik i deka ona sto sto ke vi dojde e vistina vie ste svedoci na toa , no vie go negirate toaa. k*ran nas ni tvrdi deka vo vasite knigi postoi deka muhamed a ocekuvaniot verovesnik,, zosto toa go negirate i ja iskrivuvate nivnata sodrzina ; kade veli kaziim od muhamed ako veruvate vo ona sto vi go objavi allah togas zosto i porano gi ubivavte verovesnicite na allah ,
barajte vo biblijata mora da postoi dokaz za pratenistvoto na muhamed, no bog ve prasuva sosto ja iskrivuvate nivnata sodrzina ako veruvate vo bogaa zosto gi ubivavte negovite verovesnici?

Добро другите докази не ги признаваат ама ако за овој очевиден доказ речат дека е ништо, тогаш навистина им се запечатени срцата па нека одат на операција да им ги одзатнат. Во Куранот пишува фараонот беше потопен и телото ќе ви го оставиме како доказ и ете го доказот. Во библијата не верувам да е спомнато дека фараонот беше потопен.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
И ова е исламска режија. Нема никакви докази дека таа мумија е фараонот што се удавил во времето на Мојсеј.

Член од
1 мај 2010
Мислења
128
Поени од реакции
4
И ова е исламска режија. Нема никакви докази дека таа мумија е фараонот што се удавил во времето на Мојсеј.

Фала му на Аллах милијарда пати што вечно ќе живееш во заблуда. Елхамдулиллах ! Така никогаш нема да го видиш твојот омилен Иса а.с. А знаеш што? Ние ќе го видиме :helou:

Дракула

Baby join me in death
Член од
21 април 2010
Мислења
93
Поени од реакции
0

Е така те чекав и те начекав. Сега се голтна сам себе кога рече Исламска режија. Е сега ги премина сите граници. Потврдено е од сите научници на светот, ама знаеш што сите. Буквално сите.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Потврдено е само од исламските субјективни научници и од оние на кои што им е наложено така да претпоставуваат.

Ако е потврдено, тогаш сигурно лесно се достапни и аргументите заради кои што се претпоставува дека таа мумија е фараонот. Ајде изгуглајте и приложете ги аргументите па да ги разгледаме и продискутираме заедно. Само ве молам поштедете не од клипчиња затоа што ми е спор интернетот и не можам да гледам клипчиња. Значи чекаме аргументи, црно на бело, една листа на аргументи, заради тоа и тоа оваа мумија е фараонот. Ајде :)

Дракула

Baby join me in death
Член од
21 април 2010
Мислења
93
Поени од реакции
0
Франсоа Митеран во 1981 год.побарал од Египет да му дозволи да го пренесат балсамираното тело(мумијата) на фараонот во Франција за да подлегне на научни истражувања.Навистина,телото на фараонот било пренесено во Франција заради истражување.Како врвен хирург Морис Бикај бил вклучен како одговорен во проучувањето на мумијата.Главна преокупација на Морис Бикај била КАКО УМРЕЛ ФАРАОНОТ.

И открил дека во неговото тело се наоѓаат солени супстанции што представува доказ дека смртта настапила од давење во морска вода.Но,уште повеќе бил зачуден како останало неговото тело сочувано за разлика од останатите тела на фараоните кои биле балсамирани иако тој бил изваден од море! Се,додека некој не му пришол и му дошепнал дека муслиманите веруваат и нивната Света Книга зборува за потопувањето на овој фараон.Откако добро ја простудирал Библијата и не нашол во неа ништо за зачувувањето на телото на Фараонот,го отворил Qur,anot и се потресол кога го прочитал 92 ајет од сурата Јунус: ДЕНЕСКА ЌЕ ГО СОЧУВАМЕ(спасиме)ТВОЕТО ТЕЛО ЗА ДА БИДЕ ЗА ОНИЕ ПОСЛЕ ТЕБЕ ЗНАМЕНИЕ (ДОКАЗ)....

Еве овде ти се објаснува дел од тоа,значи Француски експерти докажале дека тоа е токму телото на фараонот од времето на Муса (Мојсеј) а.с.

Погорниот ајет ,каде се спомнува сочувувањето на телото на фараонот бил причина за прифаќањето на Исламот на Морис Бикај.

Јас сум шокиран од твоиве изјави чорбаџија каде викаш дека сите научници кои примаат Ислам се платени. Ај да биде еден, двајца ај нека бидат тројца. Ама сите?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Абе какви научници прифаќаат ислам дај не ме смеј. Повеќето научници се христијани, статистички. Така што доста замарате со тој смешен аргумент "многу научници се муслимани и затоа исламот е во право!" :)

Повторно не гледам аргумент дека таа мумија е телото на фараонот. Па телото е најдено во солена вода, се разбира дека ќе има солени супстанци (натриум хлорид) во него. Чекај ти сериозен си со ова? :) Најдено е сол во телото кое што било извадено од солена вода и затоа следи дека тоа е фараонот :) :) :)
Некои други аргументи?
Пффф некој дошол и му дошепнал и овој одма паднал на колена и исповедал Ислам. Ова ми делува многу како и православните житија на светците :)

Kajgana Shop

На врв Bottom