Научни чуда во Ку`ран

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Vidite sami kolku navreduvate, svetata kniga. Eve eden od najnevospitan, koj nema pojma sro znaci da ima respekt prema edna religija.
A istoto koga bi rekol jas biblijata e lazna odmah administratorite ke izbrkat od temata. ...........

Ako e ovoj POP kaj vas ili kaj protestantite ili zamenite popovite ili zamenite vera. Poarno za vas.
Ovoj stoka sto narekuva pratenikot nepismen i drugi navredi do denes ,dali ima nekoj admin ovde sto gleda. ..... Sigurno da ima no se pravat kako da ne videle.

Nemoj da dostavis od glava i da kazes deka vo kuran e pisuvano da se ubijat nevernicite . Ne lazi. Na koe ajet si toa citala. Srami se, ova ne e tema za sminki , ovde e delikatna tema koga e zborot za religija treba da bides vnimatelna. O i ne tropaj gluposti.
Sramota ........

Zatoa sto Allah dj.sh sekoj pejgamber ja pratil so mnogu znacanja , sto samo tie sto su mentalni invalidi da ne ja razberat.

Nemam spomnato ni isus deka e bog a ni deka ti si neka boginja. Ne zavrtuvaj nemas rabota so decava. Ajde sikter.
Ti ako sakas i kazi deka bog e sin na isus samo ne vrti razni razni obrazi. Bidi realna. Eve ti scheiss baklan kulture. Ova znaci, toa . Razbra sega.
Разбрав од твојот пост дека сум лажела кога велам дека во Куранот се вели убиј го непријателот. Стварно сум изненадена од еден голем муслиман да покаже такво непознавање на Божјото четиво. Еве прочитај во делот EL-Bekere-Krava 191 do 194
„I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle
su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se
protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas
napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.
. A ako se prođu – pa, Allah zaista prašta i samilostan je.
. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova
vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda
neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Разбрав од твојот пост дека сум лажела кога велам дека во Куранот се вели убиј го непријателот. Стварно сум изненадена од еден голем муслиман да покаже такво непознавање на Божјото четиво. Еве прочитај во делот EL-Bekere-Krava 191 do 194
„I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle
su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se
protiv njih kod Časnoga hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas
napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike.
������. A ako se prođu – pa, Allah zaista prašta i samilostan je.
������. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova
vjera slobodno ispovijedati ne mogne. Pa ako se okane, onda
neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.

Драга сестро овие Ајети се кога Мухаммед с.а.в.с беше избркан од Мекка. Па кога се вратија назад, Аллах му рече на истиот начин да ги казниш евреите и многубошците и никако повеќе.
Тие војуваа против пратеникот, многу пати сакаа да го убијат.
Мухаммед с.а.в.с неколку пати ги повика на мир, меѓутоа тие продолжија, па така Мухаммед с.а.в.с им врати со иста мера. И ги избрка од Мека.

Иначе другите Ајети се Џихад.

Се разбравме ли сега ?

Ова не е упатено за сите Муслимани сега да убиваат неверници. Ова е во времето на војните.

Исто така Мухаммед с.а.в.с наредил никој Муслиман прв да не почнува војна, ако тоа го направат другите, да ги повикаме на споразум 2 пати ако не разбираат да им вратиме со иста мера. А ако им вратиме со малку повеќе тешко ќе бидеме казнети.
На Муслиманите во војна им е забрането да војуваат против тие што не војуваат против нив, мора да ги прескокнат децата, старите, болните, жените.

Кога пејгамберот се врати во Мекка, Аллах му рече е сега Мухаммед како што те понижија тебе и верниците, врати им со иста мера и ти.
Така евреите и многубошците беа протерани од Мекка.

Сега се надевам се разбравме ! Позз

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Драга сестро овие Ајети се кога Мухаммед с.а.в.с беше избркан од Мекка. Па кога се вратија назад, Аллах му рече на истиот начин да ги казниш евреите и многубошците и никако повеќе.
Тие војуваа против пратеникот, многу пати сакаа да го убијат.
Мухаммед с.а.в.с неколку пати ги повика на мир, меѓутоа тие продолжија, па така Мухаммед с.а.в.с им врати со иста мера. И ги избрка од Мека.

Иначе другите Ајети се Џихад.

Се разбравме ли сега ?

Ова не е упатено за сите Муслимани сега да убиваат неверници. Ова е во времето на војните.

Исто така Мухаммед с.а.в.с наредил никој Муслиман прв да не почнува војна, ако тоа го направат другите, да ги повикаме на споразум 2 пати ако не разбираат да им вратиме со иста мера. А ако им вратиме со малку повеќе тешко ќе бидеме казнети.
На Муслиманите во војна им е забрането да војуваат против тие што не војуваат против нив, мора да ги прескокнат децата, старите, болните, жените.

Сега се надевам се разбравме ! Позз
Му реплицирав на Вецхио бидејќи ме обвини дека лажам, не тебе. А што се однесува до војувањето сметам дека од Бог неможе да биде дадена дозвоја за убивање-војната е секогаш поврзна со убиство, тоа мора да е додадено од религијата. Иначе на исламот најмногу му се забележува токму заради овој дел. Секоја војна завршува со примирје, со договор и испаѓа дека само будале гину за идеале. А што се однесува до тоа кој прв почнал па за да се направи војна доволен е и ласкиот снег нели само за да не се чуствувам виновен...

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Му реплицирав на Вецхио бидејќи ме обвини дека лажам, не тебе. А што се однесува до војувањето сметам дека од Бог неможе да биде дадена дозвоја за убивање-војната е секогаш поврзна со убиство, тоа мора да е додадено од религијата. Иначе на исламот најмногу му се забележува токму заради овој дел. Секоја војна завршува со примирје, со договор и испаѓа дека само будале гину за идеале. А што се однесува до тоа кој прв почнал па за да се направи војна доволен е и ласкиот снег нели само за да не се чуствувам виновен...

А што да правеше Мухаммед с.а.в.с ? Да седеше и чекаше да го убијат ? Не сестро, никој не врти друг образ, нема такво нешто. И мене да ме удрат еднаш, ја ќе ги превртам. Тоа им беше казна од Аллах за сплеткариите против пратеникот.

Уопште ме не занима кој му замерил на Исламот кога Аллах вети дека први ќе бидеме по број, како што гледам на добар пат сме.
Ајде чао сега

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
А што да правеше Мухаммед с.а.в.с ? Да седеше и чекаше да го убијат ? Не сестро, никој не врти друг образ, нема такво нешто. И мене да ме удрат еднаш, ја ќе ги превртам. Тоа им беше казна од Аллах за сплеткариите против пратеникот.

Уопште ме не занима кој му замерил на Исламот кога Аллах вети дека први ќе бидеме по број, како што гледам на добар пат сме.
Ајде чао сега
Ај не ги превртувај по толку ќе те молам.:wink:
Уште колку ќе треба да се конвертираат за да бидете први по број? Зошто се ситите со такви мизерни и ниски работи, ти реков Бог не паѓа толку ниско за да размислува за такви мизерни работи. А на светот има такви христијани кои не би ја дале својата вера ни за И од ислам.Другите не се христијани.
ајде чао сега

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Ај не ги превртувај по толку ќе те молам.:wink:
Уште колку ќе треба да се конвертираат за да бидете први по број? Зошто се ситите со такви мизерни и ниски работи, ти реков Бог не паѓа толку ниско за да размислува за такви мизерни работи. А на светот има такви христијани кои не би ја дале својата вера ни за И од ислам.Другите не се христијани.
ајде чао сега

Ние не паѓаме ниско та е пророштво, ај не се нервирај ќе дојде друг Павле да го спречи Исламот :):):)

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Ние не паѓаме ниско та е пророштво, ај не се нервирај ќе дојде друг Павле да го спречи Исламот :):):)
Павле не спречил ништо и ништо не измислувал. Зарем ќе се откажел еден учен човек од својата позиција во општеството во тоа време за да ги учи луѓето на сето тоа што учел исус? А замисли исус ниту го познавал.Ајде да не ги повторуваме истите работи.Налет другото Павле појма немал за ислам во тоа време.
Имај пријатен ден!:pipi:

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Имам слушнато дека Павле бил Евреин. Па ај му текнало вера ќе правам и го направил Христијанството кој додал многу работи како крстот и многу други светци. Зошто Христијаните се молат на Дева Марија ? :toe: И таа да не е Божица ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
Имам слушнато дека Павле бил Евреин. Па ај му текнало вера ќе правам и го направил Христијанството кој додал многу работи како крстот и многу други светци.
Ја имам слушнато дека Мухамед бил пратен од Шејтанот, за да ги одврати луѓето од вистинската вера. Стварно?

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ја имам слушнато дека Мухамед бил пратен од Шејтанот, за да ги одврати луѓето од вистинската вера. Стварно?

Ако беше пратен од Шејтанот, тогаш како стана најприфатлив човек во светот ? Распитај се дали Павле бил пратен од шејтанот.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ако беше пратен од Шејтанот, тогаш како стана најприфатлив човек во светот ? Распитај се дали Павле бил пратен од шејтанот.
Злото е за многумина поинтересно.
Така да има логика да се приклонат толку многу луѓе кон некого кој проповеда насилство.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
Ако беше пратен од Шејтанот, тогаш како стана најприфатлив човек во светот ?
Ја не тврдам дека е пратен од Шејтанот. Само реков дека сум слушнал исто ко ти што си слушнала разни нешта.

А сега сериозно: нормално дека не сум слушнал такво нешто, а поентата, која треба веројатно да ја објаснам некому, е дека секој може да тропа разни глупости за светите имиња туѓи, тоа не е тешко.

А за тоa "најприфатлив човек на светот", другпат.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Немој Павле ја измена Библијата од корени и додаде многу пагански работи и направи тројство. Тие во Ватикан нека не ги кријат доказите за Мухаммед (с.а.в.с.), ама џабе не им вреди. Сведоци сме на многу настани дека Куранот е Божја книга и Мухаммед (с.а.в.с.) Аллахов пратеник.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
Немој Павле ја измена Библијата од корени и додаде многу пагански работи и направи тројство. Тие во Ватикан нека не ги кријат доказите за Мухаммед (с.а.в.с.), ама џабе не им вреди. Сведоци сме на многу настани дека Куранот е Божја книга и Мухаммед (с.а.в.с.) Аллахов пратеник.
Тројството постои многу пред Павле, многу пред било што.

А секако дека штом вака збориш за Христијанството, сигурно не би била лицемерна и не би се лутела кога некој би рекол дека Мухамед е пратен од Шејтанот да ги одврати луѓето од вистинската вера и дека тој е само еден од многуте лажни пророци. А дека тоа е така сведочи насилството кое тој го пропагира.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Сведоци сме на многу настани дека Куранот е Божја книга и Мухаммед (с.а.в.с.) Аллахов пратеник.
Сведоци сме и на многумина кои велат дека Куранот е убаво препишан, а Мухамед е шарлатан и дека нема врска со нешто свето.

Kajgana Shop

На врв Bottom