Научни чуда во Ку`ран

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
али пак нема везе тоа со 7 неба, нели?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Во Куранот ги пишува и лекот за сида, ама научниците не дошле до тој ајет сеуште:(
Болеста е од Шејтанот, Аллах како најдобар, најголем, најљубовен... не прави лоши работи за човекот!
Е сега, или Шејтанот е поголем и Аллах не дал ајет и лек во неговите списи, или Аллах сепак не се заморува со луѓето... или пак Аллах и боговите не постојат и за се да ја окривиме природата...

Абе луѓе и вие муслимани, кои научни вистини во света книга, зошто сами си ја плукате верата со вакви простачки изјави со кои правите да изгледате ниско, неинтелегентно и премногу... како да кажам... екстремистички изгледате... насилни во начинот на буткање на вашата света книга кај секој под нос.
Мавнете ја таа книга од нас аман... :)
Ме изморивте... на сите страни муслимански бладања за разбирање на светот од пред 1300 години... и научни вистини!
Да - ако ставеш камен врз камен, тие не паѓаат ако висината е 0.56 од тежината на ѕидот што се крева во воздух! Ете ви вистина, да ја докажете инаку е бладање!
Се разбираме?
Куран и научни вистини = 0! И не ова факториел од нула!

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Абе луѓе и вие муслимани,
Мавнете ја таа книга од нас аман... :)
Ме изморивте... !
Abe koj te tera da citas na ovaa tema pa da se izmoris , , ednostavno svrti druga tema .:tapp:
taa kniga za nas e sveta kniga a ti ako sakas mavnise od ovaa tema, i ne ne zamaraj,:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Abe koj te tera da citas na ovaa tema pa da se izmoris , , ednostavno svrti druga tema .:tapp:
taa kniga za nas e sveta kniga a ti ako sakas mavnise od ovaa tema, i ne ne zamaraj,:)
Париста!
Книгата е можда света но научна секако не е. Така да имаш аргументи против ова, дискутирај ако не и ти мавни се од темава. ;)

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Париста!
Книгата е можда света но научна секако не е. Така да имаш аргументи против ова, дискутирај ако не и ти мавни се од темава. ;)
Ako i ti si izmoren i ti mavnise kako onoj gorenavedeniot , Kuranot e bozja sveta kniga i dava naucni vistini , pa i kolku i da negiras toa nas ne ne zasega, ne si ni prvi ni posleden,;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ako i ti si izmoren i ti mavnise kako onoj gorenavedeniot , Kuranot e bozja sveta kniga i dava naucni vistini , pa i kolku i da negiras toa nas ne ne zasega, ne si ni prvi ni posleden,;)
Париста, никаде јас не сум рекол уморен. Вие изгледа се уморивте од лажни научни вистини во Куранот.
Ајде да видиме една научна вистина која не е позната пред да постои куранот. Ако не можеш да најдеш таква, слободно да се мавнеш од тема.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ako i ti si izmoren i ti mavnise kako onoj gorenavedeniot , kuranot e bozja sveta kniga i dava naucni vistini , pa i kolku i da negiras toa nas ne ne zasega, ne si ni prvi ni posleden,

Така е партизан, избркај ги сите каури и ќафири. Ако нејќат милом, тогаш силом.

Согласно светата книга, сето тоа.

Дај само потсети ми, ако сакаш, научната вистина - убивање на сите немуслимани, кои не веруваат во Алах, спаѓаше во природните или општествените науки?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Me interesira pise li nesto za internetot, forumov i modernata tehnologija ?

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
Ме изморивте... на сите страни муслимански бладања за разбирање на светот од пред 1300 години... и научни вистини!

Куран и научни вистини = 0!
Мене оваа темa ми е ептен забавна,јас незнам како тебе те заморува,сто пати е позбавна од ЧДА ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
А што ми е гајле што е за тебе свето?
Да знаеш мене што се ми е свето, ти ќе исчезнеш бескрајно! :X3:
Муабетот не е за тоа што е свето за тебе, што за мене, туку заморување како твоето свето мора да свето за сите и да е единствено свето нешто!
Е неможе така. Кога си се дрзнал својата вера да ми ја докажуваш со наука, ќе метиме со вас, извини така...
Светоста ја снемува кога буричкаш во науката и својата вера! Светоста и богот бегаат од науката, зарем не знаеше тоа?

Коранот за мене не е света книга. Како што и исламот не е никаква религија на мир која ќе ги обедини сите!

И ако ти сметам, кажи да пишувам поеќе за тој твој куран кој што за да ми докажеш како е вистинит не велиш: алах де дојди објасни им, туку буричкаш во науката која не ја разбираш! не така момак... веќе реков, сам си ја тргаш светоста од твојата книга!

Фаламногучаопријатно!
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 21:54 ---

Мене оваа темa ми е ептен забавна,јас незнам како тебе те заморува,сто пати е позбавна од ЧДА ;)
Забавна но изморува... премногу книги симнав научни за да разбреам убаво како Аллах ми даде не света, ами научна книга!
Како месечината СО ЧУДО била поделена на две! Научно тоа не е можно,а ма ако е чудо, тогаш е во ред!

Абе муслимани - проповедате ислам на Македонци. Уште не ми е јасна психологијата ваша :) Тука Аллах ќе си го прашам и Коранот консултирам за психолошкиот профил на еден муслиман, вие кој знае што ќе ми раскажете! :rolleyes:

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
И ако ти сметам, кажи да пишувам поеќе за тој твој куран кој што за да ми докажеш како е вистинит не велиш: алах де дојди објасни им, туку буричкаш во науката која не ја разбираш! не така момак... веќе реков, сам си ја тргаш светоста од твојата книга!

Фаламногучаопријатно!
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 21:54 ---

Забавна но изморува... премногу книги симнав научни за да разбреам убаво како Аллах ми даде не света, ами научна книга!
Како месечината СО ЧУДО била поделена на две! Научно тоа не е можно,а ма ако е чудо, тогаш е во ред!

Абе муслимани - проповедате ислам на Македонци. Уште не ми е јасна психологијата ваша :) Тука Аллах ќе си го прашам и Коранот консултирам за психолошкиот профил на еден муслиман, вие кој знае што ќе ми раскажете! :rolleyes:
Па затоа нема арапи научници,што ќе му е наука кога во коранот све пишува.
Е сега тоа што ти си вложил толкуа труд во науката кој ти е крив кога не си учел од коранот

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Па затоа нема арапи научници,што ќе му е наука кога во коранот све пишува.
Е сега тоа што ти си вложил толкуа труд во науката кој ти е крив кога не си учел од коранот
Koj ti kaza tebe za internetot i forumov ...kuranot li? Ete toj vika deka covekot nastanal od kal i ti veruvas li vo toa? Jas licno ne, posto ne gledam kamioni da nosat pesok, voda i mesalici po bolnicive.
Daj molim ti se ne se letaj so vakvi smesni frazi.Ke stanes predmet na potsmev i posle ke se zalis kaj moderatorite.

Член од
26 декември 2011
Мислења
450
Поени од реакции
278
Koj ti kaza tebe za internetot i forumov ...kuranot li? Ete toj vika deka covekot nastanal od kal i ti veruvas li vo toa? Jas licno ne, posto ne gledam kamioni da nosat pesok, voda i mesalici po bolnicive.
Daj molim ti se ne se letaj so vakvi smesni frazi.Ke stanes predmet na potsmev i posle ke se zalis kaj moderatorite.
грешка си..јас верувам во на Војо ќерката и Мирка дека ако заедно се посерат на исто место Сергеј бупка дефинитивно нема да можи да прескокни со стапот

Kajgana Shop

На врв Bottom