Se ismevas na muslimanite za veruvanje vo Bog, veruvanje vo Pratenik,Sveta kniga a tvojata ideologija sto ja siris ke iskoristam nekolku citati za da bide jasna:Болеста е од Шејтанот, Аллах како најдобар, најголем, најљубовен... не прави лоши работи за човекот!
Е сега, или Шејтанот е поголем и Аллах не дал ајет и лек во неговите списи, или Аллах сепак не се заморува со луѓето... или пак Аллах и боговите не постојат и за се да ја окривиме природата...
Абе луѓе и вие муслимани, кои научни вистини во света книга, зошто сами си ја плукате верата со вакви простачки изјави со кои правите да изгледате ниско, неинтелегентно и премногу... како да кажам... екстремистички изгледате... насилни во начинот на буткање на вашата света книга кај секој под нос.
Мавнете ја таа книга од нас аман...
Ме изморивте... на сите страни муслимански бладања за разбирање на светот од пред 1300 години... и научни вистини!
Да - ако ставеш камен врз камен, тие не паѓаат ако висината е 0.56 од тежината на ѕидот што се крева во воздух! Ете ви вистина, да ја докажете инаку е бладање!
Се разбираме?
Куран и научни вистини = 0! И не ова факториел од нула!
За да полесно го разбереме овој систем, а и за да може да ја објасниме нашата сказна, ќе прибегнеме кон една од нашите свети книги, која на практичарот му дава клуч кон Божественото.
Погледни тоа е разоткриено од Аиваз, пратеникот на Хоор-паар-краат.
Islamot ne dozvoluva obozuvanje na luge,svetci,ikoni,amajlii i bilo kakvi stvorenia bozji zatoa sto nie sme bozja kreacia i ne mozeme da go zamislime bog.Sekoja zamisla i objasnuvanje na Bog e nasa kreacija a ne bog.Будали се тие што луѓето ги обожуваат; и нивните Богови и нивните луѓе се будали.
Со Богот и Обожувателот јас сум ништо: тие не ме гледаат. Тие како да се на земјата; Јас сум Небо и нема друг Бог освен мене, и мојот господ Хадит.
За чистата волја, неослабена од причина, ослободена од страста за резултат, секој пат е совршен.
Se smees na muslimanite, a kaj tebe ima bogovi,knigi,pratenici zmii..49. Поништени се сите ритуали, сите искушенија, сите зборови и знаци. Ра-Хоор-Куит го зазеде своето седиште на Исток за време на Рамноденицата на Боговите; и нека Асар биде со Иса, кои исто така се едно. Но тие не се од мене. Нека Асар биде обожувател, Иса страдалник; Хоор во неговото тајно име и сјај е Господ што иницира.
--- надополнето: 2 јули 2013 во 22:17 ---
Ne naogas kontradikcii tuku teras svoj inaet zemas citat od sredina i togas dobiva drugo znacenje i se ismevas.Па токму тие термини беа посочени како аргумент и со нив беше демантирано тоа тврдење.
Значи како прво, во куранот се вели дека земјата и небото биле едно и биле раздвоени! Тоа во никој случај не е она што науката го открива. Земјата се формира дури после речиси 10 милијарди години од биг бенгот, и таа не е одвоена од универзумот туку е дел од него.
Eve i jas ke te citiram taka na pogorniot citat:
I da se zapnam samo vo toj del, ke dojdi deka velis zemjata se formira posle 10. 10 casot? Znaci sekojden posle 10 casot se formira zemja. E vaka ti pravis so citatite zemeni od sredina i davajki im sosem novo i nelogicno znacenje.Земјата се формира дури после речиси 10