Нато и ЕУ или Името?

Нато и ЕУ или Името ?

• Вкупно гласачи
    182
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Да се избере, но не кога некој друг ни го прави изборот, за нешто што едноставно не се избира туку се чуствува.
Mislenjeto deka nekoj drug ti pravi izbor e samo vo tvojata glava.
Sekoj e sam svoj gospodar i snosi odgovornost za svoite postapki.
Tebe nekoj drug ako ti pravi izbor...Toa e tvoj lichen problem.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе к.. ме боли мене за некојси таму Брус Џексон. Прочитај ми го потписот и пронајди се.
И мене да ти кажам право,само не сакам некој да ми продава бубрези за мадиња дека сме живееле во хармонија,сме имале слобода на движење а истовремено ќе сме влезеле и во НАТО и во ЕУ,доколку тие останеле на власт.Барем да излезеа во јавност дека Македонија не го менува името ни под разно,по никоја цена,само може да подразмисли на билатерално ниво со Гејлада,итоа истовремено кога и ние ќе ги викаме како што нам ни чини на “таквото“.А не да ми мрчат мадиња дека сме биле за разумен компромис,дека либерализацијата само што не не опфатила,па дрн,мрн,дрн......и така до недоглед да не вртат по тавани.:toe:

Изјавата и изворот за кој ја дал изјавата е само доказ за намената на таа изјава.
Абе ја дал изјавата за ВАЦ,а ако не знаеш кој е ВАЦ,тогаш обрати се кај Латас па ќе ти каже.:pos2:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.301
Ако го смениме името за да ги задоволиме курвите мајчини,знајте ќе влеземе како безкичмењаци,секој ќе не смета како вештачка творба,како колатерална штета..државата ќе ни стане магарешко седло...
после ни космодиск нема да ни помогне
аплауз за ова, ова е и мојата поента цело време, некои кругови на луѓе форсираат гледање на овој проблем преку патриотизам националоизам и други аспекти што се лесни за девалвирање ако се земат во обзир мерките на владава што им даваат таков терен преку тромава несуптилност.
Сите го заобиколуваат основиниот човечки аспект на проблемот и основното човечко достоноинсвото што се силува.
Кратко и едноставно, ако еднаш не покажеме заби и кичма ќе бидеме газени, па сто ЕУ НАТО и Беезвизни режими нема да не извадат.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
И мене да ти кажам право,само не сакам некој да ми продава бубрези за мадиња дека сме живееле во хармонија,сме имале слобода на движење а истовремено ќе сме влезеле и во НАТО и во ЕУ,доколку тие останеле на власт.Барем да излезеа во јавност дека Македонија не го менува името ни под разно,по никоја цена,само може да подразмисли на билатерално ниво со Гејлада,итоа истовремено кога и ние ќе ги викаме како што нам ни чини на “таквото“.А не да ми мрчат мадиња дека сме биле за разумен компромис,дека либерализацијата само што не не опфатила,па дрн,мрн,дрн......и така до недоглед да не вртат по тавани.:toe:
Тоа е затоа што Вмро не е десница каква што ни треба нас во моментов. Премногу се меки, а ги обвинуваат за национализам. Нас ни требаат Лавови да се спротистават на грчкиве чавки. Ама нажалост, мора да се задоволиме со Вмро. Ама и они да сменат име ќе им се случи народ.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Нато и ЕУ не се толку вредни,КАКО ИМЕТО МАКЕДОНИЈА.
Нема друга МАКЕДОНИЈА,една Е :oeoeoe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Чекај уште не се јавиле "мудрите" од опозицијата да видиш што е амеба во прав смисол на збор. Толку да се немало почит кон сопствена држава просто неверојатно. Ако не сме влегле во ЕУ и НАТО ќе не сненмало, ќе не кантонизирале и триста други оправдувања ќе измислат само за да сменат име, а не сфаќаат дека со самиот чин на промена на макар и една буква од името умира и Македонија.
Македонија е камења, земја, песок, шуми, полиња...реки и езера.....тие имаат некоја душа која ние смртните само ја наслутуваме....,но МАКЕДОНИЈА е Македонија заради тоа што ние се чувствуваме МАКЕДОНЦИ......и мораш да признаеш ТОА АМА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО ЗЕМЕ...ни тебе, ни на твоите деца , ни на твоите внуци и правнуци, ако сакате да си бидете Македонци....
И доста својот страв дека може и не сте толку силни во Македонштината им го лепите на сите други.... : превејаните преваранти никогаш не веруваат дека има чесни луѓе и дека ги има многу повеќе од нив...:)........преварантите...........

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Кој гарантира дека ќе ни биде подобро во НАТО и ЕУ? А што ако не биде. Тогаш ќе ги бесиме на плоштад сите предавници.

Македонија е камења, земја, песок, шуми, полиња...реки и езера.....тие имаат некоја душа која ние смртните само ја наслутуваме....,но МАКЕДОНИЈА е Македонија заради тоа што ние се чувствуваме МАКЕДОНЦИ......и мораш да признаеш ТОА АМА НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО ЗЕМЕ...ни тебе, ни на твоите деца , ни на твоите внуци и правнуци, ако сакате да си бидете Македонци....
И доста својот страв дека може и не сте толку силни во Македонштината им го лепите на сите други.... : превејаните преваранти никогаш не веруваат дека има чесни луѓе и дека ги има многу повеќе од нив...:)
Многу погрешен став имаш. Ние мораме пред светот да го носиме тоа свето име. Македонија(како поим, како идеја) е премногу голема за да си се викаме така по дома.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Тоа е затоа што Вмро не е десница каква што ни треба нас во моментов. Премногу се меки, а ги обвинуваат за национализам. Нас ни требаат Лавови да се спротистават на грчкиве чавки. Ама нажалост, мора да се задоволиме со Вмро. Ама и они да сменат име ќе им се случи народ.
Тоа е затоа што ДПМНЕ воопшто не е десница туку малку подзакриена елитна левица,која само се декларира како десница,барем во централниот комитет.Вистинските десничари се маргинализирани од штабот на партијата без разлика на нивната способност и стручност работата да ја изведат како што треба на вистинско место и во вистинско време.Луѓето што не го согледуваат тоа секогаш ќе бидат само “слепци“ и “глувтари“ при очи и уши.:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
kazav ednas bez ime KAKO STOKA:toe:

a mora da dodadam...zosto NATO i EU ke ziveam podobro...vo nivnoto ime i standardi se nametnaa mnogu trosoci na nasata ekonomija i taka nie samo pravime reformi i sme najreformisti na balkanot i pak nisto od toa...edna rabota NATO i EU tece med i mleko...more TRUD Treba ta ne taka samo..me cudi taa hipnoza kaj nasiov narod so EU i NATO pa oni ne ispratija signal koga trebase ama nekoi sonuvaat STETA.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
kazav ednas bez ime KAKO STOKA:toe:

a mora da dodadam...zosto NATO i EU ke ziveam podobro...vo nivnoto ime i standardi se nametnaa mnogu trosoci na nasata ekonomija i taka nie samo pravime reformi i sme najreformisti na balkanot i pak nisto od toa...edna rabota NATO i EU tece med i mleko...more TRUD Treba ta ne taka samo..me cudi taa hipnoza kaj nasiov narod so EU i NATO pa oni ne ispratija signal koga trebase ama nekoi sonuvaat STETA.
Бев пред 2 години во европска Романија, во Букурешт. Беда жива се. Во најелитна дискотека пиво беше 6 леи = 80 денара. А во Скопје под 150 денара не е. И кога ќе ги чујам нашиве како трубат за ЕУ ми текнува на бедата во Романија.

Инаку владите што ги внесоа Романија и Бугарија во ЕУ паднаа после една година. Мене ми личи дека тоа не е случајност. Сите статистики за зголемениот стандард всушност не го прикажуваат големото класно раслојување во тие земји.

R

RAYTHEON23

Гостин
Бев пред 2 години во европска Романија, во Букурешт. Беда жива се. Во најелитна дискотека пиво беше 6 леи = 80 денара. А во Скопје под 150 денара не е. И кога ќе ги чујам нашиве како трубат за ЕУ ми текнува на бедата во Романија.

Инаку владите што ги внесоа Романија и Бугарија во ЕУ паднаа после една година. Мене ми личи дека тоа не е случајност. Сите статистики за зголемениот стандард всушност не го прикажуваат големото класно раслојување во тие земји.
epa toa i me cudi..oti tolku EU i NATO,kako slep za stap sme kutrite..EU treba da se svati kako opcija..ama podobro e sami da si napravime EU doma otkolku da se gubime...:helou:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Две години во ЕУ се како 20 години надвор од ЕУ,или не си помислил на тоа?:toe:

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Две години во ЕУ се како 20 години надвор од ЕУ,или не си помислил на тоа?:toe:
Многу гледаш лоши телевизии и соросоидни емисии. Немаш изграден објективен став. Јас зборував од лично искуство. Бев таму(во Букурешт) 15 дена, видов и си отидов.

Која е гаранцијата дека ќе биде подобро во ЕУ? Кога пола држави таму се банкрот систем?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.301
Aj сеа не упаѓајте во романтики и вие со каљање на се што има ЕУ, системот на функционирање на тие земји е прецизен ко зупчаник, не треба да си мозок вансерисрки тоа да го сфатиш. Ти одиш во Германија живееш ко питач он доаѓа овде живее ко цар, просто ко грав крај на муабетот.
Со тие реформи за достигнување на тие нивни основни стандарди на живеење никако не сме не зијан. Не трипајте.
Позади “прагматичноста’’ што ја продаваат тие соросоиди(како и да се викаат) лежи, пара тоа е јасно и не боли толку, болното е што позади “прагматичноста’’ на народот што ги дели нивните мислења лежи тешка неспособност, немање достоинство и партиски директиви, а тоа браќа е голем дел од нашето население, тоа секира.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Mislenjeto deka nekoj drug ti pravi izbor e samo vo tvojata glava.
Sekoj e sam svoj gospodar i snosi odgovornost za svoite postapki.
Tebe nekoj drug ako ti pravi izbor...Toa e tvoj lichen problem.
Ова што на мене си го реплицирал сигурно некому друг требало да го пишуваш. Или пак нешто си ги помешал лончињата па тешко изведуваш заклучоци од нечии мислења.:toe::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom