Војната се води на повеќе начини, а некупувањето од нив е само еден од тие начини.Добро е тоа што лугето почнаваат да се освестуваат за ова.Па ако они заработуваат од некој, заработуваат од нас.Цело Скопје пазари од Бит Пазар.
Сите се жалат дека нашите се многу скапчии.Како да бидат ефтини кога вие купувате прво од гнидиве,ги финансирате,а после они можат да набават роба од Турска за џабе.После гнидиве ем што ни продаваат на нас, на тезги,ем им продаваат на нашите пазарџии,зашто нашиве немаат доволно буџет да си набават сами роба.На пример, јас сум хоби електроничар и наместо да купам делови од Биту која што ми е и поблиску и дупло поефтина,ќе одам во Логинг.20 денари ништо не менуваат многу,па и на посиромавите луѓе, ама 70 посто од популацијава да не оди по нивните дуќани,менува и тоа како.
И уште нешто треба да се земе во обзир.Нели мислите дека треба да им се стави крај на тие турски серии,на тие шамии и фереџиња.Во секој филм има силувач кој е преставен како момче кое погрешило.Тоа е така бидејки според куранот,силувањето не е престап туку жената е крива што провоцира.Гледав малечки деца за први април се маскирале како некој турски бек или како оној лик хурем.Што ќе биде од нив понатака.Гледам некои девојки,што не треба да плукнеш на нив,одат со шпони,со торбеши.По маала ни се шетаат,никој не го заболе.И немојте да ми кажувате ,не се исти,торбалињава се наши,зошто сум ги осетил и двете групи, и погодете кој е за нијанса полош[DOUBLEPOST=1400853125][/DOUBLEPOST]
Јако.
Macedonian
MythBusters.