Напредно ниво во C++

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Да погодам, прва година си на електро?:)

Инаку време е модераторот да ја заклучи темава или премести во канта или ако веќе останува, насловот да и се смени. Вака некој стварно ќе си помисли дека е напредно ниво на С++.
mnogu jasno e deka sum prva na elektro... zasto inace bi prasuval....

a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini :PP

iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.

a za toa da moderatorot ha zakluci temava jbg ne mozam da pomognam tuka nisto.

ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...

Член од
29 јуни 2010
Мислења
40
Поени од реакции
1

a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini :PP

iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.

ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...
Ako me prasas mene najarno e da ne gi slusas assistentite, najarno e da si teras po sve (sam da napreduva), ako te interesira neso bezbednost ili programiranje pisi mi privatna poraka(ke ti kazam nekoj sovet i sl).

A

apidrone

Гостин
Дури и обичните класи во С++ (со разни методи, преоптоварување на оператори, наследување и сл) се понапредни од ова...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114

Знаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажа:)

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Дури и обичните класи во С++ (со разни методи, преоптоварување на оператори, наследување и сл) се понапредни од ова...
se zaebavas, taka ?

klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++

--- надополнето ---

Знаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажа:)
OMG... togas ova e veke klise :P

i kako vtora ?

ve naucija li nesto poveke ? ... mislam korisni, prakticni raboti.. poso jas se nadevam deka eventualno nesto ke naucam tamu.

prviot semestar imavme eden koj vikase deka ftp i telnet bille opasni alatki ... sega ova :D

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Прочитај уште еднаш што сум напишал, сврзи ги работите и ќе ти стане јасно.
ok, ne mislev da zvuci toa taka... i ispustiv da napisam i preoptovaruvanje... koi site tri zaedno se standardni za c++ i mislam deka bukvalno sekoj gi znae...

inicijalno prasanjeto go postaviv kako nesto sto obicno mozebi ne e poznato po da recam sirokite informaicki masi... nekoja trick varijanta, koja mozebi i ne bila nameneta da postoi... ama ete koga imas taka odvrzani race kako vo c++ ti teknalo da si ja napravis sam.

i se razbira kako sekoj dobar student sakam da slusnam nesto novo i da probam da go naucam... :)

taka da, ako nekoj mu ide nekoja onaka zaebana idea... t.e kako sto kazav nesto sto ne bi go znael sekoj prosto zatoa sto ne e voopsto potrebno ama ima budali koj nemaat popametna rabota pa si naogaat :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Научи како се оптимизира С и С++ код. После тоа, научи како се оптимизира кодот кој од С и С++ се преведува во машински јазик. На крај, научи ефективно да вметнуваш машински код во С / С++ код.

Малку е ова или сакаш уште? ;)

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Научи како се оптимизира С и С++ код. После тоа, научи како се оптимизира кодот кој од С и С++ се преведува во машински јазик. На крај, научи ефективно да вметнуваш машински код во С / С++ код.

Малку е ова или сакаш уште? ;)
pa optimizacija na kod veke znam gore-dole... poso imame specijalen predmet za toa....

a na kaj masinski kod ne mi se ni ide... nekako go ostavam toa za kompajlerite.. zatoa i koristime visi jazici neli za da ne se macime so masinski kod :)
ama i za toa znam doooosta ako pod masinski kod mislis na bitovi operacii... a ako mislese masinski kod kako nidzite programski jazici koristeni pred 3 dekadi.. jbg toa vrska nemam.

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Машински код како MOVE #0FF, R0.

http://en.wikipedia.org/wiki/Design_pattern_(computer_science)
Ова е многу моќна ствар и не е ограничена на С++.
abe se sto se znae e dobro, samo poso vrska nemam od ova masinskiod kod sto ide pozadi kompajlerov, neznam ni koja bi bila celta od negovo implemenriranje vo vistinska programa bidejki vo c veke imas odvrzani race da pravsi sto sakas so adresite... ama ete stom nekoj gi znae, sigurno ne e bescelno :)
se nadevam deka ke dojdam i do tamu za skoro vreme. ama bi gi ucel samo ako imaat nekoja exkluzivna namena... misalm zasto inace bi pisel dvojno pogolem kod, so uste pogolema kripticnost od veke uvezban i poednostaven jazik

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
se zaebavas, taka ?

klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++

--- надополнето ---

OMG... togas ova e veke klise :P

i kako vtora ?

ve naucija li nesto poveke ? ... mislam korisni, prakticni raboti.. poso jas se nadevam deka eventualno nesto ke naucam tamu.

prviot semestar imavme eden koj vikase deka ftp i telnet bille opasni alatki ... sega ova :D
Во втора гледај да си земеш изборни што тебе те интересираат.

Инаку со Ц и Ц++ завршувате во прва. Понатака се што се учи се некакви понапредни алгоритми и структури на податоци кои се независни од програмскиот јазик како што кажаа погоре. Алгоритмите се тие, а дали ќе ги испрограмираш во Ц или Јава, изборот е твој зависно од потребите. После имаш други предмети со други програмирања т.е. други програмски јазици каде се претпоставува дека Ц и Ц++ ги знаеш, па се иде малце на понапредно ниво. Освен тоа кога ќе видиш во другите јазици дека за се има готова функција, а ти си се мачел со Ц и Ц++... али јебига, мора да се знаат и Ц и Ц++, само така би се развила логиката и само така ќе те научат подобро да размислуваш.
Подобро е од посложени на поедноставно да идеш него обратно. Со тек на студирањето ќе ти станат јасни работите.

Член од
11 јули 2008
Мислења
40
Поени од реакции
4
Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!

Kajgana Shop

На врв Bottom