znam sto e void pokazuvac, blagodaram sepak za trudot, ama se nadevav na nesto podetalno....Void pointer ti e pokazuvac na promenliva od bilo kakov tip ( int,char i sl. ) i ako nekoj te lazel deka ova e povrzano so hackuvanje, te dupnal lazenje.
znam sto e void pokazuvac, blagodaram sepak za trudot, ama se nadevav na nesto podetalno....Void pointer ti e pokazuvac na promenliva od bilo kakov tip ( int,char i sl. ) i ako nekoj te lazel deka ova e povrzano so hackuvanje, te dupnal lazenje.
mnogu jasno e deka sum prva na elektro... zasto inace bi prasuval....Да погодам, прва година си на електро?
Инаку време е модераторот да ја заклучи темава или премести во канта или ако веќе останува, насловот да и се смени. Вака некој стварно ќе си помисли дека е напредно ниво на С++.
Ako me prasas mene najarno e da ne gi slusas assistentite, najarno e da si teras po sve (sam da napreduva), ako te interesira neso bezbednost ili programiranje pisi mi privatna poraka(ke ti kazam nekoj sovet i sl).mnogu jasno e deka sum prva na elektro... zasto inace bi prasuval....
a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini P
iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.
a za toa da moderatorot ha zakluci temava jbg ne mozam da pomognam tuka nisto.
ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...
Знаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажаmnogu jasno e deka sum prva na elektro... zasto inace bi prasuval....
a prasav zatoa sto asistentot na edno predavanje ni zbori... zbori za sve svasta od c++... dojde do void pokazuvaci... i vika kao hmm toa podobro da ne vi kazuvam od bezbednosni pricini P
iako normalno deka znam sto se void pokazuvaci i kako se koristat... si rekov cek da si prasam jas ovde, poso vidov slicna tema.... onaka mi tekna.
a za toa da moderatorot ha zakluci temava jbg ne mozam da pomognam tuka nisto.
ps. napredno nivo najcesto e relativno za koj kako... ke bidete li ljubezni eve vaka da ni dadete eden primer na napredno nivo... za kolku da znaeme sto e toa i da ne se brukame vaka povtorno...
se zaebavas, taka ?Дури и обичните класи во С++ (со разни методи, преоптоварување на оператори, наследување и сл) се понапредни од ова...
OMG... togas ova e veke kliseЗнаев дека си прва на електро и го знам истиот муабет, зашто лани и јас бев прва и истиот асистент истото ни го кажа
Прочитај уште еднаш што сум напишал, сврзи ги работите и ќе ти стане јасно.se zaebavas, taka ?
klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++
ok, ne mislev da zvuci toa taka... i ispustiv da napisam i preoptovaruvanje... koi site tri zaedno se standardni za c++ i mislam deka bukvalno sekoj gi znae...Прочитај уште еднаш што сум напишал, сврзи ги работите и ќе ти стане јасно.
pa optimizacija na kod veke znam gore-dole... poso imame specijalen predmet za toa....Научи како се оптимизира С и С++ код. После тоа, научи како се оптимизира кодот кој од С и С++ се преведува во машински јазик. На крај, научи ефективно да вметнуваш машински код во С / С++ код.
Малку е ова или сакаш уште?
abe se sto se znae e dobro, samo poso vrska nemam od ova masinskiod kod sto ide pozadi kompajlerov, neznam ni koja bi bila celta od negovo implemenriranje vo vistinska programa bidejki vo c veke imas odvrzani race da pravsi sto sakas so adresite... ama ete stom nekoj gi znae, sigurno ne e bescelnoМашински код како MOVE #0FF, R0.
http://en.wikipedia.org/wiki/Design_pattern_(computer_science)
Ова е многу моќна ствар и не е ограничена на С++.
Во втора гледај да си земеш изборни што тебе те интересираат.se zaebavas, taka ?
klasa i nasleduvanje ti e napredno ? ... a jas pak mislev deka toa e osnovniot koncept za koj e napraven c++
--- надополнето ---
OMG... togas ova e veke klise
i kako vtora ?
ve naucija li nesto poveke ? ... mislam korisni, prakticni raboti.. poso jas se nadevam deka eventualno nesto ke naucam tamu.
prviot semestar imavme eden koj vikase deka ftp i telnet bille opasni alatki ... sega ova