Наезда на змии во Охрид!

• Креатор на темата puppete dolly
  • Време на започнување

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
ovie mora d izbegale od necij dzeb....tamu po varoshot vo dzeb si gi nosat...samo so evra od turistite gi hranat. videla nekoja nema evra od stopanot i izbegala

K

kalimer0

Гостин
Да му треба продажба на ривиерата на странци за кое се залагаш и пола од спомениците во Скопје.

Патем ме изнасмеа коментарот на Охриѓанецот, вика не касаат ако не ги задеваш, не се плашете:pos: Овие Охриѓаниве значи многу ги љубам, оти се таков чурук народ, едни и единствени.

Инаку заебете тоа дека биле водни и неотровни, змија како змија наместо отров и милкшејк нека испушта пак е гадна.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Оф топик - Не е ништо лично, зборувам општо, после ваква ситуација само ретардирана личност би прифатила таму смештај.Па макар и да е со 5 ѕвезди!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
„Во нашата куќа дома имаше смок, змија голема и никого не касаше и си самата си ојде. Не се опасни тие, не касат. Ако ја згазниш нормално. Да не се плашат туристите. Охрид е чист град“, вели еден жител на стариот дел на Охрид.
А на смоков му наплаќале ли за смештај?
Сигурно му барале илјадарче од вечер и не му давале да се бања, па јадниов смок видел не видел си го фатил џадето. :pos:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Охрид полн со змии.........некои одвај чекаа вакво нешто да прочитаат.........јас мислам дека е метафора......

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.608
Поени од реакции
2.229
Значи ич не е пријатно, ти сии во вода а покрај тебе да поминува змија.
Има змии во езерото и тоа претерано многу. Не се отрровни но никој не останува рамнодушен покрај змија.

Во исти ден ми се случи да видам 3.

Дур ги чекам другариве за на плажа, (кај мостон од каналон, кој е од охрид знае :P ), гледам змија во водата.
Ја сликнав, со мобилка.
Picture_2.jpeg
Е ова ми изгледа смешнно и безопасно.
Но сликана е со мобилен телефон, со уклучен зум, змијата исправена беше долга близу едно метро, имаше морничави црни траки кои не се гледаат на сликата поради „квалитетот“ на „камерата“.

Ајде канал е, се случува има змии, никој не се капит во каналон, ( бар не при трезна состојба :D )

Стигнавме на плажа, нормално едвај чекаме да се брцниме во вода, ко гледам еден од другариве бега ко попарен. Причина змија.
Овај се опушта во воода, таа пред него со грената глава го гледа.
За иронијата да е поголема, 20тина минути змијата не нзаеше да си гоо најде патот да се тргне од плажата.

Исто така и при крајот на денот, повторно псоета од змија, но тогаш сите уморени и никој рецка не и маваше :P

И колку да се безопасни, ке почувствуваш страв. А интересно е што кога некој ке спомне змија, во езероно ке најдеш само по некоја топка кој некој ја заборавил во намера побрзо да избега.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Све херпетолози,чудо некое :D
Змијава на сликата на прва страна,не е никаква водна змија,тоа е обичен смок,другите може да се водни.Од отровниците,тешко да има,пошто шарката гледа да бега од луѓе,и живее у тревишта обраснати,а на поскок не се надевајте,освен ако не го преместат Охридон на Шара :D

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Има змии во езерото и тоа претерано многу. Не се отрровни но никој не останува рамнодушен покрај змија.

Дур ги чекам другариве за на плажа, (кај мостон од каналон, кој е од охрид знае :P ), гледам змија во водата.
Ја сликнав, со мобилка.
Прегледај го приврзокот 44961
Тие се местата, тука, Потпеш, Далјан, Градска Плажа и по нешто Градиште.Ќе ги навикниш со време.Мене ланското лето накај Дуков ми помина меѓу нозе, ко ја приметив застанав 5 минути не се мрдав, без разлика шо замина :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Абе ок тоа,змии се/не се еден од проблемите.

Работата е зошто ништо не се гради во градот ? Зошто нема туристички атракции,луксузни хотели со спа центри и други 300 поволности......
На Охрид му треба проект за модернизација на градот.
Како не се градело море шо зборвиш, еве згради на секој 5 метри имат, немој аман со вакви невистини, не се градело во градов....Имат згради напраено за секој скопјанец по еден стан да си купит и да не се жалит после од охриѓани ова охриѓани она.

Иначе и јас мислам дека од земјотресов се последица змииве, ми кажвеа постариве дома дека обично после вакви непогоди излегвеле, плус топло и ете добитна комбинација.

И аманте со муабетиве за езерски змии. Дајте да исчистиме све живо во езерово да не мрдат. Не се опасни тие, плус се знајт ко ќе сакате во најголемата шема Градиште да ојте морат да потрпите малце. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
L

.Lost Angel.

Гостин
Тие се местата, тука, Потпеш, Далјан, Градска Плажа и по нешто Градиште.Ќе ги навикниш со време.Мене ланското лето накај Дуков ми помина меѓу нозе, ко ја приметив застанав 5 минути не се мрдав, без разлика шо замина :D
:pos:

P

puppete dolly

Гостин

Ја сликнав, со мобилка.
Прегледај го приврзокот 44961
Е ова ми изгледа смешнно и безопасно.
Но сликана е со мобилен телефон, со уклучен зум, змијата исправена беше долга близу едно метро, имаше морничави црни траки кои не се гледаат на сликата поради „квалитетот“ на „камерата“.

Ајде канал е, се случува има змии, никој не се капит во каналон, ( бар не при трезна состојба :D )

Стигнавме на плажа, нормално едвај чекаме да се брцниме во вода, ко гледам еден од другариве бега ко попарен. Причина змија.
Овај се опушта во воода, таа пред него со грената глава го гледа.
За иронијата да е поголема, 20тина минути змијата не нзаеше да си гоо најде патот да се тргне од плажата.

Исто така и при крајот на денот, повторно псоета од змија, но тогаш сите уморени и никој рецка не и маваше :P

И колку да се безопасни, ке почувствуваш страв. А интересно е што кога некој ке спомне змија, во езероно ке најдеш само по некоја топка кој некој ја заборавил во намера побрзо да избега.

Па тоа сакав да го кажам..и да не се отровни,и да се смокови,водни,што сака нека се,грозно е и морничаво.Секое лето одам во Охрид го обожавам градот но шеткање на толку многу змии нели не е секојдневна глетка...и покрај сите муабети дека се безопасни јас ќе се плашам и ќе врискам хистерично ако ми излезе пред мене некоја или во вода

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Па тоа сакав да го кажам..и да не се отровни,и да се смокови,водни,што сака нека се,грозно е и морничаво.Секое лето одам во Охрид го обожавам градот но шеткање на толку многу змии нели не е секојдневна глетка...и покрај сите муабети дека се безопасни јас ќе се плашам и ќе врискам хистерично ако ми излезе пред мене некоја или во вода
Ако е нешто добро во целава работа, водните змии се движат најчесто во чиста вода.А природа е, бесмислено е да ги убиваме со намера.

P

puppete dolly

Гостин
и плус,свесна сум дека постојат водни змии во езерото,но ова е прва година да прочитам дека се намножиле или пак излегле змии кои не се водни(или смокови што и да се) и да шетаат низ градот.

B

Black Guard

Гостин
Ајде де па вие од едно парче мускул сте се исплашиле,и на крај краеви не се отровни така да нема некоја закана.

Kajgana Shop

На врв Bottom